Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > O2 TV @ PC

O2 TV @ PC

Michal (25.10.2006 12:48:49)

Dobry den, Chtel bych se zeptat jestli je mozno spojit special O2 set top box s PC a nahravat tak napr. Sportovni prenosy z Galaxie a z Eurosportu primo do PC. To bych si pak nemusel porizovat DVD rekorder. Napadla me tato moznost, protoze je sluzba dost predrazena (kolem 400kc) a lide by tak meli mit nejakou vyhodu, napr. Digi TV nabizi satelitni sluzby (Skoro stejne stanice jako O2) za nejakych 200kc, a 100% ceny navic uz je sakra dost. Diky za reakce Michal

Zvedavec (26.10.2006 11:24:14)

Muj napad je tento. ponevadz vam ktomu daji i ten setupbox ale ma pouze vystup pry na scart tak doufam ze existuje redukce ze scartu na normalni A-V vystup ktery uz se da pripojit do PC.Pokud mate novejsi grafiku tak ta by uz mela mit zabudovany Video vstup a zvuk do vstupu do zvukovky.Editovaci software premiere ci neco lacinejsiho od ulead sehrat to vse dohromady a pojede to.Kanaly se asi prepinaji na setupboxu takze nastavit potrebny kanal a jedeto.CO muze byt problem po mych zkusenostech sehrat dobry editovaci software s hardwarem.A pokud videokarta pouze ukalada v mpeg-2 ci dokonce v mpeg-1 tak to nebude moc kvalitni.Jedna se oto ze je dobre mit drazsi editovaci hardware ja mam pinnacle; pouzivam ho pro moji anologickou video kameru; ktery uklada v dobre kvalite v modu avi coz je nejlepsi co muze byt ikdyz je file vetsi tak se vyplati z duvodu editace v softwaru pokud budete delat jeste nejaky strih tak kazde prekodovani mpeg ci jinych video filu straci kvalitu ale to neplati u avi typu souboru!Jasne ze dvd je v mpeg-2 ci divx ale to uz by mel byt posledni prevod z avi primo pro dvd disk bez dalsich uprav aby nedochazelo ke strate kvality.Tento postup je doporucen na vetsine for o videu, ja to vyuzivam kvuli tomu ze kdyz neco z vyletu z kamery stahnu tak to sestriham dodam titulky a prave neprichazim o kvalitu a az finalni vypusk na disk do mpeg-2 ktery mi muj pinacle krasne pripravy na jakykoliv tv system i kvalitu.Ale pokud to budete pouze ukladat a jenom se pak na to divat bez dalsich uprav tak mpeg-2 lze pouzit.Pokud si to chcete vypalovat doporucuji skvely program od ulead DVD WORKSHOP jednoduche spolehlive!!Doufam ze vam to pomohlo!A kdyz nebude redukce ze scartu do av kabelu tak to vytahovat z tv a nebo videa ten signal av kabelem.TO je podle me jedina moznost jak to dostat ven.Urcite by bylo nejlepsi primo z routeru lan kablikem do pc ale nevim jestli existuje setupbox PCI karta to asi ne?!

Michal (26.10.2006 12:26:55)

Diky, za reakci. Z toho co jste napsal mi tak nejak doslo, ze by zrejme bylo vyhodnejsi poridit si sluzbu DIGI TV pres satelit a vami popsanym zpusobem pak nahravat do PC z DVB-S prijimace. Redukce SCART>AV existuje, mam ji doma ;-).

Zvedavec (26.10.2006 12:44:38)

Rozhodne nema vliv jaky je to zdroj jestlize O2 tv vysila v dobre kvalite tak je uplne jedno jestli to je ze satelitu ci o2.Mel jsem namysli dobry hardware nejakou dobrou PCI striznu v pocitaci ta by vam usnadnila stahovani a editovani a veskerou praci s videem. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33312 Treba tohle nebo neco podobneho.Ale nevim jestli to ma i moznost ukladat do avi z analogoveho vstupu to je zakladni pozadavek na dobry hardware a take se hodi kdyz to ma v sobe procesor pro urychleni enkodovani to znamena treba prevod z avi do mpeg priprava na dvd.Jestlize to ma deska na sobe tak vam treba 1hod videa preenkoduje v realnem case 1hodina ci dokonce rychleji treba 30minut ale pokud to pouze uziva hlavni cpu tak to nekdy trava az 3-4hodiny.Ale to jenom vedlejsi udaje co je dulezite jestli vam to dokaze videokarta tak asi nic jineho nemusite kupovat.Prace s videem je hodne narocna a casto ruzne kodeky jeste spolu nespolupracuji dale je treba najit vyhovujici soft konkretne pro vas pc je tam plno faktoru ktere ovlivnuji celkovou praci s videem a my jsme treba pul roku testovali jaka konfigurace a jaky zpusob bude nejlepsi pro nahravani z videokamery do pc a potom na dvd.Aby nebyla stracena kvalita zachovana ostrost a nebylo to zase moc dlouhe.Pokud umite anglicky tak zde je dobry pomocnik http://www.videohelp.com/

Zvedavec (26.10.2006 13:03:34)

ANo jestli jste myslel koupit tu pci satelitni kartu a primo v pc zapojit vlastne satelitni prijimac ktery ma pak software pro zobrazovani na monitoru tak ten ma urcite funkce primeho nahravani do disku a vsechno mozne ale nevim jestli je mozne to rozdelit aji na druhou televizi nebo vam ten satelit pujde jenom v pc.To uz nevim.Ale casto se jeste pouzivaji ty dekodovaci karty takze by jse si musel asi poridit pci kartu na tu kartu ci jak to je?!

Anonym (26.10.2006 13:05:48)

A neslo by misto STB pripojit komp a rovnou to ripovat? Podle me to musi taky fungovat. Televizi od 802.cz je napr mozne sledovat na PC pomoci VLC http://802.cz/index.php?sec=televize&sub=1

Michal (26.10.2006 16:40:31)

To vubec nemam sanci 802 televize je snad jen pro Frydek a okolí, jí jsem z Prahy :-(

qwe1 (26.10.2006 21:56:29)

Vůbec nechápu tvůj problém.Vče záleží jen na tom co máš v PC a ne na tom jestli koupíš O2TV nebo DIGI TV .Jak psali víše: Pokud vstup do PC budeš používat anténní vstup - kup si TV tuner do PCI a se softem k tuneru máš po problému.(využíval jsem dost dlouho) Pokud vstup do PC bude AV a AUDIO do zvukovky - kup si buď grafárnu s AV IN(většinou IN/OUT) nebo jen PCI kartu AV IN .A v podstatě se stejným sofzem můžeš opět nahrávat na HDD.(využívám teď u O2TV). Zbylé věci - převod na DVD,DiVX atd opět záleží jen na softu. Závěrem - Je jedno co si pořídíš jako zdroj signálu,zaléží na tom co vrazíš a co umíš s PC!

Michal (26.10.2006 22:54:34)

Takže znovu : Jde mi o to jestli se vyplatí (cenově) spíše O2 TV nebo DigiTV pakliže chci televizi sledovat a nahrávat do PC. Jako (+) O2 by mohla být právě kvalita nahrávaní do PC, která by byla, jak mi dáš určitě za pravdu, lepší než při nahrávání obrazu od DigiTv. Moje první otázka byla taková jestli má set top box od O2 možnost přímého spojení s PC(např. přes USB 2.0) a já se tak vyhnul poměrně složité cestě nahrávaní (Musel bych mít speciální grafiku atd.). U DigiTV by mě ta složitá cesta čekala tak jako tak - proto jsem nadhodil tuto otázku. Jenže služba od DIGI TV má zase nižší cenu. Jde v podstatě o komparaci dvou rozdílných služeb. Doufám že nyní už jsi to pochopil, pokud něco z mého problému nepochopíš, rád ti to objasním. S pozdravem Michal