Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > nastaveni outlooku?

nastaveni outlooku?

jerich (13.9.2004 10:33:05)

ahoj, tak ten muj problem s modemem nakonec vyresil format c:-) plus navrat do win 98, mel bych ted ale jeste jeden dotaz..nevite nekdo, jak se nastavuje novy ucet (jako pres jakej server ma chodit posta atd) v outlooku expres? mam internet expres 256/64 od CT a nevim, jak se to v tom pruvodci vyplnuje, myslim ty udaje o SMTP a ruzny ty adresy......nevite, prosim, nekdo?

Nargon (13.9.2004 10:47:20)

Tyhle udaje ti urcite tvuj provider (asi IOL) poskytl, nebo i znova poskytne kdyz mu zavolas nebo napises mail. Muzu jen odhadovat, ale smtp server bude asi smtp.iol.cz A dalsi adresy nevim co tim myslis, adresy tvejch e-mailu neznam. Teda az na tu jednu co mas na seznamu.

jerich (13.9.2004 11:13:48)

no jasne, ja od nich mam tu adresu, ktera je tel.cislo@iol.cz, ale prave ze bych tam potreboval nechat tu starou, co jsem mel predtim na analog. modemu, ktera byla pres tiscali..a nevim, co kam napsat..podle me jedna adresa bude ta, jak rikas, ale nevim, jestli nekam jen tak muzu napsat tu moji puvodni (tiscali) adresu, jestli to bude pracovat..jinak by to nastaveni nebylo problem..

jerich (13.9.2004 11:19:06)

nejdriv to v tom pruvodci chce jmeno, pak to chce nazev adresy, a tam prave nevim, jestli klidne muzu napsat tu puvodni, no a v dalsim oknu to nabizi server bud POP3, nebo IMAP, takze tam bude asi POP3, no a pak jsou pod tim dve pole, prvni je SERVER PRICHOZI POSTY, a druhy SERVER ODESILANE POSTY (SMTP), no a pak nevim, protoze bez tech dopsanych adres me to dal nepusti..

Mira (13.9.2004 12:29:49)

ucet POP3 je na stazeni emailovych zprav, tedy asi pop3.tiscali.cz. Odesilat postu lze jen pres SMTP server, kvuli spamu je vetsina serveru osetrena tak, ze jde posilat jen z vlastni site nebo se musi pred odeslanim overit uzivatelske jmeno a heslo, ktere muze byt od POP3 uctu jine. Takze do POP3 napsat adresu serveru kde mas postovni schranku: POP3.TISCALI.CZ uzivatelske jmeno: to kterym se prihlasujes na mejl heslo: XXXXX SMTP server pak SMTP.IOL.CZ a pripadne ( nemam vyzkouseno ) zaskrtnout volbu server vyzaduje overeni a do nej napsat tel.cislo + heslo ( ref. cislo )

Jirka (13.9.2004 13:07:50)

to overeni pro smtp.iol.cz tam musi byt, iol ho vyzaduje. overeni je vetsinou tel.cislo + heslo ( ref. cislo ), ale ne kazdy ho ma takhle, proste je to internet login od Telecomu/IOL

Jirka (13.9.2004 13:08:47)

kecam, je to samozrejme login do mailboxu od IOLu :(

jerich (13.9.2004 13:22:59)

tak vam vsem moc dekuju, nevim, co bych si bez vas pocal:-) uz mi to beha, akorat to napoprvy chtelo jeste to stary heslo od tiscali, nastesti ho mam napsany, takze jsem ho doplnil a ted uz to jede automaticky bez vyzadovani hesla..jeste jednou moc diky!j

Nargon (13.9.2004 12:38:39)

Samozrejme ze muzes vyuzivat svuj stary e-mail, ale radim ti pouzivat oba, protoze na ten mail od iol ti bude chodit nejaka posta od iol, treba upozorneni o nezaplaceni, nebo nejaky takovy blbosti, ale je lepsi kdyz se to dozvis. No do kolonky jmeno napis jmeno, ktere se pak bude ukazovat tem co jsi poslal mail. Do kolonky adresa dej tvuj e-mail, na kterej ti muzou kdyztak odpovedet (treba ten na tiscali, odhadem jerich@tiscali.cz). Nevim jestli tiscali vyuziva imap tak zvol pop3 a adresu zadej pop3.tiscali.cz a jako smtp server zadej smtp.iol.cz pak to asi bude chtit jmeno a heslo, to je jmeno a heslo ktery pouzivas pro pristup k ty poste, napr na web rozhrani musis zadat to jmeno a heslo. Pro nastaveni e-mailu na iol je to uplne stejny, jen pouzijes jinou e-mailovou adresu, jiny jmeno a heslo, a jako pop3 nastavis pop3.iol.cz, smtp zustane stejny smtp.iol.cz. Stejny to bude i s postou na seznamu, pop3.seznam.cz, smtp.iol.cz, jmeno, heslo, e-mail. P.S. smtp server je server od tvyho ISP kam tvuj pocitac odesila veskerou postu a tenhle smtp server tu postu rozesila dal, kam je urceno.. tj do e-mail schanek ktery mas nastaveny aby se to odeslalo.