Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Kombinace ADSL, pevne IP a torrentu a ZYXEL P-660HW-T3

Kombinace ADSL, pevne IP a torrentu a ZYXEL P-660HW-T3

Vladimir Trcka (7.2.2008 14:14:46)

Dobry den, jiz nekolikaty den se marne snazim nakonfigurovat moje zarizeni/pripojeni tak abych mohl bezproblemove a hlavne nejakou prijatelnou rychlosti tahat z P2P pomoci torrentu. Jiz se me ledasco podarilo, ale i tak to neni k me spokojenosti, soude dle znameho ktery ma stejne pripojeni jen jine zarizeni. Tedy mam pripojeni od O2 4096/384kbps, modem Zyxel P-660HW-T3 a pevnou IP. Bez jakehokoliv nastaveni s pouhym propojenim vsech kabelu jede bezny download a internet velice rychle to je znamy fakt, pokud chci neco tahat pres torrent spadne rychlost na nejakych 12kB a sviti NAT tedy problem kdy ke me nemuzou uzivatele z venku. Fajn povolil sem UPnP v nastaveni modemu a namapoval porty prichozi 55000 a odchozi 62500. NAT uz nesviti nicmene rychlost se sice vyhoupla na nejakych 50kB za sekundu nicmene oproti 150-250kB u znameho je to preci jen malo. POdotykam ze vse zatim zapojuji bez pouziti firewallu, ten je vypnuty jak v modemu tak ve windows. V azureusu mam nastaveno spravne porty apod. NAT sviti zelene. Proc to k sakru nejede rychleji? Jen otazka vedle, ma pevna IP adresa vliv na NAT, tedy mam-li pevnou je nutne mapovat porty? Jedna se o me prvni ADSL, mam ho kvuli stehovani, drive sem byl pripojen pres wifi ktere melo polovicni rychlost a s podobnymi vecmi nebal vubec potiz. Muze nekdo poradit co jeste bych mohl zkusit ci co nastavit, abych ziskal lepsi rychlost, nebranim se ani nakupu jinych modemu, ci pouzivani jineho klienta nez Azureuse... Dekuji moc za vase rady.

Nargon (7.2.2008 16:21:15)

Proc je to u vas pomalejsi nez u znameho? Hadam ze kazdy tahate jiny torrent, a jsou tam jini uzivatele s jinak rychlou linkou. A take to muze byt jinak nastavenym clientem, hlavne co se tyce sifrovani a poctu spojeni. Hlavne pocet spojeni, cim vice jich povolite tim rychleji budete stahovat. Protoze jestli prumerne od jednoho uzivatele tahate 4KB/s tak bude rozdil kdyz budete tahat 10x4 nebo 100x4 :) Ale na tohle bacha. Cim vice tech spojeni je, tak se vice zatezuje procesor a router taky nemusi tolik spojeni zvladnout. Chce to proste hledat optimalni hodnotu. Osobne mam nastaveno 70 spojeni, u vyssiho poctu se mi nejak zadrhava internet a moc nefunguje web, nevim proc, ale je mi to jedno. Stejne vetsinou taham z privatniho trackeru tak mi to nevadi, protoze rychlost mam dobrou. Ale ve vasem pripade bych zkusil tak 100,200 mozna i 500 spojeni. A po kazde takoveto zmene, musite pockat nejakou dobu nez se to pripoji na vice lidi. Odhadem minimalne 30 minut. Pak by mely byt videt nasledky. Pevna IP a vliv na NAT? vubec ne, tohle jsou dve odlisne veci, to je jako se ptat jestli rozsvicenim svetel doma ovlivnite krupavost rohliku. A mapovat porty nemusite, to za vas udelalo prave to UPnP. Ale osobne bych doporucil vypnout upnp a namapovat porty rucne. Duvod je jednoduchy UPnP je super vec, ale bohuzel tak jak ji vyuziva azureus ji muze vyuzit i nejaky vir.

Vladimir Trcka (7.2.2008 16:42:18)

Muzu se prosim jeste zeptat kde v azureusu se da nastavit pocet spojeni... ted sem to hledal, ale zjevne blbe...

Vladimir Trcka (8.2.2008 14:40:38)

Tak sem to vyresil... Nejspis bylo potreba jeste nastavit par veci... myslim ze nejvic zabralo omezeni uploadu ze 30 na slabych 15, vedel sem celou dobu ze musim omezit upload, a nevim proc sem si myslel ze 30 bude stacit... A dalsi vec je zajimava, jedna se o ten pocet spojeni, ktere byli nepochopitelne nastaveny na neomezene, a jakmile sem je "snizil" na 150 jelo vse uz ok a bezne se dostavam na rychlosti tahani 300kB/s (privatni trackery) a dle seed/leech na nejakch 150-200 u verejnych trackeru. Jen se me nedari vypnout to UPnP, jakmile to vypnu tak i presto ze mam namapovane porty se vse zastavi a rozsviti NAT, to same i opacne jakmile jen zapnu UPnP a vypnu mapovani portu opet sviti NAT. Nicmene to uz je jen minoritni poroblem. Kazdopadne dekuji za radu. A snad toto pomuze i nekomu dalsimu...

Petr (18.3.2008 13:26:38)

Pane Trcka, kdy zaplatite Cs. nadaci dluznou castku 12000Kc za iPhone? Porad slibujete, ale do dnesni jsme penize neobdrzeli. Zaplatte!!!