Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Modem ASUS AAM6310EV

Modem ASUS AAM6310EV

Patrik Novotný (16.9.2004 15:33:29)

Zdravím, mám výše uvedený modem a objevuje se mi u něj chyba, ža cca po 100-130hodinách provozu zamrzne... Jednou jsem zažil chybu na vlastní oči, modem najednou začal mít ping 3900ms prošel jeden za čtyř a nezbylo nic jiného, než ho vypnout. Jindy na mrtvém modemu svítily všechny LEDky... Upgrade firmware jsem provedl, určitě se to zlepšilo (dřív modem mrznul i 2x denně)... Ale pořád to není ono, modem je dokonce vyměněný po reklamaci. Nenapadá Vás někoho v čem by mohl být problém? Slouží pro připojení cca 8 PC, online jsou maximálně tak 2-4 současně. Jaký je asi momentálně nejlepší modem+router na trhu, kterým by se náš "kousek" dal nahradit? Díky

xyz (16.9.2004 16:52:47)

Snad Vam toto pomoze: Dovolte, abychom vás informovali o vyřešení problémů s občasnými výpadky spojení nebo zatuhávání u ADSL modem/routeru ASUS AAM6310EV. Úspěšně se podařilo identifikovat příčinu tohoto chování a hlavně se nám podařilo nalézt pro zákazníka jednoduché řešení. SOUČ. STAV * Víme o tom, že u některých uživatelů dochází k více či méně častým výpadkům spojení, někdy až k zatuhnutí routerů. Příčinou tohoto občasného chování není vada ADSL routeru ASUS, ale útoky z Internetu na CGI scripty ADSL routeru. * Jde o firmwarovou záležitost, která se uvedeným problematickým chováním projeví pouze u některých zákazníků. * Nejde o hardwarovou vadu routerů a už vůbec ne o přehřívání routeru. Tato mylná domněnka je asi způsobena tím, že router ASUS má na rozdíl od většiny ostatních ADSL zařízení kovové šasi, které velmi dobře vede teplo. MÁME 2 ŘEŠENÍ: 1/ UTILITA PRO PŘENASTAVENÍ KONFIGURACE IP FILTERU * Řešením je přenastavení konfigurace IP Filteru routeru tak, aby na tento typ útoku nereagoval. Aby to bylo uživatelsky co nejjednodušší, připravili jsme jednoduchou utilitku, kterou si zákazník pouze spustí na svém PC připojeném k routeru a zadá cestu ke scriptu. Automaticky se provede přenastavení pravidel IP filtru ADSL routeru a uložení nových změn v nastavení routeru. * Utilitku (Viking_Tool.exe), script samotný (Joyce.txt) a postup, jak provést přehrání, naleznete v zipu na našich webových stránkách. Je označena jako Utility a souborem Tool.zip. Zde je link (http://www.joyce.cz/main.php?kat=29). Doporučujeme tuto úpravu provést u firmwaru ve verzi 138309B, což je firmware používaný ve standardních dodávkách. 2/ FIRMWARE VERZE 138030917A6.1 * K dispozici je nový firmware ve verzi 138030917a6.1, který již obsahuje nastavení IP filtrů stejně, jako to řeší utilita viz. předchozí bod. Navíc tento firmware vylepšuje i některé další funkční vlastnosti zařízení. * Postup upgradu firmwaru, utilitku (Viking_Upgrade.exe) a soubor s firmwarem (TEImage.bin) naleznete taktéž na našich stránkách v souboru označeném FW_v138030917a6.1.zip. Zde je link (http://www.joyce.cz/main.php?kat=29). * Jelikož v novém firmware došlo k vizuální i obsahové změně konfiguračního rozhraní routeru, připravili jsme i manuál k tomuto novému firmwaru na (http://www.joyce.cz/main.php?kat=35). Manuál lze stáhnout na našem webu až po jednoduché registraci zákazníka, na vyžádání vám jej zašleme e-mailem. Pokud je to možné, prosíme o postoupení této informace Vašim zákazníkům a Vaší technické podpoře. Samozřejmě v případě zájmu můžete pro podporu využít i nasměrování zájemců o upgrade na web www.joyce.cz.

Anonym (21.9.2004 09:36:41)

Bohužel, tento update firmware už nainstalovaný mám.....

Trilobit (3.10.2004 14:23:36)

No a ja taky a uz sem na ten modem pekne nastvany....

Milan (4.10.2004 00:13:18)

Ten MDM se hřeje a to je bez debaty. Vyřešil jsem to jeho zavěšením ve svislé poloze, kde může vnitřkem lépe procházet vzduch a přestal blbnout.