Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Jak dlouho je možné nechat zaplý notebook?

Jak dlouho je možné nechat zaplý notebook?

ZZZ (30.12.2006 09:35:09)

Je to možná trchu off-topic, ale chtel bych se zeptat, jestli nekdo nevite, zda notebooku vadi byt zaply treba mesic v kuse a pripadne jak moc. A jestli je lepsi mit pri tom vlozenou baterii ci nikoli. Diky za reakce

Nargon (30.12.2006 10:42:29)

No pokud ten ntb jede jen na baterku tak urcite takhle dlouho nevydrzi :) A pokud jede pres adapter a zasuvku tak by mu to vadit nemuselo. Jestli je vse dobre chlazene a neprehriva se, tak je to stejne jako stolni pc. A co s baterkou nevim.

ZZZ (30.12.2006 16:14:28)

Diky za odpověď. Samozřejmě v zásuvce zapojený je:). Jde mi právě o to, jestli jsou NB konstruované na to být tak dlouho v kuse zaplé. Vim, že s PC je to v pohode, ty ve firmach byvaji zaple 365dni v roce, ale jestli jsou na tom NB stejne, to nevim.

t (30.12.2006 19:09:58)

ja me ntb v dockine zapnuty asi 3 tydny a zadny problem (pak jsem musel zase odcestovat, tak jsem ho odvezl). Obecne bych se nebal ho tam nechat jakkoliv dlouho ...

emil (1.1.2007 10:33:10)

Dva roky je záruka a pak se stejně musí koupit nový NB, protože technicky i "morálně" zastará. Dobíjení baterky je hlídané a ta taky vydrží tak po dobu té záruky. Nejvíc všechno namáhají rázy při zapínání, takže koupit, zapnout a zapomenout na vypínač;-))

Ahoj (30.12.2006 22:54:36)

Ahoj Ja myslim ze muze byt zapnuty jak dlouho chces.Je to ale vazano par vecmi.Jestlize vam treba mesic nevypadne proud a nebo nejaky vypadek proudu ci vypadnuti jistice.Jasne potom pojede na baterku neni problem.Co je dalsi vec pokud bude ve stavu nejakeho nevytizeneho to znamena nebude mit na starosti zadne velke ulohy aby se procesor mohl prehrat tak to vydrzi dlouho.Date sporic vypne se monitor ale hlavne aby nebyl nastaveny na spici mod.ALe co chci hlavne rict ze pokud to je nejaky solidni LAPTOP tak ma tez tu funkci ze pri prehrati procesoru se okamzite sam pres bios vypne.Aspon normalni desky to maji ale i dobre NB.Chci rict jenom to kdyz ho nechate renderovat video ci ho zatezovat jakoukoliv jinou praci ktera treba bere 100%CPU tak se vam po par dnech mozna hodinach sam vypne kvuli prehrati!!

Anonym (1.1.2007 12:12:36)

Já ho mám zaplý doma téměř nonstop, stahuju přes noc, a nemám problém. Jen ho nechám cca jednou za měsíc vybít až na alarm (cca 3% baterky) a pak zas v pohodě. Pokud bys ho občas nevybil, tak ti zdegraduje baterka.