Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Mám problém s tímto routerem. Tak pětkrát za hodinu se odpojí a po chvíly zase připojí k internetu. Někdy se i sám restartuje. Někdy se rozpadne i ADSL synchronizace. Už jsem skusil všechno myslitelné. Mám odstup signálu od šumu na ADSL lince přes 20dB, t

Mám problém s tímto routerem. Tak pětkrát za hodinu se odpojí a po chvíly zase připojí k internetu. Někdy se i sám restartuje. Někdy se rozpadne i ADSL synchronizace. Už jsem skusil všechno myslitelné. Mám odstup signálu od šumu na ADSL lince přes 20dB, t

INJA (11.5.2008 17:15:55)

Mám problém s tímto routerem. Tak pětkrát za hodinu se odpojí a po chvíly zase připojí k internetu. Někdy se i sám restartuje. Někdy se rozpadne i ADSL synchronizace. Už jsem skusil všechno myslitelné. Mám odstup signálu od šumu na ADSL lince přes 20dB, takže tím to asi nebude. Dříve tady byl ZYXEL modem a s tím to běhalo v pohodě. Doma jsem měl tento router nedávno a taky no problem. Už jsem flashnul všechny kompatibilní (i některé nekompatibilní :-) firmwary a dělá to pořád. Nakonec jsem skončil s firmwarem od Routertech.org, s kterým to faká jakž takž stabilně, ale stejně se to někdy uplně zblázní a třikrát po sobě se to odpojí a zase připojí. Doma by mi to až tak nevadilo, ale tady v práci potřebuju stabilní linku. Upozorňuji, že jsem prošel celý internet a zkusil fakt všechno a nic nepomohlo. Na technické podpoře O2 dokola tvrdí, že problém je v routeru, ale doma všechno s tímto routerem běhá v poho. Setkal se někdo s tímto problémem? Tady je log routeru po jednom výpadku: Mar 31 18:08:13 | Error getting mac from BootLoader enviroment for wlan0 Mar 31 18:08:13 | Using default mac address: 00.50.F1.12.12.10 Mar 31 18:08:13 | Use BootLoader command: Mar 31 18:08:13 | setenv mac_ap xx.xx.xx.xx.xx.xx Mar 31 18:08:13 | to set mac address Mar 31 18:08:13 | Valid Configuration Tree Mar 31 18:08:13 | Valid Configuration Tree Mar 31 18:08:13 | NTP Polling Timer for DHCP Started succesfully. Mar 31 18:08:13 | DSL Polling Timer Started succesfully. Mar 31 18:08:13 | PSP Boot environment Modem Modulation Change: 0xff Mar 31 18:08:13 | Firewall NAT service started Mar 31 18:08:14 | Bridge Created: br0 Mar 31 18:08:16 | Bridge VLAN0 add eth0 Mar 31 18:08:16 | Bridge VLAN AUTO OFF. Mar 31 18:08:16 | Bridge Created: br1 Mar 31 18:08:18 | Bridge Created: br2 Mar 31 18:08:20 | Bridge Interface Added: eth0 Mar 31 18:08:22 | AP Driver configuration successful Mar 31 18:08:26 | AP IS UP Mar 31 18:08:26 | ifconfig failed with message: (null) Mar 31 18:08:26 | ifconfig failed with message: (null) Mar 31 18:08:26 | DSL Carrier is down Mar 31 18:08:27 | Bridge Interface Added: wlan0 Mar 31 18:08:46 | DSL Carrier is up Mar 31 18:08:46 | sar read trained mode (5)(ADSL_2plus) Mar 31 18:08:47 | ---}}} Start of connection delayed for 7 sec Mar 31 18:08:48 | pppd 2.4.1 started by root, uid 0 Mar 31 18:08:48 | Connect: ppp0 {--} Mar 31 18:08:51 | PPPD Successfully Started Mar 31 18:08:54 | PPPoE Launch after conn delay timeout ... Mar 31 18:08:54 | pppd 2.4.1 started by root, uid 0 Mar 31 18:09:18 | LCP: timeout sending Config-Requests Mar 31 18:09:18 | Connection terminated. Mar 31 18:09:21 | pppd 2.4.1 started by root, uid 0 Mar 31 18:09:22 | Connect: ppp0 {--} Mar 31 18:09:26 | PPPD Successfully Started Mar 31 18:09:52 | LCP: timeout sending Config-Requests Mar 31 18:09:52 | Connection terminated. Mar 31 18:09:56 | pppd 2.4.1 started by root, uid 0 Mar 31 18:09:56 | Connect: ppp0 {--} Mar 31 18:10:00 | PPPD Successfully Started Mar 31 18:10:26 | LCP: timeout sending Config-Requests Mar 31 18:10:26 | Connection terminated. Mar 31 18:10:32 | pppd 2.4.1 started by root, uid 0 Mar 31 18:10:32 | Connect: ppp0 {--} Mar 31 18:10:35 | PPPD Successfully Started Mar 31 18:10:59 | Start Saving PPPoE Session ID: 0x3373 Mar 31 18:10:59 | Got connection: 3373 Mar 31 18:10:59 | Saved Session ID: 0 Mar 31 18:10:59 | Connect: ppp1 {--} wbif0 Mar 31 18:10:59 | MRU: 1500 Mar 31 18:11:02 | LCP: timeout sending Config-Requests Mar 31 18:11:02 | Connection terminated. Mar 31 18:11:04 | local IP address 83.208.98.246 Mar 31 18:11:04 | PPPoE Connect with IP Address 83.208.98.246 Mar 31 18:11:05 | PPPoE Connection Successfully Established Mar 31 18:11:05 | PPPoE Connect with Gateway IP Address: 194.228.196.36 Mar 31 19:11:05 | remote IP address 194.228.196.36 Mar 31 19:11:05 | primary DNS address 194.228.41.65 Mar 31 19:11:05 | secondary DNS address 194.228.41.113 Mar 31 19:11:05 | pppd 2.4.1 started by root, uid 0 Mar 31 19:11:05 | Connect: ppp0 {--} May 11 16:06:46 | PPPD Successfully Started May 11 16:06:54 | crond 2.3.2 dillon, started, log level 8 May 11 16:07:15 | LCP: timeout sending Config-Requests May 11 16:07:15 | Connection terminated. May 11 16:07:16 | pppd 2.4.1 started by root, uid 0 May 11 16:07:16 | Connect: ppp0 {--} May 11 16:07:20 | PPPD Successfully Started

Nargon (11.5.2008 17:21:58)

Jen tak na okraj, jaky to tedy ted mate router?

Anonym (11.5.2008 19:13:56)

D-LINK G664T

Anonym (11.5.2008 19:15:42)

Teď jsem našel asi tu správnou chybu LCP: timeout sending Config-Requests

INJA (11.5.2008 19:17:50)

Hmmm.... teď jsem to otevřel a zdá se, že je to nějak moc horký. Je to možné?

INJA (11.5.2008 21:29:21)

Aha. tak problém je zdá se vyřešen. Prostě jsem ho chudáčka nechal otevřeného. Jede to stabilně. Uptime už skoro 3 hodiny. Bylo mu horko.

INJA (12.5.2008 09:37:31)

Tak jsem se radoval předčasně. Po 4,5 hodině to kleklo zase :-(

Anonym (12.5.2008 21:30:58)

Tak přeju hodně štěstí při reklamacích... Já měl kdysi dávno podobný problém s analogovým modemem - všechno fachalo dobře, ale jak se během půlhodiny provozu zahřál, tak to padalo, přerušovalo... Po nečetných reklamacích mám ten modem za 3200 kaček pořád doma ve skřínce, protože prokázat takovouto závadu prostě nešlo.

INJA (13.5.2008 12:56:51)

No tak na reklamaci už je trochu pozdě. Teď jsem ale zjistil jinou věc. Router routuje dobře co se týče LAN, i na internet se normálně připojí, ale nějak se nemůžu dostat přes Firewall, i když to naportuju správně. Jelkož mám firmware od routertech.org, tak se asi budu muset pořádně projít nastavení, je jich tam opravdu mnoho. Třeba jsem něco přehlídl.

INJA (14.5.2008 21:05:59)

Tak problém zdárně odhalen. Už to jede jak víno. Pro tenhle router vřele doporučuji firmware od Routertech. Je s tim trochu trápení, ale je to svižnější a stabilnější.

Anonym (12.5.2008 18:55:46)

Log po výpadku je fajn,ale musíš sem dát hlavně log před výpadkem,tam bude vidět důvod proč se to rozpadlo.