Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Pomalé načítání stránek

Pomalé načítání stránek

Roman (20.4.2005 08:16:33)

Mám ADSL modem Well AMX-CE84R a sluzbu IE Optimal od Telecomu. Překvapilo mě, že načítání stránek přes ADSL je mnohem pomalejší (řádově 5-10s někdy i víc) než v práci (1-2s) na firemní síti. Doma mi přitom speedmetr ukazuje rychlost okolo 800kb/s a v práci jen 480 kb/s. Další překvapení bylo, že když byl aktivní FUP a byl jsem omezený na rychlost 64kb/s se načítání stránek zpomalilo jen velmi nepatrně.

Anonym (20.4.2005 15:12:20)

A nemáš nějaký nový antivir s webovou ochranou? Třeba takový avast když má zapnutý webový štít, tak to dělá přesně tohle.

TomM (20.4.2005 16:04:03)

no u načítání stránek ani tak nezáleží na šířce pásma (rychlosti) ale na pingu, to vysvětluje že v práci na pomalejší lajně se ti rychleji načtou stránky, protože je tam nízký ping. problémy můžou vznikat jak u tebe v PC (jak píše ten podemnou), tak v modemu a tak i v síti telecomu. rada: spusť příkazový řádek a napiš příkaz tracert a adresu stránky (serveru) takže třeba tracert www.seznam.cz. Vypíše ti tam cestu a ping na každém uzlu kde to projde, pokud bude někde neúměrně vysoký ping tak tam je problém. Nejlépe bude když sem ten výpis hodíš a budu se moct mrknout na to kde by mohl být problém.