Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > mam ADSL a upload me kanibalizuje download. vi nekdo proc??

mam ADSL a upload me kanibalizuje download. vi nekdo proc??

chechet (11.11.2004 11:04:39)

pouzivam DC++ a pokud stahuju a nikto nesosa ode mne, tak to jede treba 20kbps. kdyz ale zacne nekdo tahat i ode mne, tak muj download klesne z tech 20kbps na 3-4kbps. ma nekdo podobnou zkusenost? nema nekdo nejaky napad cim by to mohlo byt? DC++, modemem, nejakym nastavenim ve WIN nebo je to proste vlastnost ADSl???

Reno (11.11.2004 11:23:02)

No ja DC++ nepouzivam, ale je logicke, ze kdyz od tebe nekdo neco stahuje, tak ti klesne rychlost downloadu, protoze i pri downloadu potrebujes posilat nejaka data. Takze pokud ti nekdo vytizi upload, tak to proste nemuze jet. Nevim, jestli je v DC++ nejaka moznost jak nastavit maximalni rychlost uploadu. Treba v Emule ta moznost je a pak se ti nestane, ze ti nekdo kompletne vytizi upload a klesne ti rychlost stahovani.

Anonym (11.11.2004 12:00:03)

Jedná se o vlastnost TCP protokolu,kdy se vytížením uploadu nestihnou včas odeslat potvrzovací packety a server odkud stahujete data sníží rychlost,přesněji nezačne vysílat další packety dokud nemá potvrzeno,že vyslané packety došli.

nick (11.11.2004 12:16:26)

jenom te trosku opravim, pred odeslanim dalsiho paketu se neceka na potvrzeni toho predchoziho, proto kdyz mas satelit s pingem 1500ms tak muzes stahovat treba 150kBps... problem nastane az tehdy, kdy se potvrzovaci paket nedoruci, pak protokol TCP slapne na brzdy a vsechno se zpomali...krom toho se jiz zminovany datovy paket, kterej ma treba 16kilo odesila znovu->dalsi zdrzeni... tohle neplati jen pro DC, ale pro vsechnu komunikaci na netu... proto musis omezit UL napriklad programem NerLimiter... DCcko nepouzivam, ale tenhle program funguje spolehlive prakticky na vsechno... nick

BigB (11.11.2004 14:08:38)

PRVNE SE PODIVEJ DO POKROCILEHO NASTAVENI CZDC++ (JESTLI TO MA DC++ NEVIM) A ZJISTI JESTLI MAS ZAPNUTOU POLOZKU - VYROVNAVACI PAMET PRO ODESILANI NEBO TAK NEJAK. POKUD JO JE TO OPRAVDU V NECEM JINEMNEZ V DC. JINAK TO ZAPNI A JESTLI TO BUDE I TAK DELAT, TAK VIZ. PREDCHOZI VETA.