Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Nemůžu se připojit přes Datacom XAVi 8122r

Nemůžu se připojit přes Datacom XAVi 8122r

Martin Kos (11.10.2006 10:16:58)

Zdravím, před týdnem jsem si od O2 objednal net 512(vyšší není technicky přípustný), respektive před týdnem mi jej aktivovali. Od té doby se pokouším připojit přes výše uvedený router, ale nejde to, na O2 mi tvrdí že je linka OK. Na modemu mi svítí dioda DSL, v nastavení modemu mi na úvodní obrazovce správně detekuje linku i rychlost připojení. Avšak u ppp0 mám status pořád offline(link down), nepřidělí mi to žádnou adresu. Nastavení mám správně, zkoušel jsem všechny možné varianty, na helpdesku O2 jsem si zjistil typ linky PPPoE LLC. Půjčil jsem si i jiný typ modemu asus, tším že ten model byl a100, ten mi fungoval takovým způsobem že se také nainstaloval OK, linku a rychlost to našlo správně, ale při připojení mi tam vždy skočila chyba 721(vzdálený pc neodpověděl) takže vlastně stejný problém jako u routeru. Nemáte někdo skušenost s podobným problémem?

František (11.10.2006 10:53:56)

Pro Martina: Zkoušel jste také nastavit protokol PPPoA / VC multiplexing? U nové ADSL přípojky by se sice již neměl vyskytovat, ale i takové případy tu byly v diskusi zaznamenány.

Anonym (11.10.2006 11:57:34)

To jsem zkoušel. Myslím že v tom nastavení to nebude, říkal jsem si že ten router bude vadný, ale jelikož tam nefungoval ani alternativní modem, tak už vážně nevím... Na O2 mi to znovu "kontrolují", ale už to trvá týden a nic, fakt nechápu co jim tak trvá.

František (11.10.2006 12:36:29)

Pro Martina: Pokud tedy vyloučíme chybný protokol/multiplexing a současně se modem (i alternativní) synchronizuje na správné rychlosti, bude problém nejspíš na straně TO2 (chybně nastavený uživatelský profil atd.). To vy neovlivníte, ale je v pořádku, že jste závadu na TO2 nahlásil (týden u nich není žádná doba, měl jsem podobný problém při aktivaci ADSL na podzim 2004 a odstranění jim trvalo několik týdnů, a to měli jen zlomek počtu přípojek co dnes). Doporučuji průběžně kontrolovat stav připojení a ohlídat si, aby vám aktivaci účtovali až od doby, kdy bude připojení plně funkční.