Zdenek (24.11.2004 10:25:45)
urcite spatne zapojeny splitter (pripadne nefunkcni). Sice se podle vaseho popisu zda, ze je to spravne, ale projdete si dokumentaci a zapojeni jeste jednou proverte. Pripadne zaexperimentujte s prohozenim kabelu (jestli se nepletu 9 moznych kombinaci :-). Jeste me napada Splitter pro jiny typ pripojky (analog x ISDN)
Dominik (24.11.2004 11:06:03)
zapojené je to dobře, taky jsem to prve měl blbě (dal jsem vstup do toho jednoho :) Ale jsou zmetky, takže volat asi nebudete, ale pokud to schcete i pak, tak si ten modem po 14 dnech vyměnte. Oni vědí, co prodávají a ochotně by Vám ho měli vyměnit...
Honza (24.11.2004 15:21:14)
U toho Sagemu byl splitter YCL, nemýlím-li se a měl jsem ho zapojený jak byl popsaný (to už se nepamatuju), s voláním nebyl problém.
U Zyxelu mám splitter AGCOM a tam to je fakt zapojené, jak píše toma natura, ovšem i tady jsou popisy správně.
Zkus reklamovat splitter poté, co vyzkoušíš to opačné zapojení á la toma natura - pokud je správně to na krabici splitteru, pak ti to druhé zapojení vůbec nepůjde.
ws (24.11.2004 15:31:04)
no takze jsem trochu pokrocil, uz mi to nejedi ani kdyz tam mam ten telefon jenom pripojeny. Takze ud je vadny ten splitter, telefon a nebo telefoní zásuvka(je to jakási inteligentní, která sloužila proDial-Up tak, že když zvedl někdo telefon, že mě to neodpojilo z netu.)
Neohlo by to být tou zásuvkou??
Honza (24.11.2004 16:03:53)
Netuším - já když zvedl telefon u dial-upu a byl na netu, tak byl jen hluchej (lajna byla obsazená modemem), ale nic mě neshodilo.Pokud tě to nechalo surfovat a ještě sis mohl z telefonu vytočit hovor a přitom nemáš dvě telefonní čísla (ISDN), tak pak jde fakt o inteligentní zásuvku :-)
Jak se to podepisuje na problémech s ADSL - těžko říct.Můžeš zkusit obyčejnou "blbou" zásuvku?
ws (24.11.2004 16:41:45)
no obyčejnou zásuvku zkusit můžu, asi ji budu muset někde vyhrabat a zapojit. Pak napišu co to udělalo
Věra (26.11.2006 11:53:01)
Ještě by mohl být problém v tom, že je v jiné místnosti zapojený další tlf. přístroj, ten by také net shazoval.