Nargon (4.11.2004 23:39:02)
No pod tvoji verejnou IP te uvidi kazdej, s tim nic moc nenadelas. Jedine se pripojit na nejakej Proxy server. A pokud si myslite ze to zvladnete nastavit tak klidne, ale tady na dsl se zas tolik "pokrocilejsich" uzivatelu PC nenajde. A Kerio se nastavuje snadneji nez firewall v modemu, protoze Kerio se zepta jestli to chcete povolit a porty si uz nastavi sam, ale v modemu si musite nastavit porty, protokoly a ja nevim co jeste sam.
pip (5.11.2004 12:31:58)
ja to myslel tak, ze kdyz pude nakej utk na moji IP (verejnou), tak to bez routeru skonci primo na sitovce v PC. kdezto, kdyz tam dam router, tak to skonci na routeru a nic se nestane. Samozrejme pokud neudelam fw pravidla tak, ze ten konkretni port bude smerovat do PC. Ale tolik tech portu zase nepotrebuju, takze je snad nastait nebude problem. No a kdyz se mi to nepovede, tak mi v nejhorsim ta sluzba nepude dokud to nevyresim :)
Nargon (5.11.2004 21:27:54)
Aha, joo to mas pravdu, prichozi komunikace zkonci na routeru. Ovsem uplne stejne muze zkoncit na firewallu v PC.
Je to defakto jedno.
Anonym (6.11.2004 12:22:01)
Zalezi pak uz jenom na tom zda-li to dle nastavenych pravidel router preroutuje ci nikoliv