Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Ted se držte co udělal ČESKÝ BEZDRÁT!!!

Ted se držte co udělal ČESKÝ BEZDRÁT!!!

Ted se držte! (8.2.2004 13:57:27)

Dneškem kolem 12 hodiny zablokoval ČESKÝ BEZDRÁT službu P2P zakazníkům, já patřim mezi ně spolu s dalšíma 2 lidma o kterých vim, že jim taky nefunguje. Na otázku kdy půjdou porty mi bylo zoodpovězeno velmi jednoduše "až si zaplatíte službu port (P2P)"!!!!!!!!Upozornuji ,že služba port stojí 690 bez DPH + jejich pausal 1449,- je za 512/128 1:50 za pres 2 tisice!!!!!

No name (8.2.2004 15:06:40)

Tak to teda GL & HF

y2k (8.2.2004 19:50:55)

DOMNÍVÁM SE, že smlouva k připojení na sít (alespoň ta má) nikde neobsahuje, že bude ISP blokovat nějaké porty. A proto, bych se ve Vašem případě obrátil na úřad pro ochranu spotřebitele, který to s příslušným ISP vyřeší. Jinak se dále nabízí soud. Máme smlouvu na "poskytování připojení k síti Internet", což ve svém důsledku znamená, naprosto otevřený přístup ve všech směrech oprostěný od veškerých firewalů a blokací. Alespoň v mém případě.

Anonym (9.2.2004 15:16:06)

Pokud se nepletu mají to na svých stránkách v ceníku.

p3t (9.2.2004 15:39:19)

a oni ti řeknou že to je jejich služba a jestli se vám něco na ní nelíbí tak běžte jinam! udělali to právě aby se zbavili těchto P2P lidí = permanentních zatěžovačů sítě neboli datových zlodějů kteří chtěj vše zadarmo (hudba, filmy, software...)

Miroslav Šilhavý (9.2.2004 15:40:53)

V podstatě se snaží dostat tyhle uživatele na nižší agregaci, kam správně mají patřit...

Anonym (9.2.2004 17:14:43)

Problém je v tom, že nikdo v téhle diskusi nevíte, že já a můj kamoš jsme podepsali smlouvu předtim než jakékoliv porty byly, ani zmínka o tomto nebyla, to je až ted a žádné nové smlouvy sme nepodepisovali takže tedy máme právo mi na normální službu i kdyby sme stahovali 50GB!

Miroslav Šilhavý (9.2.2004 17:17:10)

Obávám se, že nemáte pravdu. Obchodní zákoník umožňuje měnit pravidla hry skrze "Všeobecné podmínky", které stačí mít na webu. A pochybuju, že byste měl podepsanou smlouvu na garantovanou službu. :( Raději to prostudujte 2x, než se vrhnete do prohraného boje.

Anonym (9.2.2004 17:27:50)

Ty mi dej pokoj Šilhavej, ty víš na všechno odpověd. No pověz co sem měl dnes k snídani?No a kolik mám ted rychlost a pingy, to určitě víš. Podle tvého tvrzení, mi nemusí poskytovat nic a je to v pohodě, co?Ty seš ňouma, to by potom mohla bejt v jogurtech voda apod. tam je jasně dáno neomezený limit dat a z ničeho nic chtěji abych si připlatil za data navíc???Neni to nesmysl?

Miroslav Šilhavý (9.2.2004 17:29:25)

Ok, dobrá, chtěl jsem Vás jen varovat před ztrátou energie a času...

Petr Borecek (9.2.2004 20:47:53)

Stejne to spis vypada ze jsou v dost velkym pruseru kdyz zacali blokovat porty a snazi se aspon z casti doplnit svou kasicku priplatky za porty na aspon castecne pokryti nakladu. Zbytecne si kazi povest o dobrych mravech. Ps: v loni jsme se u ADSl dockali 3x zmen jak technickych tak celkove sluzby jsem zvedav jaky bude letosni rok.Jinak v loni byl globalni problem s portem 21 na Ftp to ale bylo tenkrat kravalu :-).

Anonym (10.2.2004 20:46:58)

:o) ERI ===> trubky s omezeno neomezeným limitem dat :op

Saper (9.2.2004 17:31:59)

I kdyz se mi obcas nazory Miroslava Silhaveho ( a jeste castejs nevim o cem mluvi)nelibi ma pravdu Podle podzimnihi vyjadreni CTU se da zjednodusene rict ze za vsechno si muzou uzivatele a poskytovarele nemusi vubec nic.Presny zneni lezi nekde na jejich strankach

nick (9.2.2004 21:37:05)

on je dost chytrej a myslim, ze o problemu neco vi ... krom toho ja netusim, na co si chces u soudu stezovat...?? na to, ze nemuzes stahovat mp3, moviez, appz, gamez via p2p networks like kazaa, dc, bearshare, e-mule, e-donkey etc?? to se jdi rovnou udat na benga, ze toho mas doma plney disk, tak ti to prijdou zabavit... to je jako by si vrah stezoval vyrobci auta: "V prospektu k autu se pise, ze prostory kufru jsou plne a snadno umyvatelne, ale minuly tyden jsem tam vezl mrtvolu se sekyrou v hlave a tu krev uz jsem neumyl za zadnou cenu!" ... uz chapes, ze to nema smysl?

Saper (9.2.2004 17:19:32)

Prosimte nepouzivej v teto republice cizi a neznama slova jako pravo!!Kdo ma vedet o cem mluvis.Mas moznost se soudit teda pokud mas odhadem cas 3-4 roky a mozna vyhrat.

Miroslav Šilhavý (9.2.2004 17:21:18)

Vy se asi moc díváte na NOVU, co? ;-)

Pevv (8.2.2004 16:01:24)

viz nadpis :-((((

Pavel (8.2.2004 18:49:32)

Tak přesně to samé se stalo mně, myslel jsem, že jde jen o výpadek, ale tohle?Přecházím...

Anonym (8.2.2004 19:04:15)

A vy se divite, dyt nejsou ani cleny NIXu ? Kde maji tu konektivitu brat :-) ???

Miroslav Šilhavý (9.2.2004 08:15:23)

Velmi pravděpodobně ten, kdo jim konektivitu dodává, jím NIX zprostředkovává... Otázka je jen, kdo to je ;-)

Petr Borecek (8.2.2004 19:29:43)

Tak si dej 80 ta mi v pohode jde v Big torrent i DC++. A pokud znas nekoho kdo rozumi linuxu tak si ho nech nainstalovat a nech nastavit tunel na ty porty co chces.

Miroslav Šilhavý (9.2.2004 08:14:40)

;-) a oni nasadí na port 80 transparentní proxy a vyfiltrují to... to je jen otázka času, pakliže se rozhodli toto omezovat...

Anonym (9.2.2004 15:13:45)

A nebo mají www.allot.com. Prostě ze stahovači se pořádek dělat musí.

ondra (9.2.2004 09:14:44)

bejt tebou zkusim zkontrolovat jestli si jenom nedostal novou IP, nevim proc ale me ji pred 2 dny zmenili... :(

Anonym (9.2.2004 14:42:00)

Ne, tech lidi jsou zablokovany je vic. Budu přecházet k GTS. Nevítě někdo jak by to dlouho mohlo při dobrém postupu probíhat???Když by mi linku uvolnili hned.

Ing. Petr Benýšek (9.2.2004 17:50:19)

Vážení účastníci této diskuse, naše společnost Český bezdrát s.r.o. se snaží poskytovat co možná nejlepší služby i rychlosti připojení k Internetu. Služba "PORT" je uplaťnována v souladu s ceníkem jen u těch koncových uživatelů služeb Eri-ADSL50, kteří budou výrazným způsobem překračovat předpokládaný rozsah využití služeb Eri-ADSL50. V praxi to znamená, že v momentě, kdy je automaticky služba "PORT" u některého z klientů uplatněna, je telefonicky klient kontaktován s tím, že je dohodnut další postup. Tento spočívá ve většině případů v ústní dohodě s klientem na omezení přenášených dat v následujícím období. V naprosté většině případů proto ke zpoplatnění služby "PORT" ani nedojde. Žádný z našich klientů

Ing. Petr Benýšek (9.2.2004 18:01:11)

Žádný z našich klientů se služby "PORT" nemusí obávat. Jedná se jen o nástroj, kdy klienta upozorníme na velký objem přenášených dat, který může omezovat rychlost a kvalitu připojení ostatních účastníků našich služeb Eri - ADSL 50. Samozřejmě klienti, kteří předpokládají pravidelný velký přenos dat mají možnost volby profi služeb Eri - ADSL 20 nebo přikoupení služby "PORT" ke službám Eri - ADSL 50.

Saper (9.2.2004 18:18:16)

Pane Benysku a jak vamna tom bezdratu jedou hry?Hodlam emigrovat od Volnyho kterej to nejak nezvlada :(

Ing. Petr Benýšek (9.2.2004 19:15:47)

Vážený zájemce, hry jedou dle mého O.K. Pokud chcete mít co nejlepší pingy doporučuji již profi službu Eri - ADSL 20 ( 256 / 64 ). Rychlost je sice nižší ( reálná tak 200 / 56 ), ale budete již v profi klubu a cena 1.989,- Kč / měs. je příznívá. Navíc dnes máte ADSL modem / router Microcom za 1,- Kč a zřízení za 1.290,- Kč. Smlouva na dobu neurčitou bez dlouhodobého závazku.

Miroslav Šilhavý (9.2.2004 20:28:03)

Jejej, že by první reklama v diskusích na DSL.cz?

Karel (9.2.2004 21:40:46)

Hehe. Mirku ty máš na všechno vždy odpověd :o), ale teď jsem se zasmál - lol