Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Rozdelení Internetu přes router

Rozdelení Internetu přes router

Martin (2.9.2007 19:23:17)

Zdravím.. Koupil jsem si router.... v adminu toho routeru se mi ukazuje, že internet je připojený, ale v pc internet nejde. Co s tím mám dělat ?

David (3.9.2007 15:26:55)

No moc jsi toho nenapsal, nicméně bych zkusil - máš správně nastavený TCP/IP protokol? A že "internet nejde" jsi zjistil jak, čistě podle browseru? Dostaneš se do admin menu, čili síť ti evidentně jede (jinak bys neviděl "na router"), nemáš něco někde blbě nastavený (napadá mě třeba to, žes mohl dřív jet přes nějakou proxynu/whatever a máš tam jako bránu stále nastavenou tu starou IP adresu). Zkus něco pingnout, jestli to projde.

Martin (3.9.2007 18:48:20)

Tak dobré po týdnu piplání se s tím to jede.... mám net od O2 a modem D-link 362. Takže pro ty kterým by to nahodou taky nešlo přihlašte se do modemu dejte setup a connection a místo PPOE dejte Bridge ! potom všechno uložte a modem restartujte. Dále se přihlašte do routeru a nastavte ve Wizard PPOE (ADSL ) ( každý router to má jinak) uložete to a router restartujte. Pak to všechno zapojte jak to má byt a dejte reset pc a máte to :)

David (3.9.2007 20:18:09)

IMHO by ani reset PC nebyl nutný, stačilo by odpojit a připojit síťové připojení k routeru, to jen tak na doplnění.

Tomáš (29.11.2007 09:57:06)

Zdravim, tenhle problém jsem taky řešil a dostal jsem postup jak to provést, zároveň tímto děkuji moc šikovnému člověku, který si říká DEF 456. Takže ten postup - jedná se o připojení od O2, modem je D-Link a router TP-Link. Propojení kabelů neřešim, to snad každý ví. Tak za prvé nastavíme D-Link, připojíme se přímo na něj, vstoupíme přes web do jeho nastavení, zde vstoupíme do WAN Setup->Connection->Type změníme na BRIDGE. Uložíme nastavení. Teď odpojíme D-link a připojíme jenom router TP-Link. Opět přes web vstoupíme do jeho nastavení, vyhledáme WAN připojení a zde změníme WAN Connection Type na PPPoE, už. jméno a heslo je o2 a Internet connection mode změníme na Connect Automatically. Uložíme. Nyní vše propojíme-> ADSL do D-link, z D-link do TP-Linka konektor WAN, z TP-Linka do síťovky v PC. Toto nastavení je pro D-LINK DSL-362T a router TP-LINK TL-R402M.