Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Instalace firewallu GNAT BOX za Onetouch510i

Instalace firewallu GNAT BOX za Onetouch510i

Pavel (21.4.2005 10:26:14)

Zdravim Predem, davat jeden HW firewall za druhy je divne, ale musi to tak byt. Mam problem s instalaci HW firewallu GnatBox za modem One touch510i. Na modemu jsem nastavil DHCP Spoofing a vyzkousel na PC tzn. na PC bylo nastaveno ziskat IP z DHCP. Modem na PC poslal IP a vse fungovalo. Problem je v tom ze kdyz toto nastavim na GNAT BOXU tak mu to sice adresu prideli, ale privatni z modemu (10.0.0.1) a na modemu vznikne druhy dhcp oznaceny jako private_lan. Proc to tomu Gboxu neprideli tu verejnou IP ale jakousi vnitrni modemovou? Proc se tam vytvari jiny DHCP? Setkal se s tim nekdo?

Honza (21.4.2005 11:02:29)

Sorry ale dle tveho popisu je mimo tve moznosti tuto kombinaci rozchodit. Takze si to nech nainstalovat od nekoho, kdo tomu rozumi. Popisovani zde na foru by zabralo nejaky cas a vysledek by byl stejne nejisty. Obecne receno jsou dve moznosti. Prvni je nastavit na Alcatelu default server kam se posila veskery provoz na PRIVATNI adresu toho GNAT boxu. Vysledkem bude dvoji natovani, nejprve z verejne skrz Alcatel a podruhe GNAT boxem z Alcatelu 10.0.0.x na sit za GNAT boxem. Principialne by to nemelo nicemu vadit ale je to hloupost. Druha moznost je nastavit alcatel do bridge rezimu, aby se tvaril jako transparentni prvek a nedelal vubec NAT. Jak na to hledej nekde na forech. Pak by si dostal verejnou IP az na WAN rozhrani GNAT boxu. Automaticky predpokladam, ze je jasne, ze lokalni sit prijde zapojit az do GNAT boxu a mezi Alcatelem a GNAT boxem nic nebude. Resp. co tam bude bude mit 10.0.0.x od Alcatelu.

pavel (21.4.2005 12:15:06)

Ono divne je to, ze mi to na 2 dalsich mistech funguje. Jen nevim proc misto toho, aby mi na GNATBOX dalo verejnou IP, tak mi to dava IP s DHCP ALcatelu (10.0.0.1), ktery jsem nevytvarel. Pouziti default serveru jsem zkousel, jako prvni moznost, ale bez uspechu.

Honza (21.4.2005 14:02:55)

To ti nikde samo od sebe fungovat nemuze a nebude. Vlastni pristupove zarizeni v tomto pripade Alcatel je treba nastavit do bridge modu. A pokud vim, vsechny ethernet modemy pro DSL maji standartne NAT. Default server fungovat bude, pokud Ti nefunguje delas neco blbe. A z toho duvodu opravdu doporucuji nechat si to udelat od nekoho, kdo tomu rozumi.