Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > VOLNÝ 2M

VOLNÝ 2M

Kathe (31.5.2008 21:44:24)

Zdravím, uvažuju o adsl Volný 2M, teď mám 512 přes wifi, ale chci od té firmy pryč, internet dost zlobí a firma nekomunikuje, od adsl si slibuju, že bude rozhodně stálý, pokud možno rozhodně bez výpadků. Má někdo zkušenosti? Doporučil by mi někdo tohle řešení? Plus mám strach z agregace ... Díky za každý příspěvek :o)

Anonym (1.6.2008 00:53:20)

Agregaci neres. Ta se temer neprojevuje. Mnohem vic se na rychlosti projevuje kvalita telefonni linky. Dvoumegabit by ti mel ale na 95% na lince bezet plnou nebo temer plnou rychlosti. Nevim, odkud jsi, ale VOLNY ma v soucasne dobe akci - ctyrmegabit za dvoumegabitovou cenu. Je to ale omezeno na jijich LLU = Praha, Brno, atd ..

Kathe (1.6.2008 10:45:37)

Tak to já jsem bohužel z malý vesnice ve Východních Čechách, ale podle dostupnosti na stránkách Volný, když si zadám telefonní číslo, adsl by mi od nich mělo jít. Alespoň mě to přesměruje na objednávku.

Standa (3.6.2008 12:40:37)

Záleží jaký ? jestli jejich sít LLU nebo přeprodávaný od Telefoniky ,jestli tam neni jejich LLU tak si to můžeš obědnat rovnou od O2 a dostaneš k tomu nějakej ten modem za 1KČ apod... (sebevražednej úvazek na rok) u volný ho je to výhodnější vceně cca o 50kč nišší cena měsíčně (ale mam za to že k ADSL který neni na jejich sítï modem za 1kč nedávaji , a navíc je tam úvazek na 2roky).

Tom (5.6.2008 19:18:09)

Jsem u nich asi 2 roky a ještě před pár dny, bych jim neměl co vytknout, ale... Měl jsem doposud od nich připojení 512/128 a chtěl to zvednout na 2Mb, technická podpora mi sdělila, že musím kvůli tomu uzavřít novou smlouvu, což jsem učinil (smlouva je na 2 roky). Po měsíci čekání jsem se začal zajímat, proč není u mě žádná změna. Po 2 telefonátech a naprosto amatérském jednání přes mail technické podpory, mi bylo sděleno, že služba u mě nejde zřídit, protože jsem daleko od ústředny. Co je zarážející, že ve smlouvě je napsána rychlost max 2048, takže se nemohu bránit. Když někoho naštvete, tak Vám mohou dát rychlost třeba 256/56 a jelikož tam je slovíčko max tak s tím nic nenaděláte. U mě jsou to podvodníci, slovíčko max u rychlosti se navíc při uzavírání smlouvy neobjevuje, smlouva Vám dojde na mail a na základě nějakého ?webového podpisu? je uzavřená. U této společnosti už bych si opravdu neobjednal ani rohlík, kdyby je prodávali.

Standa (6.6.2008 22:17:15)

No já mam od nich ADSL 4M (po drátech O2) asi 7měsíců a sem spokojenej , ale já bydlim necelejch 60m od ústředny.Ale ono je to docla nevýhoda že když si chci změnit parametry služby amusim uzavírat novou smlouvu s min. dobou užívání , ale zajímalo by mě jak ve vašem případe proběhlo tech . šetření (přitom by měly tu linku nějak proměřit...)

Anonym (8.6.2008 20:39:52)

no, ono je to tezky hodnotit. My jsme zase uzavreli smlouvu na 2 mbit pres jejich technologii. Tyden po te, co jsme ji uzavreli zacali nabizet tu akci, kdy za stejnou cenu je 4 mbit. Tak jsme se prihlasili do weboveho rozhrani, prepnuli to na 4 mbit, uzavreli novou smlouvu a tim se o ten tyden nebo kolik prodlouzila doba uzivani, ale hlavne mame ten 4 mbit za 699 vcetne DPH a bez pausalu za telefon!! Takze v nasem pripade ten jejich pristup je OK. Verim, ze napr. u GTS nebo u Telcomu by te poslali nekam, mas smlouvu, tak zadny vylepsovani stavajici nabidky, pockej si, az ti skonci min. doba uzivani..... takze my si na Volneho taky nemuzem zatim stezovat.

jirka (14.6.2008 12:33:46)

u Telefoniky můžeš měnit rychlosti kdykoliv nahoru a dolů bez poplatku a smlouvy

Standa (15.6.2008 18:42:52)

No můžeš ale za změnu dolů je účtováno 990 kč bez dph.

Anonym (26.6.2008 14:07:33)

to už dávno ne, už cca půl roku telefonika za snížení rychlosti nic neůčtuje, snížení i zvýšení rychlosti je zdarma a je jedno že jdeš dolů!!!

Anonym (27.6.2008 01:14:36)

nevim jak u telefoniky, ale u VOLNYho za snizeni chteji aktualne 990 Kc!!! A oni pri zmene rychlosti (snizeni) chteji u VOLNyho novy zavazek na 2 roky? Tak to jsou ku-vy jak ma bejt, tohle si nedovoli ani O2, zmena rychlosti prece neni zmena smlouvy v tomto pripade! Je to podvod jako Brno.

Anonym (27.6.2008 01:15:11)

990+DPH !!

anonym (9.6.2008 10:17:44)

Tak to je od nich NAPROSTA klasika . Nechal jsem si pred rokem a neco zridit 8M , nikdo se nezeptal zda to pujde ( prece oni prodavaji rohliky ) a klidne se uzavrela smlouva . Samozrejme tyden to behalo maximalne na 6M ( pry jsem daleko ) no tak joooo tak dame 4M ( nova smlouva 24 mesicu ) fungovalo rok - najednou se zacalo rozpadat spojeni ( synchro ) a technik O2 promeril predelal do jeste horsiho stavu a spadnul jsem na 2M ( jsem preci daleko od ustredny ) a co na to Volny ? Inu preci nova smlouva na 24 mesicu ;-) . Ackoliv me z podpory vzdy nekdo zavola a rekne NEMUSITE uzavirat novou smlouvu druhy den mam opacnou informaci . A perlicka na konec :-) nyni Volny nabizi pouze 4M a vyse a v mem pripade bych mel vlastne smlouvu na 4M a realnou rychlosti 2M + nova smlouva . Tomu rikam kseft - koncim a pockam si na zavadeni UPC do baraku - takove vydirani ( dalsi uvazky na 24 mesicu - ackoliv ja na zmenu rychlosti nemel vliv ) jako dela Volny me uz nebavi ...