Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Padá adsl od GTS Novera - je to modemem?

Padá adsl od GTS Novera - je to modemem?

Petr (4.10.2006 19:21:00)

Mám modem Siemens Santis ADSL150 a když zapnu komp, musím modem třeba 5x restartovat, pak mi otevře jednu stránku a když chci další už jsem zase odpojenej - je to chyba modemu nebo GTS Novery? ADSL mám asi 3 roky, problémy jsou od té doby, co GTS zrychlila na 2 Mb. Děkuju za rady.

Nargon (4.10.2006 21:30:31)

No muze to byt linkou i modemem. Pravdepodobne je to problem obojiho. pri tom zrychleni se ta linka vice vyuziva, a je tam vyssi ruseni. Mozna pomuze modem, ktery je citlivejsi a ten sum dokaze lepe odfiltrovat. Pokud muzes zkus nejaky jiny. A hlavne se podivej jestli ti padne jen internet nebo i synchronizace mezi modemem a dslamem (to bude nejaka ledka ma modemu asi blikat)

Anonym (4.10.2006 22:26:08)

Díky za odpověď, někdy začne blikat ledka označená LAN, ale jindy nebliká nic, jen to nemaká. S linkou asi nic neudělám, jaký modem bych ale měl vyzkoušet? V tomhle oboru jsem hodně laik...

Nargon (5.10.2006 08:58:24)

Ta ledka na synchronizaci byva oznacena sync, pokud neblika tak novy modem asi nepomuze, protoze to neni problem mezi dslamem a modemem. Na nic jineho jiz modem nema vliv. Pokud je tedy spojeni mezi dslamem a modemem spolehlive (ta ledka sync neblika, ale trvale sviti) tak nahlas poruchu, protoze to bude pravdepodobne nekde jinde.

Anonym (5.10.2006 10:35:45)

Zkus tohle: příkazový řádek: telnet 192.168.1.1 login:admin pass:admin $modify nbsize maxipsess 500 (Enter)..................... zvýšeni max. počtu sestavovaných IP sessions $modify nat global udptimeout 20 (Enter)................. snížení doby UDP spojení $commit (Enter) $reboot (Enter) mělo by to být pak stabilnější-ty Santisy padají resp. zakousávají se..mají malou nat tabulku

Petr (6.10.2006 17:45:51)

Tak jsem to zkusil přestavět ten modem, ale zatím nějaké výrazné zlepšení nepozoruju. Stále musím restartovat, ale neseděl jsem u toho tentokrát dlouho, zkusím to sledovat dýl. Každopádně díky za snahu! Petr

Zvedavec (6.10.2006 18:02:19)

Mas tam virus.Jestli jedes na P2P tak mas nasazenyho trojana v systemu a hacker ti dela CO CHCE s tvojim PC.Takze doporucuji sformatovat udelat svezi instalaci.Nic zalohovaneho nenahravat nazpet predelat firmware do modemu a snazit se zachovavat zakladni bezpecnostni pravidla pri praci s internetem ktere jsem popisoval v minule diskuze otom prispevku kdy si myslel ze si znej zamestnanec O2 strili. Ale pokud mate vse v poradku tak muze byt chyba v prerusenem vedeni nebo u dodavatele.Skontrolujte veskerou kabelaz at privodu telefonu tak LAN a take skontrolujte spliter jestli neodesel a je dobrych parametru.TO vse muze mit vliv na chod internetu!

Milan (5.10.2006 11:10:57)

Měl jsem stejný problém a byl to modem. Vydržel mrcha 2 roky a těsně po vypršení záruky se začal odpojovat asi tak 10 min po zapnutí. Když jsem modem vypnul a ihned zapnul, tak se připojení nezdařilo. Po pár hodinách se ale zase šlo připojit, ale jen na krátkou dobu, max 15. minut. Zdálo se mi taky, že se ten modem asi přehřívá (když byl chvíli zapnutej, tak stačilo na vršek dár ruku a bylo to horký), na vršku u otvorů plast změnil barvu z původní modré na světlejší, až do hněda (asi tím teplem). Teď už Siemens odpočívá a já jsem na ADSL v pokoji:-)