Anonym (7.6.2005 18:07:47)
No tak ty sms asi využije hodně lidí za 1. musíš být doma a za druhý na to musíš mít přístroj, kterej si asi každej kupovat nechce jen kvůli sms a na odpověď musíš být pořád u toho aparátu to je pro většinu nulový využití. Vzkazy přes memobox jsou zadarmo ale ten kdo se dovolá tak platí a pokecá si se záznamníkem a to většina nechce. Telekonto nevím, dial-up je zadarmo a od kdy? Zadarmo ti ho poskytují tiscali, quick, volný atd, ale telecom za to chce prachy a o tom, že se dá volat z budky zadarmo o tom nevím a nevím čím je to podmíněno, ale že můžu volat z budky zadarmo tak kvůli tomu pevnou k adsl nechcu a ta další spousta věcí by mě fakt zajímala. Prostě jak někdo psal, když si dáš nějakej průměrnej mobilní paušál tak to většině lidí co nevolají stovky minut na pevnou babičce, levnějc. Nehledě na pohodlí a další věci.
Anonym (7.6.2005 18:40:07)
tak postupně pro méně chápající:
memobox - jde nechávat vzkazy z jednoho memoboxu do druhého a naopak,vyzvednutí vzkazu je zadarmo,nahrání také,protože pro přístup do memoboxu je zelená linka 800-...
Telekonto - z jakékoliv stanice voláš kamkoliv a účtuje se to na tvou stanici jakoby jsi volal z domova
Dial-up - u nových tarifů lze volat zadarmo večer a o víkendech a pokud modemuješ na pevná čísla (ISp je také uvádějí),tak se ti počítá běžný tarif - tedy zadarmo,aplikaci telekonta na toto jsi proveď už sám.
Budka - to samé s telekontem
Pokud někdo volá málo,tak se mu pevná opravdu nevyplatí,ale zkus to udělat opačně,proč nevolat hodně?Pak se pevná vyplatí.
Anonym (7.6.2005 19:26:35)
No ale ty jsi to otočil od toho, že je adsl je navíc k pevné k tomu že kdo moc volá tak se mu to vyplatí, ale nám jde o to, že chceme internet a né výhodné volání na pevnou chápeš? asi by jsi měl, když se považuješ za rychle chápajícího. Jinak ty služby jsou fakt super a využije je asi každej druhej, nevím jak často potřebuju volat z budky nebo od někoho jinýho ze svýho účtu. Jinak ty jsi mě nepochopil s tím memoboxem nešlo mi o to placení za vyzvednutí vzkazu, ale když jsem se někomu dovolal do memoboxu tak mi to prachy strhlo, měl jsem kredit, ale naposledy před půl rokem, tak se to možná změnilo.
Ivo (7.6.2005 20:51:20)
Když už ta pevná je, tak se využít dá ... Samozřejmě volání mímo špičku není "zadarmo", ale za 100 Kč příplatek měsíčně. Ale většina úřadů, firem, známých a příbuzných má pevné linky a koupit si třeba za 250 volných minut na volání ve špičce i mimo špičku za 198 Kč bez DPH (=0,79 Kč/min) už zajímavé je. Volání mobilem je mnohem dražší a ještě to člověku peče do hlavy ... Já jsem s pevnou linkou + ADSL spokojen
Anonym (7.6.2005 21:00:24)
No nevím jak často voláš na úřady a tak, ale těch 250 minut je až až a když si vezmeš 329 Kč a podělíš to třeba 7 kč/min tak z mobilu můžeš volat (při nejhorší tarifu) 47 minut a to mi za měsíc stačí.
Ivo (7.6.2005 21:13:05)
Mně by 47 min jistě nestačilo. A za druhé těch 329 Kč se platí i za možnost mít ADSL ... A též umožňuje x lidem volat mi normálně na pevnou a ne za 5Kč/min na mobil ...
Nechceš platit Telecomu nájem ? Pořiď si pevnou internetovou linku za x tisíc měsíčně, nebo kabelovou televizi (problém je když se na televizi nekoukáš) nebo wifi - s proměnlivým výkonem a stabilitou + x tisíc za instalaci a pronájem zařízení ...
Ivo (7.6.2005 21:16:51)
A ještě, i kdybych počítal jen čisté volání (uvádím bez dph neb jsem plátce): nájem 280, 250 minut za 200 - vychází to na 1,90/min. Proti mobilu super ... Plus mám ADSL, můžou mi lidé volat na pevnou, nebolí mě hlava z mobilu
Anonym (8.6.2005 07:51:36)
amen
JOJO +420960960400261 (30.8.2005 11:40:18)
Anonyme máš pravdu
Anonym (8.6.2005 07:52:54)
přesně o to jde sice je pevná linka nepřenosná, ale ceny za volání jsou podstatně menší než ceny mobilu (nepočítám dražší paušály jak 400,-)
jojo (29.10.2005 09:03:42)
Máš pravduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu