Jurus (7.12.2007 17:42:55)
Čuz lidi, prosím vás , nenašel by se někdo kdo by mě helpl s nastavením na aktiv ? mam už 3 roky net, tenkrát nextra, teď GTSko přes O2.. mam veřejnou IP, je to už tři roky, kdy sem v poho vše nastavil, povolení portu atd.. proste to jelo no problém, teď od změny na dsl2+, a ještě nějakou tu dobu před, to nemůžu nastavit, dělal sem snad všechno možné ale nejde to.. proto ti z vás, kteří mají připojení GTS s modemem ZyXEL Prestige 660HW-63 prosím pomoc !! už nevím kde dělám chybu, bude to někde v nějaké kravině , prostě neštěstí !! připojení mám s brachem , takže to mam rozdělená (switchem) nebo jak se tomu nadává .. Nějaká ta maska, brána, IP, v PC sitovém připojení sem zkoušel ale nesedí to jak před tím , tudiš ani nemohu přijít na to jakou že to mám vnitřní IP atd.. prosím help na icq: 291098422, moc díky všem aspoň za nějaký reakce..
Nargon (7.12.2007 20:32:05)
Svoji vnitrni ip zjistis snadno:
Start - spustit - cmd
a do prikazoveho radku napsat:
ipconfig
A pak uz si prectes informaci:
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : X.X.X.X
A prave to X.X.X.X je tvoje vnitrni ip.
Anonym (8.12.2007 10:22:02)
Díky, je ale strašně zajímaví že když na tuto mojí vnitřní ip nasměruji a povolím porty , tak to proste nefunguje :( .
Nargon (8.12.2007 16:32:46)
No tak jestli muzete namalujte obrazek, jak to mate doma zapojene.
Proste kde je jakej router, odkud kam vedou kabely. Jak jsou nastavene IP adresy, brany, masky... Jestli tady v tom neni nejakej problem.
Jurus (8.12.2007 18:06:25)
Masku , bránu a takoví ty věci už nemam nastavenou v PC, net mě jede i tak. k
No a když sem to zadával kdysi, tak to stejně nefungovalo, já bych to klidně nafotil do detailu, jak nat v modemu, tak i cokoli na požádání, musím někde něco dělat špatně, jenže se v tým utápím sám už asi rok, a rada tu je jako poslední nouze.. kdyby se našel někdo od té dobroty na icq:291098422 , aspoň by to mělo spád s obrázky .. :/ .. zatím díky
CarloNy (1.3.2008 09:43:36)
Koupil jsem tenhle modem,jelikož mám doma dvě PC a domů přijíždí jednou za čas i druhý syn. Ten se chce připojovat přes Wifinu. No a nastavení u tohoto modemu je pro mě španělská vesnice. Je někde možno sehnat polopatiký návod na nastavení tohoto zařízení. Měl jsem od GTS Novery původně ZyXEL P-660R-63C, kde nastavení bylo jednoduché. V tomto ZyXEL Prestige 660HW-T3 v.2 jsem naprosto ztracen. Nějak mi nejd nastavi Wifi. Prostě se v tom nevyznám a navíc neumím anglicky a to je průser. Pokud by někdo byl ochoten se se mnou podělit o zkušenosti budu vděčen. Jsem ochoten i něco zaplatit v případě úspěšné pomoci v nastavování. Jsem již starší pán a moje chápání je pomalejší. Díky za ochotu.
CarloNy (12.3.2008 10:38:21)
Tak si vše vyřešil syn,když přijel a zjistil,že to nejde.
Anonym (8.12.2007 16:54:59)
Na zyxelu se musi nastavit mapovani portu A ZAROVEN se musi povolit ten port na zyxelim firewallu.
Jurus (16.12.2007 23:40:47)
Ahoj, zeptám se tedy jinak, jak zjistím co mám vypsat do položek v sítovém připojení / protokol sítě internet (TCP/IP)
Adresa IP
Maska pod sítě
Výchozí brána
////////////////
Upřednostňovaný server DNS
Náhradní server DNS
Jede mě net i bez toho, mam to nastaveno na automaticky . Myslíte že by právě v tým mohl být problém ?
Jediný udaje co mam, tak jsou z dob nextry , jestli se toto nezměnilo ?, no a modem mam taky jiný od té doby co jsem přešel na adsl2+ ...
Mám na modem napojený dva PC , pač má @1 a @2 vstupy .
Tak prosím Noveráci o pomoc, jak to rozběhat a využít tak svoji veřejnou IP ?? MOC MOC DÍKY !! za jakoukoli radu !!
Nargon (17.12.2007 07:40:57)
Tyhle udaje mas vyplnene pomoci dhcp serveru v modemu. Pokud ti internet funguje neradim do toho sahat nekym s tvymi vedomostmi.
Tak zacnem s tim, ze zjistime jakou mas ip adresu na pocitaci:
Start - spustit - cmd - ipconfig
Tam si prectes ip adresu.
Pak si otevres web konfiguraci modemu, a pro presmerovani portu (NAT - SUA ONLY - Edit Details) si vyberes nejaky ten port, a jako ip pouzijes tu co jsi ted vycetl.
A potom jeste v modemu vypnes firewall, to si ted nevzpominam kde je, ale urcite to najdes.
Pak na sem pocitaci povolis prichozi spojeni na ty presmerovane porty. A to je vse.
Jurus (17.12.2007 12:58:02)
Diky! prošmejdímto .
Takže jestli tomu dobře rozumím , tak ve win. v protokolu sítě internet (TCP/IP) nic nemusím vyplňovat když mě net jede i bez toho ? tedy na automaticky ..
Jinak koukl sem na ten firewall v modemu a je tam toho trochu víc , hned pod názvem firewall jsou 4 další , a to :
Default Policy - Configure the default Policy.
Rule Summary - Set up firewall.
Anti Probing - Set up anti probing.
Threshold - Configure the threshold.
pod každým je něco jiného v čem se jaksi nevyznám :( ..
Jinak , konfiguraci modemu, a pro přesměrování portu (NAT - SUA ONLY - Edit Details) mam správně nasměrován ..
Jurus (17.12.2007 13:11:11)
tedy mám správně nasměrován schválně port od 1 do 60000 .. snad to nevadí ..
Nargon (17.12.2007 13:47:57)
Teoreticky nevadi, ale nevim jak to smeruje :) takze kdyz vis ze ta aplikace pouziva presne port 4458 tak je lepsi forwardnout rozsah 4458-4458 :) a mas jistotu ze to bude spravne. Nektere modemy, ktere umoznuji forwardovat rozsah portu, tak to casto nejak zamaskuji a kdyz forwardujes rozsah 5000 az 6000 tak vsech tech 1000 portu nasmeruji na cilovy pocitac na jediny port 5000.
A co se tyce toho firewallu tak tady by te meli zajimat jen dve mista:
1) "Default Policy" Tady nastavujes standartni pravidlo.
2) "Rule Summary" A tady zase nastavujes jednotliva pravidla.
Rozdil je ten ze pokud nejaka komunikace vyhovuje pravidlu z bodu 2 tak se bud zakaze nebo povoli, zalezi na tom pravidlu. A kdyz se nenajde, tak se provede akce (povolit/zakazat) z bodu 1.
Normalni pristup je ten ze v bodu 1 vse zakazes, a v bode 2 povolis par sluzeb, ktere chces. Ale protoze nastaveni toho konkretniho pravidla je vetsinou slozitejsi, tak ti radim nastavit to standartni pravidlo aby vse pustilo. Pak si pohrat s tim port forwardem a dalsim nastavenim. Az ti to bude fungovat, tak zase v bodu 1 nastavis aby to vse blokovalo, a vyrobis si pravidlo, ktere tu tvoji komunikaci pusti.
A co se tyce toho nastaveni TCP/IP, tak to ze ve win v nastaveni "nic nevidis" neni zpusobeno tim ze tam neni nic nastaveno. Ono se tam neco nastavi, ale z dhcp serveru z modemu. A to v tehle tabulce nevidis.
Jurus (17.12.2007 18:27:54)
achjo :( .. MOC DIKY !! .. ale já sem asi úplný debil , se v tým prostě nevyznám ,..
co neuvidím namalovaný na obrázku jak to mám nastavit, tak to asi nezvládám, to hodím z okna a bude klid, fakt už prostě nevím :((..
Člověk platí za nějakou veřejnou IP a je mu to k ničemu! když k tomu není nějaký normální návod, člověk aby byl expert na počítače..
Nargon (17.12.2007 22:23:52)
OK, tak nazornej priklad, sice bez obrazku, ale snad to pochopis. Ten router bohuzel nemam, ale stahnul jsem si manual.
Bezi ti server na portu 9999 na pocitaci s ip 192.168.1.33
Takze v routeru provedes nasledujici.
NAT - SUA Only - Edit Details
do radku 2 vyplnis Start port: 9999 End port: 9999 IP: 192.168.1.33
a tlacitko SAVE.
Firewall Default Policy
Mel by jsi tam mit celkem 4 druhy:
Lan To Lan - povoleno
Lan To Wan - povoleno
Wan To Lan - zakazano
Wan To Wan - zakazano
Tak u toho "Wan To Lan" nastav take povoleno (forward)
A tlacitko Apply.
Ted uz by ti to melo fungovat.
Jurus (17.12.2007 23:14:32)
No tak kamaráde MOC MOC MOC a ještě jenou MOC DĚKUJI !!
Moje roční trápení je konečně vyřešeno a to díky TOBĚ ..
Škoda že tě nemůžu aspoň na toho škopka pozvat, DIKY AHOJ .. ;-)
Jurus (17.12.2007 23:15:40)
aspoň virtuálního c(_)