Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Můj příběh s ADSL od GTS Novera

Můj příběh s ADSL od GTS Novera

Pardubicko (12.8.2008 21:21:42)

Přes firmu ASPA a.s. jsem si objednal připojení, neboť dle webové deklarace se firma ASPA a.s. postará i o zřízení linky u O2. Nyní platím službu 2Mbit, test rychlosti na lince O2 je max. 1Mbit a skutečnost je max. 850 kbit Downloadu. Latence na ADSL je špatná. Ping okolo 98 ms trvale. Poslední dny však datové testy dosahují i toto: http://rychlost.cz/rh/2008327591.html nebo http://rychlost.cz/rh/20083052600.html . Za 470 + 355.50 = 825,50 Kč za měsíc je toto připojení pouhým pokusem o poskytování internetu. Rychlost linky jsem telefonicky urgoval. O2 tvrdí, že mne GTS Novera vůbec neměla připojit jako 2Mbit při rychlosti linky 1 Mbit, GTS Novera naopak tvrdošíjně stojí za tím, že se mám obrátit na O2, neboť kvalita linky je závislá na O2. S tímto bych i souhlasil, ale dokud nezačnu rozesílat doporučené dopisy třeba i do SOS nebo ČOI, asi se nic nestane. Za nějakých 830 Kč měsíčně se nebude korporace O2 und GTS Novera zabývat nějakými telefonáty od jednoho klienta. Je to již dobrých 6 měsíců a nikdo relevantní se urgencí ani v nejmenším nezabývá.

Anonym (12.8.2008 23:58:20)

O2 je v tom nevinne, respektive tam se s tebou nikdo nema o cem bavit. Tvuj poskytovatel je GTS a ten je povinnen se o tebe radne starat a ne ze te odkaze aby sis volal do O2 s kterym nemas smlouvu. Tohle vse by mela za tebe GTS obstarat.

Pardubicko (13.8.2008 14:09:00)

Díky ti za radu. "by mela za tebe GTS obstarat" je to, co zde ilustračně uvádím, jak se chová firma k zákazníkovi. A co se telefonní linky týká, s O2 mám také smlouvu o zřízení linky. To jen aby jsi byl v obraze, když mi tak pomáháš. Když O2 linku zřizovala, bylo v žádosti i smlouvě uvedeno připojení k ADSL internetu. O2 již při zřizování linky věděli, že pro ADSL jdu k Noveře. Linka je zarušená a nekvalitní (test na modemu). Tak jaké O2 je v tom nevinně. Před sepsáním smlouvy s GTS test možnosti ADSL na mém tel. čísle přes web O2 uváděl 2048 kbps a po připojení Noverou a podepsání smlouvy je stejný test "Na uvedeném čísle nelze službu zřídit". To na okraj k nevinnosti molocha O2. Bohužel jsem v místě, kde je konkurencí pouze jeden provider wifi s ještě horšími parametry. Očekával jsem od takových společností jako O2 a GTS solidní přístup. Ne, že se budu muset nadále zabývat takovou samozřejmostí, jakou je služba v základní kvalitě, uvedené ve smlouvě. Je smutné, že uživatelé z demograficky "řídkých" míst jsou pro ně přítěží a je nelukrativní se jimi vůbec zatěžovat.

Nargon (13.8.2008 15:48:48)

Takovej dotaz, jakou synchronizacni rychlost ukazuje modem? A jaky mas hodnoty SNR Margin a Attenuation?

Milda (14.8.2008 17:30:26)

Já jsem s Noverou a jejím ADSL spokojený... a jen co se zlepší nabídka u Duo Epress tak tam přesunu i hlasovou linku.

Milda (31.8.2008 09:19:18)

Tak zdá se, že zlepšení nabídky u Duo Express se nekoná, spíš naopak... no v tom případě tu je Premium ADSL+Voice od Čra za 699 Kč :-)

Anonym (25.8.2008 19:48:08)

byl to plný přechod k noveře? pokud ano bude ověření dostupnosti ADSL říkat nelze zřídit- protože ta linka není u TO2... jinak ADSL musíš řešit s Noverou a trvat na řešení, na základě poruchy by měli poslat technika TO2 prověřit kaběláž- ti udělají výměnu páru, ranžír a podobně...s tebou se to2 o adsl bavit nebude, ale novera by to měla řešit

Anonym (13.8.2008 20:27:47)

Tak o firmě GTS už víme svoje a divíme se, že se k nim ještě vůbec někdo připojuje. Stačí si pročíst fórum pár měsíců nazpět a ten kdo se jim upíše je fakt úchylný, nebo choromyslný :-) Takže se není čemu divit a holt komu není rady, tomu není pomoci...

Anonym (14.8.2008 14:50:34)

Clovek ktery si poridi ADSL od firmy, ktera se specializuje na velke firmy a predevsim na SDH a PDH technologie je opravdu nouma. Jinak mam od GTS pronajate tri digitalni okruhy a nemohu si na nic stezovat. TO2 mi stejnou sluzbu nabidla za 2x vyssi cenu a s horsima podminkama. U GTS mam LLUcka na 4 hodiny, jeste se mi nestalo, ze by sluzba nebezela dele nez par minut (asi chvili trvalo preroutovani na zalozni trasu) a jednani ze strany GTS je naprosto ferove a profesionalni. Jinak chapu ze na ADSL asi docela kaslou. Ono na druhou stranu, pokud nekdo ceka garance na ADSL tak je to blazen.

Anonym (14.8.2008 21:37:50)

To není o nějakých garancích... To je o chování k zákazníkovi a nejen z vlastní zkušenosti mohu říct, že to co umí předvést a běžně předvádí GTS - to si netroufne ani telekom. A že telekom si dovoluje docela hodně je známá věc. Abych to shrnul, nic horšího než GTS není. Než tohle, tak už vážně raději nějakou předraženou nekvalitní službičku od O2. Máš tři pronajaté digitální okruhy? Co to má společného s xDSL? Víš vůbec, jak se jmenuje server, do jehož fóra přispíváš? Tady řešíme xDSL, takže tvoje spokojenost s jinými druhy služeb je pro nás jaksi nezajímavá.

Anonym (22.8.2008 18:26:53)

jak rikam, xDSL je u GTSky beckova kolej...

Anonym (25.8.2008 14:33:13)

Hoši hoši, já sem se nechal upsat 2x, a vůbec si nestěžuji, to co si platím tak mám, a to mám už od dob nextra.. takže asi tak.. nechte si svoje výplody a raději zkuste poradit dotyčnému co potřebuje než tady žvástat že je GTS nejhorší v celém vesmíru..

Anonym (25.8.2008 14:36:47)

Taky bych si mohl pročíst pár článku zpátky o připojení různých poskytovatelů, ne jen gts..

Anonym (25.8.2008 15:41:30)

Nojo, platíš, co sis podepsal, akorát s tím rozdílem, že všichni okolo tebe maj časem 2x - 3x rychlejší internet - při zachování stejné ceny...

Anonym (25.8.2008 23:31:19)

To já samozřejmě taky, nemysli si že GTS nezvedá.. dělá to přesně tak jak ostatní

Jirka (26.8.2008 21:39:53)

Ne tak docela. Já mám hned dva roky po sobě VELMI negativní zkušenosti s navyšováním, když jeden rok mi "zrychlili" na trojnásobek z 4096/320 na 4096/256. Samozřejmě za stejnou cenu - takže ti co měli 1M byli navýšeni na 3M a platili pořád třetinový paušál (ve srovnání se mnou), zatímco já platil trojnásobný paušál (ve srovnání s nimi) a ještě mě zpomalili. Přechod na aktuální službu podle aktuálního ceníku o stejné rychlosti ale nižším paušálu samozřejmě stál 990 Kč. Druhý rok slibovali navýšení cca 5 měsíců, ikdyž celých 5 měsíců věděli, že moje přípojka navýšit nejde a nepůjde (PPPoA alá bývalý telenor). Reklamace všechny zamítnuty a až po 5 měsících sami od sebe z ničeho nic srovnali mou cenu s cenou v 5 měsíců starém ceníku (rozdíl cca 790 Kč měsíčně). Děkuji, ale já tomuhle říkám zlodějina. Ano, dostával jsem co jsem podepsal, ale díky nekorektnímu navyšování a úpravám cen jsem přišel o cca 10 000 navíc. Takže takhle přišli o zákazníka.

Pavel (22.8.2008 13:04:43)

GTS Novera je Shit co se ADSL týká..brácha to ještě má, když to byla Nextra, bylo to v pohodě..od doby co to má GTS je to na prd. Je lepší to mít rovnou od O2..Jinak já měl ČRA a to bylo dobrý. Teď mám UPC kabelovej net a to sem jak alenka v říšidivů..6mega za pár korun..stabilní rychlost..pohoda..fakt super. Bohužel..pokud si v odlehlém místě je to problém. Bydlim b Praze, na sídlišti a i tak nám tam UPC zapojili teprve nedávno...

Anonym (22.8.2008 14:05:04)

Přesně tak, taky bych se rád nechal překvapit, kde dostaneš 20 mbps (v podstatě garantovaných 16 mbps, méně mi to ještě za ty tři roky nejelo) za 1790 i s daní a bez žádných dalších poplatků. Ale raději buďme potichu, než se tu zase začne rozkřikovat někdo, kdo UPC nemá, ale ví, že služby UPC jsou zaručeně ty nejhorší a nejdražší...

David (27.8.2008 09:30:22)

Asi co clovek to nazor, ja to mam taky od dob Nextry, cca od zacatku roku 2004, na soucet celkove doby vypadku sluzby ve dnech by stale jeste stacily prsty jedne ruky (pricemz krom dvou ohlasenych cca dvoudennich vypadku to vzdy nejelo tak max par hodin), takze podle me to zas TAKOVA tragedie neni... Plus zakaznicka hotline je vyrazne lepsi, nez za dob Nextry (pro pametniky - neslysitelny "tu Martin pri telefone")

Anonym (28.8.2008 06:39:19)

Spíš co přípojka to názor. Výpadky minimálně jednou do týdne. Když dosáhl uptime 100 hodin, tak jsme bouchali šampaňské...