Lukullus (17.6.2006 21:52:05)
Dobrý den!
V současnosti mám od ČT Internet Extreme 512/128. Se službou jsem po technické stránce, na rozdíl od mnoha uživatelů, spokojen, až na jednu vadu na kráse: cena, resp. skutečnost, že musím platit celkem dost za něco co za celý měsíc použiji tak jednou, dvakrát: pevnou linku. Koncem června mi končí smlouva s ČT a tak se poohlížím jinam...
Jsem z vesnice poblíž Kladna a podle mapky ČRo je u nás signál z kladenského vysílače. Láká mne možnost dvojnásobného navýšení rychlosti na 1024/256, nižší cena za rychlejší připojení a zrušení pevné linky. Zní to krásně, ale:
1, nebude problém se signálem? Před rokem tu byl wifinář z kladenského KLfree a netvářil se nijak nadšeně na sílu signálu.
2, jak vidíte budoucnost tohoto podniku: nerad bych, aby mi za půl roku sdělili, že se jim to pro nerentabilitu nevyplatí a já potom šel s prosíkem o obnovení pevné linky na kladenský Telepoint
3, jak je to s onou prioritou protokolů? Mají tam poznámku o nižších prioritách p2p, na což právě neFUP připojení chci....
4, cokoliv, co vás napadne po zkušenostech s tímto ISP...
Podotýkám, že nehraji on-line, tudíž mne pingy nezajímají a jinou alternativu než ČT či ČRo nemám, wi-fi od KLfree považuji za zoufalství.
Anonym (18.6.2006 20:17:10)
no, nepriority pro P2P podle me neni nic spatneho.... aspon mas celkem jistotu, ze ti pobezi dobre VOIP napr. A ono se ty P2P site do toho pasma taky urcite vejdou, i kdyz treba nepobezi 1024 po celych 24 hodin, ale treba to bude jen 512 a v noci plne nebo tak..... ja bych do toho sel. Nech si treba pro jistotu na prvni 2 - 3 mesice pevnou linku a v nejhorsim se vratis :)
Anonym (21.6.2006 10:53:50)
U Telecomu si můžeš nechat odpojit pevnou linku "na zkoušku" - nevím, jak je to dlouhé období, nemůžeš z ní volat, ale pokud by ses rozhodl si ji nechat, nemusíš platit za zřízení.
Uris (21.6.2006 12:15:15)
Jo může si ji nechat, na tři měsíce, nevím jestli to maj uplně zdarma nebo za 1Kč. Nemůže z ní volat, ale ostatní se mu dovolají.
mea (19.6.2006 09:28:15)
s tou deprioritizaci to bude asi ruzne v ruznych oblastech, nicmene co vim, tak v Praze je docela drsna, normalne bezi p2p protokoly tak okolo 10% nominalni rychlosti.
gandalf_cerveny (28.6.2006 19:33:43)
Používal jsem Telecom s 512/128 cca 9 mesicu a prenesl cca 250GB (U+D). Protože FUP nenavidim, presel jsem k Bluetone na 2048/512KB a za mesic jsem prenesl cca 230GB dat, zadny vypadek ani zpomaleni nezazaznamenano. Pouzivam jak DC++ tak torrenty. Pokud das na radu uzivatele, JDI do TOHO! Buh zehnej Bluetone... :)
Anonym (29.6.2006 11:55:24)
A skutečně oba hovoříte o stejné věci, tz Bluetone Sky?
Jinak co se týče nižší priority pro p2p sítě, tak to je takovej trochu risk... Buď to poběží úplně normálně (tz nějakejch 500 - 700kbps, ztráta tam bude určitě), a nebo ti to taky může brutálně padat a pokud to poběží, tak nějakejch 2kbps... Imho tohle je úplně nejhorší varianta, kdy ISP šahá do trafficu a upřednostňuje některý pakety před jinejma.
Jinak, co se týče budoucnosti ČRa, zatím bych se asi ničeho nebál. Vzhledem k tomu, že je to skoro stejnej moloch jako ČTc, ještě nejakou dobu s námi bude:-) Otázka zní, jestli někdo nedostane chuť nyní velmi úspěšnou firmu prodat a trochu si nahrabat.
Anonym (30.6.2006 10:25:27)
Nemluvi, protoze 2064kbit varianta Sky myslim neexistuje....
Anonym (30.6.2006 10:25:42)
Ehm, 2048
Bob (29.6.2006 12:39:53)
NEvis nahodou, jak se nastavuje u Bluetone Premium ADSL Dc++? Mam s tim problemy a jede mi to akorat na passive.
Predem diky za jakoukoliv radu