Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Jaký adsl modem s wifi?Zyxel a Huawei šit!

Jaký adsl modem s wifi?Zyxel a Huawei šit!

Martin (26.1.2009 14:22:32)

Dobrý den,potřeboval bych poradit nějaký adsl modem s podporou wifi.Vlastním adsl linku od 02,měl jsem od nich nejdříve modem Zyxel,ale objevili se u něj problémy,tak mě jej vyměnili.Po dalších problémech přijel jejich technik a nakonec jsem dostal pro změnu modem Huawei.Ten by fungoval výborně,ale pokud bych byl připojen přes kabel.Jelikož se připojuji přes wifi,tak mám problémy s nestabilitou spojení.Zkoušel jsem různá nastavení jak v modemu,tak v notebooku,i technik si nevěděl rady.Nebaví mě neustále reklamovat a vyměňovat modemy,ty od O2 stojí za prd pokud jde o jejich wifi část.Proto bych potřeboval poradit nějaký adsl modem s wifi s dostatečným dosahem signálu,přes který jednodušše propojím komunikaci notebooku s wifi tiskárnou.Žádné složitosti a cena tak do 2500,-Kč.Díky.

Petr (26.1.2009 16:32:49)

Co takhle na O2 modem připojit do ethernetového portu nějaký wi-fi AP třeba Linksys nebo D-link. Mám doma Linkys WAP54G a žádný problém.

Martin (26.1.2009 18:02:20)

Díky za radu.Tak jsem se rozhodl pro Linksys.Akorát jsem koukal,že se na internetu objevuje Linksys s označením wrt54gc nebo wap54 aapod.D-link nechci,má některé výrobky výborné,ale o některých škoda slušně mluvit.

Anonym (26.1.2009 19:36:09)

Ani wrt54, ani wap54 není ADSL modem - jsou to routery resp AP. Pokud chceš ADSL modem s wifi, tak od Linksysu má označení začínající na WAG. Ale jsou to klasické Cisca - jak je dobrá linka, jede parádně, jak je linka problémová (parametry na hraně), tak chodí hůř než jiné modemy

Martin (27.1.2009 07:38:24)

Na Linksys s označením wag jsem také koukal a našel jsem si na něj recenze,které jej hodnotili výborně a jediné,co mu vyčetli byla anténa,která není moc výkonná,takže pokud chce někdo větší pokrytí,tak doporučují dokoupit externí anténu,na kterou je ale pamatováno,ne jako u spousty jiných modemů,že se nedá připojit jiná anténa.Ale jinak jsem rozhodnut pro Linksys wag.

HonzaH (8.2.2009 17:09:07)

Nepíšeš na jakou vzálenost se připojuješ a jestli je k notebooku přímá viditelnost. Dále pak hraje určitou roli jestli jsii ve městě nebo v country. Pokud máš problémy, obecně bych ti doporučil wifi modem, který automaticky umí měnit kanály v zarušené oblasti. Dále pak to, že wifi část má diverzitní anténu. Modem má tedy 2-3 antény.

Martin (9.2.2009 14:34:58)

Připojuji se na vzdálenost cca 5 metrů, k notebooku není přímá viditelnost-dělí dvě zdi,ale to nehraje roli,jelikož problémy byly i když byl notebook jen několik cm od modemu.Bydlím na venkově,jsou zde jen dvě wifi sítě. Jak poznám modem,který automaticky umí měnit kanály a jak to myslíš s několika anténami v modemu?Je to dobře nebo špatně.

HonzaH (9.2.2009 14:57:07)

Velice neodborně řečeno - modemy s více antánama jsou schopny zabezpečit lepší pokrytí. Jak napoříklad vypadá modem se 3 anténama: http://www.alza.cz/adsl2-modem-d-link-dsl-2741b-d82106.htm Pokud jedeš skrz 2 zdi, tak obdobný modem rozhodně doporučuji. Nové modemy umí měnit automaticky kanály na základě zarušení. Pokud nastavuješ WIFI část, musíš vzdy zadat číslo kanálu, na kterém chceš komunikovat. Nové modemy mají i volbu AUTO, která je vhodná v zarušených aglomeracích. Které modemy to umí, by ti měl poradit odborný prodejce. Zásada je, než spustíš domácí wifinu, koukni notebookem co je ve tvém okolí ve vzduchu, aby jsi nebyl rušen a také, aby jsi nerušil někoho jiného.