Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > P660HW-T3 v2 O2TV a internet z jednoho portu

P660HW-T3 v2 O2TV a internet z jednoho portu

Karel Mergl (2.1.2009 23:27:15)

Mám natažený jeden kabel ve zdi a potřebuji do něj dostat stabilní signál TV a Netu. Daří se jjen nestabilně a stále musím běhat po schodem restartovat modem. Občas se kousne internet, občas O2TV. Co nastavit, aby to sedělo a modem se sám neodpojoval od netu? Děkuji všem.

Anonym (3.1.2009 08:48:47)

Po jednom kabelu to korektně prostě nepůjde (resp. šlo by to, sloučit do dvou VPN v jednom kabelu a na druhé straně zase rozhodit do dvou portů, ale cena zařízení by asi převýšila cenu natažení nového kabelu). Nebylo by jednodušší dotáhnou tu ADSL až nahoru a tam dát modem? Teoreticky by se dalo (pokud není moc dlouhý kabel a je tam natáhnutý kvalitní 4pár aspoň Cat5E) jet inet po 2 párech a O2TV po druhých dvou, ale je to nouzovka a relativně prasárna.

Karel Mergl (3.1.2009 15:55:04)

Děkuji za reakci. No, rok a půl tam ten DLink šlapal jak hodinky bez jediné chyby, od té dobý co jim na O2 vypodli jejich dieslany už to neběželo nikdy jako předtím. Ten výpadek způsobil odpálení toho Dlinku (běžela tam jen TV), dorazil právě ten ZyXel, a nakonec se pak měnil settop box protože v něm odešli Ramky nebo což říkali. Mno settop box už běží bez statické IP na principu DHCP a to je tak jediná změna oproti minulému nastavení. Ale prostě i ten ZyXel funguje, ale jen omezeně a pak požaduje nějaký zásah, většinou restart. Řešení s kabelama a to ostatní znám to se mi nechce (souhlas, že to je prasárna) :-). Ale natáhnout tel kabel nahoru znamená rozebrat dřevěné obklady v předsíni a to se mi taky nechce. Už proto to před tím rokem a půl ten technik O2 hodil do toho sklepa, byla to cesta nejmenšího odporu. :-)

Anonym (12.1.2009 21:18:45)

co takhle posunout ten modem nahoru ze sklepa, draty mužeš použít ty co maš

brutusik (3.1.2009 08:57:26)

Na tak obecnou otazku neni jednoducha odpoved..Pada mi NET...ted jsou duvody,linka,modem,pocitac...Napiste sem aspon hodnoty linky z modemu...polozka dsl line...

Karel Mergl (3.1.2009 15:49:05)

Děkuji za reakci. Nectělo se mi to rozepisovat do podrobna. To by bylo na dlouho. Sranda je, že ten modem WiFi net pouští a do toho portu co jede televize ho pouští jen omezenou dobu a pak se sekne. Jinak se vše tváří tak jak má, tzn. signál silný, porty IP prostřednictvím DHCP v pohodě atd. Když k tomu modemu vezmu noťas a píchnu se do druhé portu přímo jen přes 50cm kabel, tak najednou vše zase funguje jak má (i v tom portu tři a to bez restartu). :-) Jak říkám testoval jsem to z obou stran dost a dost a běhá to jak chce. Chyby jsou sice stejné, ale mněkdy po 2 hodiinách a jindy po 2 dnech a to ještě ve třech různých podobách (spadne vše, spadne jen net po kabelu, spadne net i WiFi).Kdyby se v tom našla nějaká pravidelnost, tak by to bylo super. Bohužel jednou tak a podruhé jinak. I z O2 mi vždy jen řeknou, "no nic nevidíme, modem se odpojil v tolik a tolik..."

brutusik (3.1.2009 16:28:42)

No Vaše řešení není opravdu moc korektní...Ale budiz...Zkuste tedy jeste posledni formware z o2 starnek nahrat do toho modemu...Je tusim nekdy z 12.prosince 2008..coz je cca necely mesic stary ridici soft toho modemu...

Karel Mergl (4.1.2009 13:24:18)

:-) :-) :-) No, nemám jednoduché věci. I tak díky za reakci. Budu dále pokračovat ve svém úsilí dostat věci do takového stavu, v jakém mi to rok a půl běželo naprosto v poho. Asi vyzkouším i nahrát firmware do toho DLinku. Nicméně ten nový firmware v tom ZyXelu mám, je z 9. prosince 2008... Ještě jednou díky.