Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Modem pro ADSL

Modem pro ADSL

Vojtas (1.3.2005 22:46:17)

Jaky doporucujete modem/koncovku pro adsl. je nejaky rozdil mezi USB a Lan ?? dekuju

Anonym (2.3.2005 08:14:06)

Rozdíl je v kvalitě,USb modemy nejsou moc kvalitní.Osobně doporučuji modem Thomson SpeedTouch 510i 1x Eth. nebo 4x Eth. .Je to absolutně nejspolehlivější modem.

Maverick (2.3.2005 09:29:57)

Take se primlouvam za ten SpeedTouch 510i, po nekolika mesicich pouzivani s nim mam jen pozitivni zkusenosti. Take je to modem u nas pomerne rozsireny (jiste jste si vsiml ruznych debat), a tak v pripade, ze budete mit ohledne modemu nejaky dotaz, muzete casto najit odpoved v nekterem foru. Vyhoda Eth modemu je mimo jine v tom, ze nejsou treba zadne ovladace, modem je tak nezavisly na systemu. Konfigurace ADSL se nastavi v modemu pres WEB rozhrani a v pocitaci (Win, Linux, Mac ...) se pouze nakonfiguruje Lan.

Defman (2.3.2005 10:09:58)

Jistě je spousta jiných kvalitních modemů.Některé mají tolik funkcí že je stejně nikdy nevyužiješ ale to záleží hodně na tom jestli ten modem bude v síti nebo jen na jednom PC.Rozhodně LAN modemy jsou spolehlivějsí a máš nad nimi stoprocentní kontrolu oproti USB které jsou konstruované a hlavně nastavené opravdu pro absolutní laiky kteří se chtějí jen připojit a víc je nezajímá.Těch buď a nebo je asi spousta.Speedtouch 510i je opravdu velice rozumná volba jak pro náročnější uživatele tak pro laiky kteří všemi těmi nastaveními moc nevládnou a nechávají to na WinXP ať si to nastaví sami.Pro tebe bude asi důležité jen to že v sobě má kromě jiného itegrovaný firewall což je pro ochranu PC nebo sítě velké plus atd. Prostě je to dobrá volba a nic tím neskazíš.Do USB bych dnes rozhodně nešel i přes relativně nízké ceny, jsou nestabilní a někdy dokážou člověka pořádně potrápit obzvlášť když tomu moc nerozumí.Navíc v síti téměř nepoužitelné.

Vojtas (2.3.2005 11:09:12)

Diky moc za odpovedi ....

Milan (2.3.2005 12:58:43)

Jen pro doplnění USB stačí na jeden PC (já k tomu mám i sdíleně kříženým kabelem připojen Notebook a jede to OK) ethernet připojen modem je dobrý na více PC v síti

Milan (2.3.2005 12:01:19)

Doma mám ethernet připojení Alcatel 510i a v práci USB Well a nemám problém ani s jedním připojením

JOE (2.3.2005 16:16:51)

Přimlouvám se také za Alcatel/Thomson 510i, mám s ním také velmi dobré zkušenosti. USB modemy jednak nemají žádnou ochranu před útoky a červy z Internetu, jednak požírají systémové prostředky PC a druhak potřebují nainstalovat, což je někdy problém, navíc nebývají příliš kvalitní a jsou nestabilní. Ethernet modemu stačí síťová karta a o vše se postará sám, má v defaultu NAT což odrazí většinu útoků a lze také nastavit firewall, což v dnešním agresivním Internetu není rozhodně na škodu.

divan (2.3.2005 16:46:36)

Já jsem velmi spokojený s WELL PTI-840. cena vč. DPH kolem 2000,-. V ceně je i splitter a veškeré kabely! Má čtyři LAN porty, obsahuje modem+firewall+router. Má předdefinované parametry i pro Českou Republiku a uvedení do chodu je proto úplně triviální: přihlásíš se k modemu, zvolíš v příslušném menu Českou republiku, zadáš jméno a heslo, uložíš nastavení a funguješ! Má samozřejmě i možnosti detailních nastavení množství parametrů, pokud se tím chceš zabývat.