Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Modemy > Posílení signálu wifi

Posílení signálu wifi

pekova (6.11.2011 02:11:23)

zdravím, mám takový problém, zkusil jsem už skoro vše a né né na to přijít. Mám doma dva modemy, každý jiný výrobce, oba více jak 2 roky staré, no potřebuju s nima zkusit zvýšit signál wifi, který mi momentálně nedosáhne tam kam potřebuji Momentálně to máme takto: MODEM ZYXEL P660HW-T3 v2 je jako hlavní -> je na něm připojeno kabelem 3 počítače(resp. kabely, do kterých lze PC zapojit), jeden port zůstal volný. Dále se na tento modem připojuje ještě jeden PC přes wifi, ale ta právě nedosáhne tam kam já potřebuji. Pak mám ještě modem DLINK G684T, který se mi tu válí. Tento modem bych rád využil k tomu aby mi posílil(tím že bych jej zapojil v jiné místnosti) onu wifi síť do té místnosti kam ten zyxel nedosáhne. Jak to provést? Lze to vůbec? Nebo si mám koupit nějaký repeater? Nedělá mi problém je vyměnit(dlink hlavní, zyxel výpomoc)... děkuji mnohokrát

masox (21.11.2011 14:57:30)

primarne ADSL pripojeni zpracovava jen 1 modem,nelze nikdy nijak kombinovat modemy 2. Pro lepsi dosah wifi doporucuji zamerit se na kvalitnejsi wifi router a nebo projit diskuze na tema : repeater - opakovac. Ne vsechny wifi routery, ktere tento mod podporuji jej umi korektne a ve finale vychazi nejlepe spise navest do one lokality, kde wifi nestaci UTP kabel a je klid "navzdy".

Dave (17.5.2012 12:35:32)

Souhlasím kabel je kabel ale řešení bych viděl následující. Druhý modem bych využil je jako AP a do něj přivedl kabelem ethernetový kabel z prvního modemu a umístil blíže místu požadovaného přípojení. Záleží samozřejmě jaké jsou možnosti natažení kabelu po cestě apod.