Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Vista SP1, aDSL

Vista SP1, aDSL

Foolproof (26.3.2008 15:46:50)

Prosím o názor či radu. Nainstaloval jsem Vistu, service pack 1.Je to ENU verze.Od tohoto okamžiku mi přestalo jít připojování k internetu. Mám dual boot, takže to není kritické, v XP to funguje a Vistu moc nepoužívám. Po pokusu o připojení (ADSL) se onjeví typické okno "Verifying user name and password", na indikátorech firewallu i sítě je vidět blikání, jako že se snaží, ovšem asi po 30 sec to spadně s hláškou, že "timeout......remote computer do not answer in time......" , začne odpočítávat redial. Do routeru (Alcatel Speedtouch 510) jsem narval novější firmware - stejné. Řekl jsem si tedy, že vytvořím nové připojení a tady jsem narazil na moment, kterému nerozumím. Nabídne mi to připojení k VPN pouze na protokolu PPPoE, přitom to původní připojení je PPPtP, stejně je nastaven router. Nechci do nastavení routeru šahat, pokud to nebude bezpodmínečně nutné, aby mi nakonec nezkolabovaly i ty XP. Jak byste dál postupovali vy ?

Anonym (26.3.2008 18:11:14)

Eeee... Pokud k tomu nemáte nějaký extrémní důvod, vypnul bych na ST510 bridge (nebo teda spíš PPtP tunel) a nastavil ho normálně do routovacího módu. Proč to máte takhle zvláštně? Jinak, PPtP tunel se u Vist (Home Premium +) Centrum sítí a sdílení -> Nastavit připojení nebo síť -> Poslední volba "Připojit k firemní síti"-> Připojit k adrese pomocí VPN -> vyplnit, zaškrtnout "pouze vytvořit, připojím se později" a hotovka. PPtP je default, takže by to mělo chodit, jinak změnit šifrování se dá v Ovládací panely -> Sítová připojení -> ta VPNka .. pravý tlačítko -> vlastnosti -> sítě -> typ serveru VPN. Ta volba "připojit k firemní síti" je mimo okno, musí se scrollovat dolů:-) Pokud máte Home basic, nebo jak se to, ..., tak máte obávám se, smůlu.

Foolproof (26.3.2008 20:52:45)

Díky za snahu, je to Ultimate. Nepochopil jsem co je zvláštně, k Alcatelu jsem dostal CD, strčil do mechaniky, tím se to nastavilo, jako adresu jsem nastavil 10.0.0.138, jméno a heslo a hotovo, jelo to v XP i ve Vistě (tam od 27.8.2007), o žádný protokol jsem se nestaral, je tam nastaveno "Automaticky". Po instalaci SP1 hlásí timeout. V setupu pro router mám na výběr 1. PPPoE- DHCP-NAPT 2. PPPoA- DHCP-NAPT 3. Bridget Ethernet - (to je PPPtP ????????????) PPPtP postupem co je zde uveden nelze nastavit, nabízí to pouze PPPoE. To je to co mě mate. Ve změnách šifrování -- nyní je tam automaticky, další možnosti opět nezahrnují PPPtP. Když nastavím PPPoE region world provider basic, netuším co dát za IP, opět 10.0.0.138 a na síťovce mám 10.0.0.120. Ještě jednou dík

Anonym (27.3.2008 16:27:03)

No ... dobře. Přiznám se, že jsem teď trochu zmatený a nejsem si úplně jistý, co chcete nastavit. Možná by bylo lepší, kdyby jste si zavolal na technickou podporu TO2, tam to s vámi vyřeší po telefonu a rychleji, řekl bych.