Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > CDMA ? kde se stala chyba?

CDMA ? kde se stala chyba?

Anonym (30.3.2005 00:00:00)

Jste-li uživateli tohoto typu připojení, jistě vám neuniklo, že s ním měl Eurotel značné problémy. Na internetových portálech se často psalo o výpadcích, bojkotech, nových FUP (Fair User Policy), apod. V tomto článku se pokusím shrnout události, které provázejí CDMA v posledních měsících.

Anonym (30.3.2005 08:26:57)

taková, že: 1. Telecom bojkotuje připojení k Netu a Eurotel na počátku sliboval že rychlost zhoršovat nebude. 2. Cena za mobilní připojení je hodně vysoká a přesto byla z počátku nižší, než cena za pevnou linku. Závěr: 1. Snížit cenu základní varianty ADSL srovnatelné s CDMA na cca 500 Kč i s DPH (protože celkové náklady vč. pronájmu linky musí být alespoň o 20% nižší, než je cena CDMA) 2. Ukončit bojkotu rychlosti ADSL (že to jde prokazuje Telenor) Důvody: Uživatelé se chovají hodně ekonomicky. Když jim někdo slíbí za stejné, nebo menší peníze kvalitnější službu, tak se nejde divit, že ji pak vyžadují a na splnění slibu trvají.

Martin Dukát (8.4.2005 02:38:23)

Je videt ze pan Prochazka je opet mimo realitu,Kdyz Eurotel dle reklamy nabizi neomezeny Internet ktery je dle reklamy vhodny pro stahovani velkeho objemu dat tak se potom nikdo nemuze divit ze velka cast lidi si ho poridi.... a jeste k tomu kdyz ta velka cast lidi nema jinou moznost Jestlize Eurotel neni schopen nabidnout to co inzeruje v reklamne, pripadne udelat rozmny FUP v podobe cca 3 GB na tyden tak potom nema pravo brecet: ¨"Ja jsem takovy chudacek,zli platici zakaznici mne vysavaj pomozte mi! Slusnost by byla tem kteri se citi byt omezeni novym FUPEM nabidnout beztrestne ukonceni smlouvy bez nutnosti doplacet modem podminka by byla ho pouze vratit... Mne jako zakaznika NEZAJIMA ZE MUJ POSKYTOVATEL NEMA NA TO NA CO SLIBOVAL NEBO SNAD ZAJIMA EUROTEL JESTLI JA MAM DOST PENEZ NA ZAPLACENI FAKTUR NEZAJIMA TAK MNE ZASE NEMUSI ZAJIMAT JEHO PROBLEMY

David Procházka (8.4.2005 08:33:35)

To vás jako zákazníka zajímat samosebou nemusí, vás musí zajímat všeobecné podmínky, které svým podpisem přijímáte. Pokud si je nepřečtete, vaše chyba. Sám jsem CDMA využíval a byl jsem s ním velmi spokojen, ano, občas byla rychlost nižší, na druhou stranu to bylo rychlé a mobilní připojení. Nejsem mimo realitu - jak píšete v úvodu - protože mě nikdo nedonutí věřit reklamám a jestli vy jim plně věříte, jste snílek a idealista.

_-0-_ (8.4.2005 09:19:21)

Pane Davide Procházko, smluvní vztah je zasazen do širšího právního kontextu, než jakým jsou smluvní podmínky. Smlouvy nikdy nestojí "nad zákonem" a onu reklamní kampaň lze podle mého soudu považovat za veřejný příslib. Dáváte najevo, že považujete pana Martina Dukáta za hlupáka a přitom si neuvědomujete, co tím vypovídáte o sobě. V právním státě, kde existuje jiná vymahatelnost zákona, než v ČR, by to Eurotelu neprošlo. Tady každý ví, že se nemá cenu soudit se společností, pro kterou není žádný problém investovat do sporu statisíce, nebo miliony. Šance naivního žalobce by nebyly moc velké... Domníváte-li se, že klamavá reklama je běžnou součástí obchodního styku, tak jste, milý pane, oním hlupákem vy.

ubu (10.4.2005 14:34:10)

Já bych to bral! Možná to s tou soudní žalobou nebude zase až tak špatný nápad. Otázkou zní: O kolik peněz žalovat společnost Eurotel Praha, spol. s r.o. IČ 15268306? O korunu, o tisíc korun, o milión Korun českých nebo o jinou částku? Kdo řekne jaká škoda nastala zákazníkovi? Nebo je lepší požádat o předběžné opatření s návrhem na zákaz nabídky služeb nekvalitního zařízení či služby do doby než výše uvedená společnost prokáže u soudu opak? Jako chodci mi také vadí, že auta používají tutéž komunikaci jako já a nesoudím se s výrobci vozidel.

Fido (10.4.2005 16:26:33)

Což tak vysoudit veřejnou omluvu a to v mediích, kde mívají svou reklamu a v hlavním večerním vysílacím čase :o))) Pár stovek, vrácených od nich je mi k ničemu.

GeorgeSK (11.4.2005 08:37:26)

Postreh zo Slvenska: zaujímavé je, že ČTc mal zisk za 2004 tuším nejakých 5 miliárd KČ. Keby len 20% investovali do rozvoja ADSL a CDMA, tak majú spokojných užívateľov bez limitov, FUP a podobných nezmyslov, keďže i zahraničná konektivita sa tuším kupuje nie na prenesené megabajty, ale na zakúpenú šírku pásma, o nix nehovoriac. Keby bolo kvalitnejšie, lacnejšie a dostupnejšie ADSL, ľudia by si nekupovali z núdze CDMA, kde nie je dostupné ADSL, tým by boli obidve pripojenia kvalitné. Je zaujímavé, že v Amerike Verizon na CDMA (aj keď v inom pásme, ako 450 MHz) dosahuje priemerné rýchlosti okolo 800 kb/s.

Anonym (11.4.2005 18:59:09)

Spokojenej uzivatel rovna se drahej uzivatel.Lepsi je naucit je na to co jim dam.Chvily budou remcat a potom si zvyknou a to znamena vetsi zisk do moji kapsy.

Anonym (11.4.2005 22:51:27)

Ty ses asi hlupak, v celem svete je FUP, nebo placeni prenesenych dat

Anonym (13.4.2005 10:50:19)

Ale za jakou cenu.......

TomM (15.4.2005 14:51:02)

no vy máte co kecat, před měsícem sem byl na slovensku a připadal jsem si tam jak na ukrajině. Byl jsem u vašeho slovenského McDonalda a tam sem si objednal čaj plus to jídlo, no co byste tipli, nedali mi k tomu ani cukr ani citron ani nic na míchání a když jsem je slušně požádal aby to napravily tak se na mě dívaly jak kdyby ty hnupi český chtěli ta naše chudší bratra ožebračit... tolik můj postřeh a teď k věci, telekom nemám v lásce ale nesnáším ukecané slováky kteří tady kvákají o tom že jejich ST DSL mají už 1.5 mbits apod. hlouposti. Takže tě prosím svoje posřehy ze slovenska si nech jen pro slovensko, nejdřív si udělejte pořádek doma a potom s iběžte vykecávat někam jinam... P.S.: máte fakt supr hlavní tah na Bratislavu, vapadá to jako naše krajská silnice, a taky supr nemocnice , chtělo se mi blít... P.S.2.:prosím adminy aby to nějak neupravovali protože nesnáším ty kecaly ze slovenska

Martin Dukát (8.4.2005 13:25:34)

Takze podle Vas je spravne ze Eurotel inzeroval to co neni pravda? Pokud si myslite ze je to spravne tak je videt ze vas rodice moc dobre nevychovali, to same plati kdyz budete klamavou reklamu bagatelizovat argumentem je to vlastne normalni vec ze klamava reklama je jen takove male zlo.... Kdo se zastava Eurotelu je stejny jako Eurotel a to je presne vas pripad zaradil jste uspesne do zastupu pochlebovacu Eurotelu jako jen pan Zendl, Martin Zikmund, Marek Lutonsky jen vam jeste chybi velka fotografie vasi osoby (500 KB) jako mel pan Martin Zikmund na svem webu, kde mel dokonce uvedeno ze se jedna o fotografii pro tisk:-))) No treba nemate zatim takovy zastup napadnic z rad zamestnancu Eurotelu:-)) Ale co neni muze byt:-)))

kny2tl (9.4.2005 07:49:39)

Pane Prochazko, ono bohuzel nejde jenom o ten FUP; na internetu se dostatecne dopredu objevovali vice ci mene kvalitni clanky; kdo se obtezoval si je precist, bylo mu jasne ze do budoucna se to zhorsi. Momentalne bydlim kousek od Brna a CDMA donedavna bylo jedinou alternativou, takze jsem se skripenim zubu platil. Od Vanoc to bylo horsi a horsi, vetsinou se pohybuji kolem 44kbps - download. Ze zacatku jsem volal technickou podporu, zkousel smerovou antenu atd; nyni, po zpoplatneni datovych specialistu to jiz ani nezkousim. I tak mne technici potvrdili ze pouzivam velice malo vytizenou BTS (venkov je venkov), ale i tak rychlost pod urovni modemu za 1100 korun je prilis. Pri sepisovani smlouvy, kde nedilnou soucasti je i cenik, ve kterem se nehovori nic o pokutach za predcasne ukonceni smlouvy..

Anonym (8.4.2005 05:51:32)

Ja vim, ze je to nemile, ale nebyt CDMA v jakekoliv podobe, trcela by mi dosud od stolu antenka od GPRS modemu:-( Kdo si ma z ceho vybrat a sahl po CDMA, chapu, ze se na omezeni pravem zlobi, taky z toho nejsem odvazanej. Tim chci rict, ze prece jen nebylo fer od ET to, ze ackoli dobre vedel, ze v te akci nabere spoustu lidi a tim se zhorsi uz i tak v te dobe tragicka rychlost, zavest omezeni az po te, co budou ovecky doma, v tomto pripade by opravdu mel dovolit uzivatelum od smlouvy odstoupit, pochopitelne bez fin. nahrady.

_-0-_ (8.4.2005 09:05:08)

Z úvodního odstavce článku by šlo mylně soudit ("Problémy nastaly s přibývajícím počtem uživatelů."), že problémy nastaly někdy po Vánocích, kdy se dramaticky zvýšil počet připojených pomocí CDMA. Opak je ale pravdou, problémy přišly v "den porodu" a od té doby se táhnou s CDMA do současnosti. Lze je rozdělit do dvou základních kategorií: 1) nepřeberné množství technických problémů (nezměrná zmetkovitost modemů, nedostatečná technická podpora ze strany Eurotelu, problémy se zalogováním do sítě, četné výpadky - poslední masivní včera, "vytuhování připojení", kdy SW i HW hlásí, že je vše o.k., ale data netečou, nekvalitní ovladače a dialer, vytvořené studentíkem, nebo šíleným programátorem... 2) Pokoutné zavádění FUP, které Eurotel přizná vždy až poté, co se dlouhodobě o tom objevují na netu příspěvky ve fórech, které je v rozporu s původní reklamní kampaní a oficielními stránkami Eurotelu, kde bylo CDMA uváděno jako připojení, VHODN0 pro stahování hudby a filmů. Na tento fakt je dobré nezapomenout, protože právě kvůli němu si zákazníci v počáteční fázi CDMA opatřovali, netušíce, že by ISP poté, co se mu nashromáždí dostatek klientů, na vlastní slova nejenže "pozapomněl", ale dokonce je postupně natolik poupravil, že dnes presentuje CDMA jako připojení NEVHODNÉ k tomuto účelu. FUP_1 a posléze, po "Dni vzdoru" zaváděné FUP_2 jako dpověď na protesty uživatelů jsou velmi nedůstojným počinem. Postupné omezování všech (!) protokolů včetně HTTP (možná s výjimkou POP a SMTP, ale s těmi jsou trvale jiné obtíže) vedlo k tomu, že je nestabilní připojení ve "spolupráci" s unikátně poruchovými modemy (jsetli se chcete pobavit, tak si běžte podívat do sídla společnosti Cellnet - Praha - Skalka do příjmů/výdajů oprav) stalo prakticky nepoužitelným pro většinu použití, pro která si lidé broadband pořizují. Jistě, ti, kteří ve vší nevinnosti surfují a občas odešlou nějaký ten mail bez příloh a nevadím jim, že někdy nejde jedno, nebo druhé, ti mohou být spokojeni. Ostatní ale ne. Technické problémy, zarážející po kvalitativní i kvantitativní stránce, jsou ve spojení se zavedenými variantami FUP natolik degradujícími faktory, že se CDMA stává dle mého skromného názoru nejlepším kandidátem na titul "největší podvodný šmejd roku" (slušněji se vyjádřit opravdu nelze).

_-0-_ (8.4.2005 09:06:05)

V počáteční fázi Eurotel "vysvětloval" problémy sítě jako důsledek zkušebního provozu (jak již bylo mnohokrát zmíněno, za betatesting se platí, nebo poskytují výhody - Eurotel si ale nechává za betatesting od klientů platit). V současnosti již o onom "zkušebním provozu" nejsou žádné zmínky. Tak se ptám, jestli zkončil (pokud ano, tak kdy a pokud ne, tak se patrně jedná o rekord). Bezuzdná nenažranost velké společnosti, která nabírá další a další klienty bez ohledu na to, jestli je to schopna "utáhnout" infrastruktura sítě (ve spojení s neochotou investovat v potřebné míře), počáteční prohlášení, zjevně artikulovaná s vědomím, že nemohou být dodržena a bezmoc klientů, kteří jsou vázáni smlouvou, ze které nelze "vycouvat", aniž by to stálo nemalé peníze, nebo by člověk byl nucen přestoupit na Eurotel ADSL, kde teprve BUDE zavedeno FUP a přitom se nikdo neobtěžoval sdělit v jaké podobě, to vše poskytuje zcela jasný obrázek o společnosti Eurotel, o tom, že sousloví typu "obchodní etika" jsou pro ni ryze prázdným pojmem. Nic proti generování zisku (naopak), to je přece motor ekonomiky. Okrádání zákazníků se tak ale nazvat nedá. Pořád mě napadá slovo podvod. Proč asi? Pokud Vás někoho zajímají detaily, tak si prohlédněte fórum http://mobilforum.mobilmania.cz/viewforum.php?f=19, nebo značně chaotické, ale starší www.cdma.cz

Premek (8.4.2005 09:38:42)

_-0-_ - Ty abys tu nechyběl co? Zaspamoval jsi snad všechny diskuze kde se byť jen zmínilo o CDMA. Víš že už jsi docela nudnej? Náladu číst tvoje několikastránkový příspěvky maj snad jen noví useři, kteří z toho ale stejně moc nepochopí. Jinak já a moje CDMA, jsme oba spokojeni. Rychlost kolem 600 kbps přes den a v noci 1 mbit. Co chtít víc? Internetová rádia poslouchám a ve večerních hodinách, kdy se hodinová FUP sníží na 30 mb v hodině používám reconnector (Eurotel Free Dialer). Kdybych měl problémy s rychlostí, se signálem, atp., prostě převedu smlouvu na někoho jinýho.

_-0-_ (8.4.2005 09:45:32)

Tuhle otázku budu opakovaně klást, aby neupadla v zapomnění. Jinak 600 kbps přes den a 1 mbps v noci je pro většinu uživatelů zcela nedostižný sen, pro některé není neobvyklé, pokud mají datový tok o dva řády (!) nižší.

Premek (8.4.2005 10:05:43)

Takoví uživatelé ale taky nesmějí bydlet ve stotisícovym městě! Je to sdílený připojení a vím že 30 internetuchtivých aktivních uživatelů dokáže zcela zahltit jednu bts. Je možný že mám štěstí, bydlím na vesnici s pár set obyvateli, připojuji se na bts ze sousedního města, kde mají adsl a 2 poskytovatele wifi. Mě ale jen připadá že jediný pro co poslední půlrok žiješ, je pošpinit Eurotel kvůli tomu že ti jede CDMA pomalu. Přečetl sis o tom vůbec něco, než sis ho pořídil? Víš na jakym principu pracuje?

_-0-_ (8.4.2005 11:07:39)

Špinavé nelze pošpinit, je jen možné na špínu poukazovat. Mě osobně by to mohlo být zcela jedno, protože jsem se s problémem FUP i příjmu dokázal vyrovnat (právě za použití oněch technických znalostí, které zmiňuješ). FUP jednoduše obcházím a rychlost příjmu se mi podařilo zvýšit poněkud nestandardním (odmítám popsat) způsobem, vycházejícím právě ze znalosti jednotlivých používaných protokolů a provozu v rámci sektoru. Běžný uživatel, pro kterého jsou technické detaily nesrozumitelné, si přečte oficielní stránky, uvidí reklamu a zakoupí službu. Proč by se měl zabývat technikou, která je mimo oblast jeho zájmu? Počítá s tím, že se bude slíbené plnit. Potom zjistí, že opak je pravdou a že navíc bude muset za nevyhovující připojení platit celkem rok, nebo dva podle dálky úvazku, aniž by mu mohlo připojení sloužit k účelu, pro které jej pořídil. Jistě, Může přestoupit na Eurotel ADSL, ale to je ještě větší zajíc v pytli, protože když se zeptá, tak zjistí, že FUP zavedeno bude, ale nikdo neví, v jaké podobě. Proč se asi zavádí FUP na ADSL? Že by kvůli ostatním uživatelům? Nebo je to stejně jako u CDMA otázka ceny za konektivitu do zahraničí na nutných investic do infrastruktury? To spíše, že... Nenažraný nenažraným zůstává.

Premek (8.4.2005 12:17:42)

S Fupem na adsl taky nesouhlasím, pokud si dobře pamatuju Telecom ho zavedl v ranných dobách adsl, kdy byla jeho dostupnost mizivá a těch pár šťastlivců omezovalo pár sosačů. Ale v dnešní době je FUP pro adsl vyložená krádež, nebo lež hlásaná monopolem. Alespoň v té podobě jakou podává Český Telecom. Souhlasím že Eurotel zavedl příliš masívní reklamní kampaň, která slibovala neomezený vysokorychlostní internet, ale nikde nepopsala pořádně úskalí a parametry služby. Ovšem já toto neřeším, zatím mi to jde dobře, a nemám zapotřebí hlásat na diskuzích jak mi to jde špatně, a jací jsou Euroteláci sv**ě.

_-0-_ (8.4.2005 12:25:12)

Citace:"...nemám zapotřebí hlásat na diskuzích jak mi to jde špatně, a jací jsou Euroteláci sv**ě." Tak proboha proč máš zapotřebí hlásat opak???

Premek (8.4.2005 12:32:21)

Citace: "Mě osobně by to mohlo být zcela jedno, protože jsem se s problémem FUP i příjmu dokázal vyrovnat... FUP jednoduše obcházím a rychlost příjmu se mi podařilo zvýšit poněkud nestandardním (odmítám popsat) způsobem... " Tak proč ty proboha zakládáš tyhle vlákna? A to všude možně??

_-0-_ (8.4.2005 13:06:36)

Odpověď otázkou na jiné tema (tzv. "opáčení") je vlastnost, která se nejčastěji vyskytuje u opačného pohlaví. Nechci opačovat: Protože si myslím, že by některé věci neměly jen tak bez povšimnutí procházet. Mění se tím společenské klima (a to ne k lepšímu). Kdyby si každý vybral jednu věc, která mu přijde nesprávně a trochu ji popostrčil... Je to možná tupě naivní, ale z toho, co dělám, mám dobrý pocit. That`s all. Hezký weekend.

y2k (10.4.2005 14:25:55)

NEznám sice příliš CDMA, ještě jsem se s tímto připojením ve své praxi nesetkal, ale plně Ti věřím, že cokoli v podání ČTc, což Eurotel je, je vždy katastrofa ! Nenech se zastrašit těmito Šilhavými obhajovači nefunkčních krámů a dále do tohoto socialistického podniku šij, alespoň tak, jak já šiju do jeho mateřské firmy !

anonymous (8.4.2005 10:04:02)

Svest to na nenasytne uzivatele kteri stahuji vse co jde je pekne lacine. Takze podle Vas si mam koupit nejakou sluzbu ktera se v reklame vydava za vysokorychlostni internet bez omezeni a pak jakmile zacnu vyuzivat jeji vysokorychlostni potencial jak mi slibovala reklama, tak ji tim podle Vas prilis vyuzivam. To jsem si ji mel jako koupit a neserfovat?Nebo tim chcete rict ze v reklame to sou jen povidacky a realita je naprosto jina? Tenhle clanek bych cekal na stranakach eurotelu a ne na dsl...

Pavel (8.4.2005 11:08:29)

Přesně tak..je to blbost. Jaký nenasytní uživatelé. Proč tedy není v reklamě napsáno: Připojení pro přiteplený manažírky, aby mohli stahovat porno i cestou ve vlaku do ostravi? Novy FUP me vadi vic nez ten minuly a vazne uvazuji o zruseni sluzby. Mimochodem rychlost ted malo kdy previsi 250kbit a to je za skoro 1100 kapku slabota. Nemluvim o tom, ze upload je nepouzitleny, nemuzu poslat mailem ani 2-3 mega...abych u toho nezhebnul, nez se to dodela...

Jan (8.4.2005 12:24:40)

Jo pokud veris kazdemu slovu, co zazni v reklame, tak se rychle probud :)))

anonymous (8.4.2005 13:58:22)

no ato je prave ten pristup....Eurotel (a nejen on) naslibuje v reklame hory doly aby sis to od nej koupil... a pravda je nekde jinde...tohle by seriozni firma jako Eurotel delat nemela...

JóNáš (8.4.2005 11:56:22)

Na ootázku kde se stala chyba je celkem jednoduchá odpověď. Nenasytnost velké firmy proti chudákům uživatelům. To je celá chyba. Již koncem roku 2004 jsem měl pocit že to ET nějak přehání s náborem nových oveček. Ale je to jeho věc je to jeho byznys a tak ať dělají co umí. No žel neumí. Neumí ani poskytovat Internet protže v okamžiku když vidím že se mi přiipojilo moc lidí tak buď další neberu. Nebo posílím síť. Jenomže oni jdou tou nejlevnější cestou. Omezení je dnes tak citelné že se mi stýská po GPRS kde člověk alespoň věděl na čem je. Tady nevím jak se mi budou nebo nebudou stahovat data dnes, zítra za týden. Takže toto se skutečně nedá nazvat Internetem. Toto je vykleštěný bastard těsně před smrtí.

_-0-_ (8.4.2005 12:29:34)

Pokud Vás někoho zajímají detaily, tak si prohlédněte fórum http://mobilforum.mobilmania.cz/viewforum.php?f=19 nebo značně chaotické www.cdma.cz, kde se dá pracně vysledovat celý vývoj.

xxx (8.4.2005 14:09:19)

Chaoticke www.cdma.cz? Tak to jsi ty tek kokot co porad vytahuje stare prispevky co?

KRES (8.4.2005 15:51:35)

Povím to jednoduše a stručně. Za necelých 1100,- měsíčně si mohu nasosat třeba týden v kuse!!! Reálná cena tohohle připojení je tak někde ke 400,- Kč. Jsem rád, že jsem se tohohle připojení zbavil a i kdyby bylo možno se za těch 400,- připojit, stejně bych to už nikdy neudělal. Každý, kdo jen trochu reálně uvažuje zjistí, že jedinou možností jak se bránit, je vypovědět veškeré smlouvy u errortelu za neplnění smluvních závazků!!!!! Sosačům zdar

Pavel (8.4.2005 20:11:05)

Nejsem sosač ale přes to s tebou souhlasím. Image ET v mých očích velmi poklesla a taky se rád zbavím všech jeho SIM jen díky tomu že tuto firmu už nepovažuji za solidní.

X (8.4.2005 20:19:41)

Kde se stala chyba? Určitě v tom, že to řídí (nebo sabotuje?) ČTc!

Martin (8.4.2005 20:56:03)

Jsem rád , že jsem se toho zbavil.

obrbaz (9.4.2005 10:07:13)

Hmm, je autor normální? Normálním používáním vysokorychlostního netu je poslouchat stream, dívat se na onlinetv a když mi úplně všechno po 40MB típnou tak to prostě nejde. A že na toto připojení je 80MB za hodinu dostačující, heh, to je přímo směšné. Vemte si, že teoreticky můžu jet až 2,4Mbit prakticky když není fup v noci jedu 1Mbit a přes den bez fup 500, a na takovéto rychlosti je opravdu směšné 80MB. A kdybych snad chtěl jak vy říkáte normálně užívat net jen na emaily a web, tak to bych si nechal gprs

Nargon (9.4.2005 11:50:04)

Ale vzdyt to je vysokorychlostni internet. Neni to internet na prenaseni velkeho mnozstvi dat.

JóNáš (9.4.2005 13:26:05)

Ano toto není Internet na přenášení velkého množství dat. Dobrá souhlasím ale je pravda že ET prostě NEUMÍ poskytovat internet protože pokud chtěl zavést FUP měl to udělat na začátku, měl zavést měsíční omezení dat a ne hodinové a měl o tom všechny včas při podpisu smlovy upozornit. Problém je že ve smlouvě něco je ale každý doufal v solidnost této velké firmy a věřil že něco tak děsivého jako je současná FUP2 nenastane. Ono to totiž nastat muselo. Protože jak už jsem psal tato telekomunakační firma si neví s internetem rady. Prostě to při stavbě CDMA sítě zvorali a teď to pytlíkují jak se dá. A co vlastně zvorali ? Nejspíš není možné v současné podobě sítě CDMA měřit množství dat přenesených na jeden modem-číslo za měsíc, týden, den. Takže to ti experti vymysleli regulací na jedno připojení a na hodinu. Když se nad tím zamyslíte tak je to zoufalý pookus jak podržet přetíženou síť. Vždyť oni nejsou shopni toto omezení udělt ani na jedno připojení v průběžné hodině aby ty grafy NIXu tak nelítaly. Tato FUP2 tak přetíží síť na začátku hodiny protože všem to najednou jede. A pak po 20 -30 minutách to spadne. To je fakt k smíchu. To není připojení, to je oslí můstek, ale za osla je zde Eurotel.

Nargon (9.4.2005 13:46:37)

Ano bohuzel smutna skutecnost.

Tomáš (9.4.2005 13:53:05)

Dobrý postřeh - v zahraničí slouží FUP k ořezání špičkových datových toků, ale v Eurotelu k vytváření ! Jsou fakt k smíchu...

Tomáš (9.4.2005 14:05:23)

Vážený autore, máte v podstatě pravdu, když jsem přešel na opravdu vysokorychlostní internet, tak jsem po zkušenostech s GPRS tahal a tahal (do zásoby)... Asi po 14 dnech, mi nějak došlo, že si ta data budu moci stáhnout, až je opravdu budu potřabovat a dnes přenesu do 3 GB/měsíc... Jenže katastrofální stav CDMA sítě trvá již měsíce, takže: buď si uživatelé ješte nenatahali (pochybuji) a nebo nemají důvěru (dle vývoje oprávněnou), že si v budoucnu něco stáhnou... Asi nám nezbývá než se těšit na FUP3, 4, 5 - přesně podle smlouvy :-) (100 Mb/měsíc za 1000,- atp.)

Acid (9.4.2005 18:15:34)

Obávám se že chyba je pořád u errortelu. Pořídil sem si ten krám (CDMA) a první měsíc to jelo super. Poté spadla rychlost i na 10 kb/s (ano kb) a to nemluvím o tom, že jsem se nemohl několik hodin vůbec připojit. A to nejsme žádnej stahovač, jen surfuju anebo hraju. To že se errortel nedokáže vypořádat s tím, že hodně lidí stahuje, je čistě jeho problém. Měl si celou věc promyslet dřív, než spustil svoji megagigaultra kampaň a nalákal tisíce důvěřivců, mezi nimiž jsem byl i já. Naštěstí se mi ale ten zmetek (CDMA) podařilo prodat a už NIKDY si od errortelu nic nekoupím.Tahle podělaná firma u mě skončila. Howg

y2k (10.4.2005 14:15:57)

To víš, vždyť to úpatří tomu bordelu na kolečkách ČTc, kterému přeji tak maximálně krach :-))))) Ale vyber si, Paegas, respektive T-mobile jim nějakým procentem patří taky a údajně mají zopár akcií Oscara.... Prostě žlutej shit .....

Anonym (9.4.2005 20:42:04)

Tak 80MB/h dat nekdy nestaci ani na prohlizeni lepsich webovych stranek ani na prijem e-mailu.

Anonym (12.4.2005 07:57:03)

A na dialupu to bylo nejakych 25MB/h prinejlepsim a 80MB/h nestaci. Ale ale...

Jirka (12.4.2005 09:42:39)

Jistěže, na dialupu to bylo tak před třemi lety a to ty stránky vypadaly úplně jinak - méně grafiky, méně reklamy a taky jsme na ně čekali, než se načtou. 100 Mega za hodinu se dá docela normálně při normálním surfení natočit. To zase jako nevracejme se do dob, kdy stránky měly v sobě jenom text.

Anonym (13.4.2005 10:47:18)

Souhlas, tak nejak jsem to myslel, kdyz jsem psal, ze tech 80MB nestaci.

frankie (9.4.2005 20:55:26)

Ahoj, mám stejný problém jak úvodní příspěvek, březen to ještě šlo, 128 den, 450 noc, jsem obyčejný prohlížeč stránek, který bydlí na vesnici a nemá jinou možnost připojení než platit telecomu 2000 za surfování od 18,00 do 23,00. V měsíci dubnu se mě startovací stránka ani nenačte, pošta nejde odeslat a rychlost na této stránce ani změřit, tak co mám dělat? Je možno odstoupit od smlouvy když mám modem za 1Kč? Nechce se mi 2 roky platit a připojovat se přes vytáčený modem....jsem úplně v háji....

Anonym (10.4.2005 10:34:53)

Jediná cesta je pevné připojení, CDMA je jen pro mobilní uživatele a bude už vždy špatné.

Anonym (10.4.2005 21:48:16)

ADSL NEJDE, JSEM 20KM OD ŽATCE I OD LOUN, najednou mi to zase jede, mám 3 čárky, nejhorší je že chytám 40km vzdálené Litoměřice, sama technická podpora se divila že to funguje, teď po omezení asi ostatních na 64, no budiž....

Anonym (11.4.2005 12:59:51)

Není důležité, jak jsi daleko od města, je důležité jak jsi po drátech daleko od DSLAMu a ten může být umístěn i ve vesnici. Dál už to jde digitálně.

Anonym (11.4.2005 22:18:11)

Nechal jsem prověřit číslo ve formuláři a nic....

jirka (12.4.2005 00:11:35)

Zkuste jít reklamovat modem, bez problémů mně ho vyměnili za páteční dodávku a ostatní viz níže nebo výše-nevím jak se to zobrazí.

Marc (11.4.2005 00:00:03)

Vážení, všechny ty povídačky o FUPu se mi zdají jako nesmysl. Po přečtení příspěvku jsem stáhl 3Dmark05 - 283MB (klient GetRight - 5 segmentů) a to za dvě a čtvrt hodiny. Rychlost sice kolísala, ale v průměru se držela. Také pokud jde o P2P, tak jsem zkoušel Strong DC++ a po nastavení (viz. fórum na cdma.cz) jsem dosahoval zhruba stejných rychlostí a to v kteroukoli denní dobu. To vše v Praze, na anténku modemu, neboť tady se ukazuje jako lepší, než přibalená magnetka. Problémy s rychlostí řeším pravidelně na chalupě, ale to je zřejmě otázka signálu. Je ovšem pravda, že hardware se jim moc nepovedl, protože během čtyř měsíců mám již čtvrtý modem...

Petr (11.4.2005 02:07:38)

Lidi nevíte někdo něco o novém modemu pro CDMA? viz http://www.cdma.cz/diskuze.php?vlakno=57034 Jestli to není hoax, tak to zní dost zajímavě

jirka (12.4.2005 00:08:52)

Tak dnes mně v rámci reklamace vyměnili u eurotelu původní modem z 28.2.05 za nový, který dostali dle jejich informací v pátek, po přehrání nového instalačního CD/protože bez toho zlobilo připojení i když mi technik řekl, že ho nemám přehrávat/ se rychlost na okraji pásma téměř zdvojnásobila a dosáhl jsem rekordních 473Kbps a síla signálu se vyhoupla na 4 čárky. Jestli to tak pojede dál, je to o.k.

Viktor Novotny (15.4.2005 11:58:50)

Ja jen nechapu ze lidi jsou jeste natolik duverivi ze naleti na reklamu velke firmy .. (ET .. CT ...) jako by uz nebylo vseobecnym pravidlem ze tyhle firmy se snazi jen sepsat smlouvu na dobu aspon dva roky ( pak cvakate jak mourovati ) .. a nekde dole malickatouckym pismem napisou ze je ve sluzbe FUP ... nebo nejaky jiny omezujici shit ... na co to delat ?? Mam li jako operator linku o kapacite XXX .. rozdelim ji rovnomerne mezi svoje lidi .... a proc omezovat stazena data ?? ... proc vubec omezovat neco ?? ... vzdyt konektivitu pro celou sit tez nekupuji omezenou ... nechapu a asi nikdy nepochopim uvazovani velkych operatoru ..

Martin Dukát (15.4.2005 12:28:45)

Viktorku vis on Eurotel mel predtim celkem dobrou povest proto mu hodne lidi verilo jak je videt o te situaci proc a nac vis kulovy hlupaku

P (15.4.2005 16:26:27)

Ty jseš ale inteligent, jak je vidět o CDMA nevíš vůbec nic :o)

Smile (22.4.2005 09:20:20)

Po přečtení všech příspěvků se musím jen pousmát. Velmi se mi líbil post _-0-_ z 8. dubna. "Proč by se měl zabývat technikou, která je mimo oblast jeho zájmu?" No nevím, když si chci pořídit nějakou službu, tak je to oblast mého zájmu... :) Mám dojem, že většina lidí tady uvažuje naprosto zcestně. Pořídíte si službu s nějakým očekáváním(založeném na reklamě?) a pak se divíte, když vám služba nevyhovuje. Pokud chci nějakou službu, zjistím si důkladně co nabízí, co mohu čekat, jaká je její perspektiva, zvažuji rizika a cenu. Takže si tu fňukejte a remcejte, když jste si chybným výběrem pořídili nevyhovující službu :)

Premek (23.4.2005 11:55:04)

Nenech se individuem zvaným _-0-_ alias THIS_ONE zmást, on toho ví o cdma hodně, akorát ho štve že eurotel zavedl FUP. Podívej se třeba na http://mobilforum.mobilmania.cz/viewforum.php?f=19&sid=dba6af752d47d38c3623506cb1e13ad0 na ty jeho kidy. A blbečky co nevěděli o cdma nic a uvěřili reklamám o stahování hudby a filmů, můžu jen litovat.

Anonym (23.4.2005 15:54:21)

Prvorada chyba u CDMA se stala v tom ze si to lidi kupovaly.Kdyby to nedelali tak to porad jelo suprove,vy ste ale smejdi.

Anonym (23.4.2005 15:17:12)

DRBETE DRBETE A DRBETE! Jenze pendrek delate, kecat by vam slo co? Kdyz se vam neco nelibi nekupujte si to. Kdyz vas nekdo podvede, zazalujte ho. Nemyslite, ze by to takhle melo fungovat? Co takhle hromadna zaloba? hm?