Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Omezení rychlosti, rozpady spojení (Volný)

Omezení rychlosti, rozpady spojení (Volný)

Swbear (6.1.2009 19:25:07)

Zdravím, počátkem září 2008 mi můj ISP (Volný) aktivoval službu 8M s rychlostí 8192/768. Bezpochyby mi zde bude někdo oponovat, ale v té době jsem měl reálnou rychlost downloadu 750kb/s a upload nejméně 60kb/s. Během druhé poloviny listopadu a během prosince se služba začala zhoršovat. Nejdříve nastaly problémy se synchronizací modemu s DSLAMem, kdy se spojení rozpadlo třeba několikrát za večer. Modem (Asus AM200G) se kolikrát nepodařilo přihlásit ani po resetu. Šel do reklamace a vrátil se původní prehistorický Asus TI4631, na který jsem byl zvyklý a ten neměl s připojením problémy. Bohužel to trvalo jen do poloviny prosince 2008, kdy se i tento modem začal odpojovat. Neustálým přehrabováním v menu jsem zjistil, že rychlost klesla zhruba na polovinu. Kontaktováním ISP i testem na těchto stránkách mi bylo sděleno, že max rychlost dostupná na mé lince je 6Mbit. Bohužel v současné době mám 4Mbit, platím za 8. Také mi bylo sděleno, že mi byl aktivován tzv. adaptivní profil zajišťující optimální rychlost na lince. Přestože služba 8M bez problémů fungovala nejméně 2 měsíce, technická podpora Volný se vymlouvá společně s O2, že snížením rychlosti má dojít ke stabilizaci linky a že v současné době je linka na technologickém maximu. Opak je bohužel pravdou a mám za to, ža aby byli schopni uspokojit nové zákazníky, ořezali služby těm stávajícím. Veškeré reklamace a stížnosti neměly sebemenší vliv na řešení této situace, žádal jsem také zrušení adaptivního profilu, který je podle různých pramenů spíše ke škodě než k užitku. Kdybych na vlastní oči neviděl, že linka na 8Mbit fungovala (a dobře!), docela bych jim i věřil. Koho nakopat do pr...e, aby se s tím začalo něco dělat?

Sklamaný zákazník volného (8.1.2009 13:43:24)

Mám stejné problémy,po mnoha imejlech a telefonování mi poslali domů technika od OUTU,ačkoliv jsem zákazníkem volného. Pořád dokola mi tvrdili že problém je u mě doma a pokud ano,že zaplatim pokutu za výjezd technika.Technik od outu pan soukup, velice solidní pán který se v připojení vyzná,konstatoval že na moje připojní je asus 200g nevhodný,po vyzkoušení jeho modemu značky zyxel 660hw-D3 bylo po problemu a přepojení jiných kabelů vedených v zemi.Volal jsem na volného jestli mi vymění modem za jiný,nebo vrátí peníze abych si koupil tento zyxel někde jinde. Ale jejich odpověd je že mi ho nevymění ani nevemou zpět, že si mam dát výpověd a jít k jinému provozovateli.Myslím když se takhle chovaji k zákazníkům,že brzy žádné mít nebudou a skrachujou. Tak že podávám výpověd,odstoupení od smlouvy pro nedodržení služby,asus se jen odpojuje a pak trvá docela dlouho než se připojí,připomíná mi to dobu,když jsme se připojovali vytáčecim modemem!!!

Swbear (9.1.2009 10:28:33)

Mě se tedy povedlo Asus AM200G reklamovat, čekám na peníze (prošvihli zákonnou lhůtu pro vyřízení reklamace téměř 2x - 14.11. reklamace). Spojení se rozpadá nadále i když už ne tak často a rychlost se nelepší - 4Mbit místo 8Mbit. S výpadky byl u mě problém už na jaře 2008. Technik O2 (jim totiž patří ústředna a Volný si jen pronajímá LLU) zjistil tenkrát závadu u nich - O2. Teď ho sem slíbili poslat zas a kde nic, tu nic. S tou výpovědí u Volného pozor, naúčtují si zbývající platby do konce trvání smlouvy, což může jít do tisíců. Je pak otázkou, zdali vydržet se skřípajícími zuby do konce anebo si přechod někam jinam zaplatit. A než někdo jiný spustí na Vaší lince novou službu, bude to trvat týdny. Jak tak pozoruju, tak to jinde nebude o moc lepší. Jak zde někdo napsal, jsme stát zprostředkovatelů a diletantských firem.

Sklamaný zákazník volného (8.1.2009 13:55:11)

VY-RAT SE NA CELEJ VOLNEJ!!!!ABY SI ZAČALI VÁŽIT ZÁKAZNÍKA!!!!