Ales Novak (5.4.2005 17:08:09)
Aha, domnival jsem se ze mate taky ADSL Plus od Tiscali. To mam ja, myslim ze je to realizovane prez telenor, ale to snad jde taky prez Telecom, ne? Kazdopadne od tiscali jsem dostal pouze statickou IP a informaci, ze je to vse co bych mel potrebovat. Protoze zrejme predpokladaji implikaci "Kupuje si vlastni modem" -> "je to ADSL guru", to ze by to nemelo jit prez PPPoA ale prez RFC 1483 jsem zjistil az asi pri tretim telefonatu na infolinku. Ktera mimochodem funguje pouze prez den, kdy na to Bohuzel nemam cas.
Anonym (5.4.2005 17:36:59)
Osobně bych zkusil jiný modem, pokud ten půjde tak bych ho vyměnil. K aktivaci adsl opravdu stačí pouze jméno heslo IP adresa. Na forech se často objevuje, že modemy s některými chipsety nefungují ale i tak by se měla rozsvítit kontolka adsl. A máte doma jenom jednu větev na telefon nebo máte i více paralerních zásuvek ? Pokud ano tak zkuste i je.
Dandy (5.4.2005 17:42:02)
viz taky https://www.dsl.cz/index.php?akce=2&vlakno=49050
Ales Novak (5.4.2005 18:29:13)
Ano, prave jsem to objevil. Pripada mi ze je vylozene nespravedlive to, ze ten problem nastal nekomu jinemu az pote, co jsem si ten modem koupil. Jak to ma clovek tusit? Udrzovat v hlave aktualni sadu pouzivanych ADSL chipsetu? Ach jo...
Dandy (5.4.2005 18:58:49)
Je to hnus. Člověk je pak z toho úplně v koncích a když zjistí čím to je tak má chuť to všechno rozmlátit. Mi stačilo jak jsem zřizoval měsíc adslko a volal jsem z firmy na firmu, abych zijistil kde vůbec je moje objednávka a pokusil se ji urychlit. :(
Petr (5.4.2005 19:36:15)
To je riziko při snaze ušetřit za instalaci :o) a snaze vybrat lepší/levnější modem. Nákupu pak musí předcházet zjišťování, jestli nebudou problémy. Když se tomu chceš vyhnout, tak koupíš to co nabízí provider a pokud neuspěješ s instalací sám, tak si jí dodatečně objednáš.
y2k (5.4.2005 19:36:21)
Vše (TELENOR iTELECOM) jde pomocí zapouzdření protokolu PPPoA, tedy dle RFC 2368.
VCI/VPI je 8/48 , adresu nech klíďo z DHCPka a jede se v MUXu.
QoS je UBR.
Stačí ?
Ales Novak (6.4.2005 08:29:29)
Troufam si tvrdit ze nemate pravdu. Tady to by melo opravdu fungovat jinak, tedy prez protokol dle RFC 1483 a adresa se neprideluje dynamicky a nepouziva se PPP. Dost mozna to neplati obecne pro vsechny sluzby Telenoru, ale konkretne pro tyhle, ktere poskytuje Tiscali.