Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > ADSL vs. CDMA

ADSL vs. CDMA

Kvasha (1.2.2005 15:28:00)

Má někdo zkušenost s porovnáním ADSL vs. CDMA (ev. s provozem a rychlostí). V současné době se stěhuji (sice jen o pár stovek metrů) a nevím jestli je nutné přeložení ADSL linky, když současná nabídka mobilního operátora na CDMA v rychlosti (až) 2000 kbs může být při 50% uváděné funkčnosti zajímavou alternativou ?! Přestože počítám s 50% funkčnosti oproti uváděným údajům, stále si nejsem jist, zda-li bych na tom něco neprodělal (nejde ani tak o peníze, jako spíš o rychlost a stabilitu připojení. přeci jen je to CDMA jen radio)?! Má někdo z Vás zkušenost s CDMA ?! ev. s touto službou ?! Přeju hezký den a díky moc.

Nargon (1.2.2005 16:29:28)

No CDMA na hrani neni pingy cca 200-4000 zalezi na hodne okolnostech, ale na hrani to urcite neni. P2P pres den Eurotel omezuje na cca 4KB/s, pres noc to omezovani ma vypnute takze muzes stahovat ale stejne to asi nebude moc rychle, zalezi totiz jestli najdes rychle zdroje. A tech moc asi nenajdes, protoze tak 80% rychlych zdroju nemaji verejne IP. U CDMA taky nebudes mit verejnou IP a spojeni dvou pocitacu, kdyz maji oba neverejnou IP je technicky nemozne. Poslouchani radia a divani se na TV tusim patri take mezi omezene porty p2p takze poslouchat radio v 32kbit je docela nanic. Zakladat nejake servery take nemuzes, protoze nemas verejnou IP. Takze ti to pripojeni zustane pouzitelny tak na serfovani. A na to ti staci i to nynejsi adsl co mas a jeste je lepsi.

Anonym (1.2.2005 17:14:49)

rychlost a stabilitu připojení od CDMA nečekej... jsou s tím samé problémy viz. www.cdma.cz Pokud nevyzadujes mobilitu tak se drž rači toho ADSL...

Tomas (1.2.2005 21:17:00)

Mam tydeni zkusenost s CDMA v centru Brna. Mame tam v siti pet pocitacu, ktere se hlavne vyuzivaji na web a mail, takze ostatni sluzby jako p2p nebo webTV nemohu potvrdit. Rychlost je ale velmi solidni. I ve spicce se pohybuje tak mezi 600 - 700 kbps, coz je myslim slusne. Rychlost se podstatne zvysila, kdyz jsem pripojil externi antenu a dal ji zevnitr na okno. S malou antenou na modemu to jelo tak 80 - 100 kbps. Co se tyce stability, tak behem tydne to melo dva vypadky. Prvni tak 10min a druhy asi 2 hod. Snad se to casem zlepsi.