Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > EMEA-DSL 360T-nejede pripojeni

EMEA-DSL 360T-nejede pripojeni

Marek (19.4.2005 13:11:59)

Zdravim, objednal jsem si AhojDSL s modemem D-link 360T. Nejdriv mi nefungoval splitter (nesvitila ledka ADSL), tak jsem udelal bypass (slibili mi, ze poslou novy splitter). Ted modem funguje, ale zaboha se nemuzu pripojit. Vsechno nastaveni je v poradku (IP, DNS automaticky, i rucni nastaveni jsem zkousel), antivir a firewall vypnuty. Vyzkousel jsem to i na notebooku a tam to jelo-prihlasil jsem se na admin stranku nastavil modem a mohl jsem v pohode browsovat. To same na pocitaci-nejelo. Porovnaval jsem vsechna nastaveni a PC i notebook to maji stejne. Na help lince sedi holky, ktere si precetly manual, ale nicemu nerozumi. Oblibenou cinnosti je "tak si overime heslo"-to jsem delal snad 20x. Technicka podpora je taky pekna banda truhliku. Vim, ze jste tenhle problem nekteri resili, tak prosim o pomoc. Modem, kabely, kontrolky ok. Na notebooku vse jede na hlavnim kompu ne. Nastaveni (IP, DNS, DHCP, WINS, vse maji stejne). Sitovka funguje (propojuju obcas PC a notas), sitove pripojeni "aktivni" pakety odesila, neprijima. Na 192.168.1.1 se proste nedostanu... Diky za napady.

Lawman (19.4.2005 20:16:39)

Tezko radit, drtiva vetsina potizi je zpusobena uzivatelem nebo PC. 1. Nejcastejsi chyba byva blbe zapojeny spliter nebo nakople Windows nebo fitewall, zkusil bych napojit modem primo do zdi. Overeno primo u lidi, u kterych jsem byl a dusovali se, ze to maji zapojeno dobre. 2. Prihlasovani do menu modemu pres webove rozhrani: Nekolikrat mi pomohlo dat sitovku do jineho PCI slotu. Doporucuju. Asi neni busmaster, nevim, prehozeni pomaha. S integer. sitovkami nebyl problem. Sam pises, ze Ti to na notebooku fungovalo = problem v PC. 3. Na strankach EMEy pisou, ze na tento modem neni tech. support, takze operatorky delaji jen svou praci. Posli mi ho a ja ti ukazu, ze funguje (rekl bych, ze i splitter). Je treba si uvedomit, ze si kupujes digitalni linku, ne full 24 hodin asistenci. To snad nedela skoro nikdo. Kdyz ti v aute dojde benzin, taky nevolas vyrobci, at ti to jde spravit.

TomM (19.4.2005 20:29:09)

no já nevím proč hledáš problém v modemu a v síťovce, když Marek tvrdí že na notebooku mu to jede. takže moje rada. Na dálku radit těžko, ale doufám že to pomůže: 1.Pokud máš všechno nastaveno správně tak může být problém v protokolu TCP/IP, ten se dá vyřešit tak že ho odinstaluješ, resetneš PC a znovu nainstaluješ. 2.Zkus napsat do příkazové řádky příkaz ping www.seznam.cz , pokud se dopingáš v pořádku a napíše ti to že se všechny pakety vrátily, tak bude problém v prohlížeči. Pokud je to IE tak si pohrej s možnostmi internetu a tam nastav že se chceš u připojovat pomocí sítě lan, veškerá ost. nastvení sítě lan v exploreru vymaž. to můžou být ty zákaldní příčiny

Lawman (19.4.2005 20:59:18)

A kde pisu, ze je problem v modemu??? Protoze mam s timto modemem zkusenosti a protoze vim, zeprehodit sitovku v PCI pomohol, tak to pisu. 1. Nerekl bych... 2. jak se muze nekam dopingat, kdyz pres menu modemu nezada prihlasovaci udaje, neni vubec online a tipnul bych ze dioda ADSL nesiviti? 3. jako vychozi pripojeni LAN neni uplne nutne, ale je to lepsi, rozhodne bych treba predchozi dial-up spojeni nemazal. Kazdopadne neresi jeho problem, to ti reknu uz ted.

TomM (19.4.2005 22:23:32)

umíš číst??? takže napsal že modem funguje a doslova píše "Vyzkousel jsem to i na notebooku a tam to jelo-prihlasil jsem se na admin stranku nastavil modem a mohl jsem v pohode browsovat. " tajže to co si napsal jako bod dva je tottáoní nesmysl, páč se do congigu modemu dostane a net mů v notebooku jede, zakže problém v modemu asi nebude!!!! 3. doslova píšu "veškerá ost. nastvení sítě lan v exploreru vymaž", tím myslím nastavení místní sítě lan v exploreru a s diak-upem ani ost. připojeními to nemá nic společného. nemyslím si že by di kompům nerozuměl, naopak, ale řekl bych že rychleji myslíš než čteš. P.S.:pročti se ještě jeho poslední odstavec a mimochodem já doslova píšu "Pokud máš všechno nastaveno správně..."

Marek (20.4.2005 10:25:28)

No tak, kluci nehadejte se mi tady :-) diky obema za tipy. Problem je urcite v nastaveni PC, svete div se, dostal jsem nejaky tip z EMEA techsupu, ktery vyzkousim (vsechno nastavit napevno) a uvidime. Jenom dodatky -splitter byl zapojen dobre, zkousel jsem i bypass (primo ze zdi-s tim mi kontrolky jely, ale pripojeni se nedarilo) -uplne na zacatku mi nesvitila kontrolka ethernet-svete div se, bylo to kablikem (ktery predtim vzdycky fungoval) -pingat skutecne nemuzu, kdyz je ADSL mrtva. Maximalne muzu pingat na adresu modemu-to jeste vyzkousim Snazil jsem se popsat problem co nevystizneji, aby bylo jasne, ze nejsem uplny trotl, a abych se vyhnul odpovedim typu "a mas to zapojene v siti?" nebo "zapnuls kompa?" Diky Marek

Lawman (20.4.2005 13:15:30)

TomM: Jak u blbejch na dvorecku. Prosim te, radeji nerad.

TomM (20.4.2005 16:11:41)

nebudem se hádat, každej má pravdu

Lawman (25.4.2005 11:49:29)

Tak to mas teda pravdu. Hadat se nebudem.