Úvod > Články > Chytré aplikace, díky kterým ušetříte peníze při řízení

Chytré aplikace, díky kterým ušetříte peníze při řízení

Popadněte váš mobilní telefon a zkroťte jednou provždy výdaje za benzín, autopojištění a další položky, spojené s provozem automobilu. V dnešní době je už aplikace skoro na všechno a provoz auta není výjimkou. Jak a na čem ušetřit díky užitečným mobilním aplikacím?

Chytré aplikace, díky kterým ušetříte peníze při řízení

Díky užitečným mobilním aplikacím můžete platit méně peněz za vaše běžné náklady, spojené s provozem automobilu. Společně s analytiky z portálu Porovnej24.cz, který porovnává ceny autopojištění, jsme se zaměřili na aplikace, které vám umí ušetřit peníze za povinné ručení a další výdaje.

Axa drive

Představte si, že si bezstarostně brázdíte po silnicích a v mobilu máte mobilní aplikaci, která vám vypočítává slevu na povinném ručení. Díky opatrnému stylu řízení můžete na ceně ušetřit až 9 %.

Tato aplikace od pojišťovny Axa monitoruje styl jízdy daného řidiče a hodnotí jeho rizikovost. V případě, že nemá časté autonehody, vyměří mu slevu na povinném ručení.

Axa drive je tedy řešením, jak získat povinné ručení o poznání levněji.

Safe Line

Na podobném principu funguje i aplikace od pojišťovny Uniqa s názvem Safe Line. Monitoruje styl jízdy řidiče a těm opatrným umí vyjezdit slevu na povinném ručení. Výše slevy může činit až 25 %. Kromě toho umí řidiči zachránit život – díky nárazovému čidlu rozpozná, že došlo k autonehodě a dokáže k řidiči přivolat pomoc. To může řidiči zachránit živit v případě, že je natolik zraněn, že nedokáže zvednout telefon a přivolat si pomoc.

Pumproid

Zjistěte, kde ve vašem okolí nabízí nejlevnější pohonné hmoty. Pokud se nechcete zdržovat zastavováním u jednotlivých čerpacích stanic a porovnávat ceny, jednoduše si nainstalujte tuto aplikaci, která vám ukáže ceny pohonných hmot ve vašem okolí. Jedná se o nejkomplexnější databázi čerpacích stanic v České republice. Ceny jsou aktualizovány každý den, tudíž budete mít relevantní přehled o aktuální situaci. V aplikaci nechybí i další užitečné údaje, jako je například otevírací doba a slevové akce daných benzinových pump.

Waze

Jako třešinku na dortu zde máme aplikaci Waze, která vám sice nezajistí slevu na autopojištění či pohonných hmotách, zato vám ušetří spoustu času a nervů. A jak je známo, tak čas jsou peníze, tudíž tato aplikace by ve vašem telefonu rozhodně chybět neměla. Poskytne vám přehled o aktuální dopravní situaci, tzn. o dopravních nehodách, kolonách a policejních kontrolách. Waze je živou databází užitečných informací, které tam přidávají sami řidiči. Díky této aplikaci se můžete i vy stát součástí této řidičské komunity a přidávat, nebo číst dopravní informace.

12. 8. 2019

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

aplikacemobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 399 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

Mapy Google budou u budov zobrazovat umístění vchodu

Google testuje ve svých mapách zajímavou novinku. U budov a dalších míst bude zobrazovat umístění vchodů a východů.

 

Bývalý americký ministr financí chce od ByteDance koupit TikTok

Bývalý americký ministr financí sestavuje skupinu investorů, která by odkoupila TikTok od ByteDance. Pokud...

 

X spouští živé video pro Spaces

Společnost X přidala do služby Spaces video, což uživatelům umožní vysílat živě nejen zvuk, ale i obraz.

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.