Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Poskytovatelé > Dela si T-Mobile/Bluetone z lidi prdel?

Dela si T-Mobile/Bluetone z lidi prdel?

blablablacz (7.10.2012 02:00:34)

Ahoj mam ASDL od tmobile, drive cro, jeste drive bluetone. Kdysi sem mel od nich nabidku na adsl 3 mbit s 512kbit upload, coz bylo slusne za ty prachy, jenze sel cas, oni navysovali navysovali ale u me porad nic. Tak jsem zacal jedna ta porad me na cro posilali do pr.. ze prej mam slabe draty a kdesi cosi a ze by to vic nejelo. (pricemz tehda jsem mel starej tarif takze jsem za 3mbit platil vic nez ostatni zakaznici za 8mbit..) Potom to preslo na tmobile. Ty taky mleli vo rychlosti, ale aspon dali nakou slevu. Ted uz asi tejden se mi napojuje modem 4.5mbit a upload 750kbit, takze je stahovani o 25% rychlejsi (z drivejsich 300kb/s na ted 400-450kb/s). A rozhodne jsem si nevsiml ze by tu nekde neco delali. Delaj si ze me prdel? Nechtej rict ze maj zatizenej dslam ? nebo mel nekdo dobrou naladu a zjistil ze mi muzou do dratu pustit o mego vic, tak to udelali? diky

OSPF (7.10.2012 10:04:04)

Nechci ti do toho kecat chlapce, ale u CRA se agregace nepouziva. Sice ji ve smlouve mas zanesenou, ale ve finale se neaplikuje. Zustava uz jenom proto, aby se mohl zakaznik s nizku rychlosti poslat do patricnych mezi. Jinak to, zese ti ted modem chyta na vyssi rychlost nema nic spolecneho s vytizenim dslamu. To, na jakou se ti chyta modem rychlost je ciste otazka kvality vedeni a nastaveneho profilu na DSLAmu. Pokud mas adaptivni profil, ktery se ti chyta podle parametru linky, tak se ti klidne behem pul hodiny muze chytit petkrat na ruznejch rychlostech.

blablablacz (24.3.2013 13:53:41)

tak to jsi me asi nepochopil, chlapecku. Me tady rikali, ze kvuli spatnejm dratum, se me tu ADSL na DSLAM nikdy nenapoji vice nez 3mbit. Ale od doby, co to prejalo tmobile fyzicky, to najednou slo na 4mbit, potom 5mbit a dneska dokonce 6mbit. Pokud by byli draty spatne jak rikali, jaktoze najednou misto 300kb/s taham 600kb/s ? Je jasny, ze meli pretizenej dslam a proste lhali abych nesel jinam. Ja nemluvil o agregaci ale o pretizeni.