Úvod > Články > Tip: Online časopis za pět minut s Weespr

Tip: Online časopis za pět minut s Weespr

On-line časopis za pět minut s Weespr Pokud potřebujte vytvořit on-line časopis, který bude pohledný a pohodlně čitelný, je možné použít službu Weespr, jež je k této činnosti určená a nabízí velice dobré výsledky.

Weespr je velice podobný MS Publisher - s tím rozdílem, že je plně založený na webových službách. Celý časopis tedy bude on-line vytvořen, ale také prohlížen. Služba je v základním provedení zdarma a je možné se zaregistrovat buď klasicky, nebo přes facebookový či twitterový účet. Při vytvoření je třeba zadat název časopisu, periodicitu vycházení a dále je možné nastavit více přispěvatelů, kteří se na tvorbě on-line časopisu budou podílet. 

Pak se již objevíte v jednoduchém editačním prostředí. V levém menu je možné nastavovat design jednotlivých stránek – od rozložení fotografií, přes možné vzhledy magazínu až po ruční nastavení vzhledu. Služba nabízí velice jednoduché propojení s webovými alby (Picasa, Facebook, Flick, ale také třeba Posterous) a jednotlivé obrázky je pak možné do časopisu nahrávat metodou táhni a pusť. 

Text se pak vkládá prostým kliknutím a může být pochopitelně formátovaný. Ovládání je velice intuitivní, rychlé a jednoduché. Jedinou velkou nevýhodou je, že aplikace nedokáže text pustit na další stránku, takže tuto část sazby si musí uživatel ošetřit sám. Občas se vyskytnou také problémy s kopírováním textu. Pro jednodušší užívání jsou k dispozici také různé šablony. 

Po vytvoření je nutné projekt uložit a Weespr sám nabídne také prohlížeč celého časopisu, který je pohodlný, poměrně pěkný a nabízí základní funkce pro sdílení časopisu uživateli. 

Pokud tedy hledáte jednoduchou publikační platformu pro časopis či fotoknihu, nabízí tato služba velice solidní možnosti – od tvorby, přes distribuci až po prohlížení. U komerčních časopisů je nevýhodou absence možnosti zpoplatnění časopisu a osobně nejsem úplně spokojen ani se sazbou textu. Přesto jde, zvláště pro amatérské použití, o nástroj všestranně dobře použitelný, pěkný a zábavný. Tvorba jednoduchého časopisu v něm tak nemusí zabrat opravdu více než pět minut. 

7. 9. 2011

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Pozor: Mnohé verze Skype přestanou brzy fungovat

Uživatelé komunikačního programu Skype by si měli co nejdříve stáhnout nejnovější verzi, Microsoft totiž přestane...

 

Sebekvantifikace: fenomén nového životního stylu

Víte, kolik jste včera uběhli, jak dlouho potřebujete spát nebo co všechno děláte ve své pracovní době? To jsou jen...

 

Na co se těšit v Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

Již 28. října vyjde nová verze Ubuntu a připraví celou řadu zajímavých novinek. Těšit se tak můžeme na integraci...

Nejčtenější články

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.