Sergey (22.3.2005 17:31:51)
Panove, kdyby byl IE Optimal garantovana a neagregovana 1Mbit linka s plnym servisem 27/7/365, myslite, ze by si firmy za totez platily 15k? Drive jsem prodial-upoval litr mesicne, pak jsem presel na GPRS data nonstop za cca 800 a chrochtal jsem si blahem, ze mam internet za pausal, ted jsem na ADSL a uz bych se z5 nevracel ani za nic. Fabii se taky dostanete z bodu A do bodu B, dokaze jet 130km/h, coz je u nas max. povolena rychlost. A prezto si lidi kupuji BMW. Mercedesy a pod. Jenze nekteri by chteli za cenu Skodovky Porsche. To by se mi taky libilo, ale stojim nohama na zemi a doufam, ze se to bude postupne zlepsovat.
Sergey (22.3.2005 17:33:23)
Sorry, den ma samozrejme 24 hodin. :)
MilanK (22.3.2005 17:41:18)
To tvé přirovnání dost pokulhává. Situace se má totiž tak, že u nás chceš automobil a nabídnou ti škodovku v nejzákladnější výbavě. Ve světě (třeba v té Francii jak psal Doc) ti za stejnou cenu nabízejí porsche a ještě k tomu dodávají klimatizaci a plný servis...
Sergey (23.3.2005 00:22:21)
Srovnavat s jinymi staty je o nicem, my jsme v Ceske Republice. Myslim si, ze v CR se to posledni dobou s internetem docela pohlo k lepsimu (tim nerikam, ze bych to nesnesl jeste lepsi) S tim Porsche s klimatizaci jsi to teda trefil, za stejnou cenu jak u nas Skodovka, to jo, a pak jsi se probudil s rukou v nocniku.
Petr (23.3.2005 06:59:51)
Bych to trochu poopravil, my už nejsme v České Republice ale v EVROPSKÉ UNII, přebíráme její normy, její, zákony, jejich ceny (bohužel pouze některé) a nepřebíráme třeba mzdy.
Anonym (23.3.2005 08:18:18)
ADSL dle vyjadreni Ministerstva informatiky nema v unii zadnou presnou specifikaci.Treba kecaly ale ja potom uz dal nepatral.
Sergey (23.3.2005 08:21:29)
Jejich ceny (nektere) uz jsme prevzali davno. Ze nejsme v Ceske Republice je pro mne novina, ja tam jsem a budu porad. Je zajimave , ze vsichni srovnavaji s ostatnimi staty, jak tam to ci ono maji lepsi, ale to co tam maji horsi uz nikdo nesrovnava a nechce abychom meli tady taky.
Anonym (23.3.2005 08:28:05)
Nenapada mne co horsiho by mohly mit jinde.Maji jinde vic polistu kteri si kriminalni cinosti prvydelavajik k platu,maji vice politku jejichz chovani je horsi nez tech nasich,maji jinde misto tankodromu kterym rikame silnice mesicni kratery atd..?Ale tady se bavime o ADSL tak jeden priklad z VB:
UK Online patrí pod krídla Easynet, ktorý postupne nasadzuje na telefónnych ústredniach vlastné DSLAM-y vďaka sprístupneniu miestnych vedení LLU (Local Loop Unbundling). Služba Broadband 8000 je 8 M/400 kbps ADSL pripojenie bez obmedzenia na objem prenesených dát. ISP si však vyhradzuje právo zasiahnuť voči tým, ktorí budú ADSL prípojku nadmerne využívať, čo v ich ponímaní znamená viac ako 4 GB za deň.
Mesačný poplatok za túto službu je síce 39.99 GBP (1780 Kč)
Anonym (23.3.2005 08:30:57)
Abych jeste okrikl ty co ti budou vykrikovat ze to funguje jen za roh tak na tu 8M/400 kbps je to do 2Km dal to pusti taky ale jen stim ze to pojede co to pude.
Doc (23.3.2005 08:30:09)
To možná proto, že toho moc není :o)
Jinak k těm srovnáním cen s okolními státy. Vzhledem k faktu, že u nás je většina spotřebního zboží předražená je myslím v zájmu nás všech bojovat jakýmkoliv způsobem proti neopodstatnětelnému zdražování. Tím spíše v oblasti moderních technologií na jejich základě je postavena řada výdělečných činností.
Sergey (23.3.2005 09:33:55)
Ale ony prave ty nove technologie urcite nejsou zadarmo a strasne rychle zastaraji. Pro prirovnani bych pouzil pocitace, taky jsem pred 4 rokama koupil PC za 50k a vcera jsem byl rad, ze jsem za ne dostal 5k takze me to vlastne stalo 1k mesicne. Telekomunikacni firme kdyz zastara technologie, pravdepodobne uz ji neproda vubec a akorat ji muze nechat sesrotovat. Nic neni zadarmo a bud to chci a mam na to, tak si to poridim, nebo na to nemam a nebrecim.
Anonym (23.3.2005 10:03:43)
Nechtěl on náhodou říct, že pokud náklady na připojení do internetu jsou ve všech státech okolo nás poloviční (nemluvě o omezení uživatelů), tak je asi něco v nepořádku u nás a ne v technologii.
MilanK (23.3.2005 10:11:29)
Opět ti to srovnání pokulhává. Dobrým příkladem může být například nedávno zveřejněný čistý zisk CTc - 5,5 mld Kč je po odečtení nákladových položek velmi slušná částka. Částka, kterou si CTc vydělal předraženými službami a svým stále ještě monopolním postavením na tuzemském trhu.
Anonym (23.3.2005 10:34:24)
Jasne Sergey nejsou zadarmo proto se kupuje technologie ISDN v dobe kdy ve svete funguje ADSL,ADSL kdyz se prechazi ve svete na rychlesji ADSL.To je zakladni chyba vsech ..... kteri doufaji ze timto usetri ale naklady v zaveru jsou mnohonasobne vyssi!Nejsem bohaty beru 8K pod prumernou mzdu a presto kdyz si jdu kupovat nejakou technickou vec snazim se koupit lespi stredni tridu a ne to nejlevnejsi co je natrhu protoze to levne nema ty vychytavky co ma drazsi vec a technologicky ji muzu pouzivat i do budoucna.
Anonym (23.3.2005 10:39:24)
O ISDN hovorim v souvislosti s internetem ne z pohledu telefonu.
Zajda (23.3.2005 11:24:01)
Stará telekomunikační technologie se většinou pronajímá zákazníkům;)