Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Milisekundové výpadky internetu

Milisekundové výpadky internetu

`spath (15.8.2011 10:01:31)

Zdravím, mám DSL O2 16mb, router vlastní TP-link650, omezují mne výpadky internetu. Výpadek se pohybuje v milisekundách, síťové připojení nespadne je stále připojeno. Projevuje se to tak, že spadne například aktivní stahování(např. z uložto), ve stejnou chvíli spadne ICQ a zaplá onlinovka. Když dám načíst novou stránku, okamžitě se načte. K routeru mám připojeny 3 pc, které jsou připojeny přímo k routeru. Výpadky nastanou až ve chvíli, kdy se připojí některý z dalších pc, opakují se přibližně v intervalu 5-15 min. Nastavení sítě jsem měl jak dhcp tak ručně, s ručním nastavení dns, kdy jsem zkoušel pro daný pc i jinou free dns, výpadky přetrvávají. Jestliže mám spuštěný ping -t na dns serveru o2 a free dns serveru, odezvu dostávám, nicméně zřejmě ve chvíli přerušení jeden řádek neodpoví. V síťových připojení se mě samovolně vytvořila Internetová Brána, kde je uvedena rychlost připojení 16mb a počet přenesených dat. Dá se toto nějakým způsobem obejít či odstranit, aby internet fungoval i bez tohoto? Mám zato, že právě toto může způsobovat problémy. O2 prověřovalo linku a zdá se, že na lince je vše v pořádku, jelikož synchronizace nepadá. Otázkou je, jestli není probém v jejich DNS, ale jelikož jsem testoval i free DNS, dle mého mimořádně nebude problém u poskytovatele. Prosím o radu jak problém odstranit. Děkuji.

Roman (15.8.2011 16:33:39)

Ahoj, tvůj dotaz mi přijde fakt k zasmání. Tak předně mi ukaž jak dokážžeš pingovat DNS servery. Minimálně na DNSka telefoniky ping vůbec neprojde. Dále chyba v DNS nemůže shodit ICQ, které kominukuju rovnou s IP adresou. A vůbec se mi nechce rozvíjet, že když ti v jedom řádku vyprší časový limit žádosti, tak ti to určitě neschodí celé stahovaní.... Prostě jeden velikánskej nesmysl

`spath (16.8.2011 08:26:01)

Nesmysl to neni, jevi se to jakoby se uzavrela vsechna tcp spojeni. Kde muze byt problem?

Roman (16.8.2011 15:04:31)

Blbost je to, že říkáš že pinguješ dns servery a přičítáš jejich nefunkčnost rozpadům stahovaní a připojení ICQ.

OSPF (19.9.2011 23:27:09)

ne vsechny DNS servery maji ping zakazany. Jinak souhlas. Milisekundove vypadky muze zpousobovat (a take vetsinou zpusobuje) dotyk na dratu. Na vedeni poklesne napeti a modem to detekuje jako vypadek synchra. Mnohdy ani nespadne synchro, jenom se prerusi spojeni..jinak mate pravdu.

Jan (19.8.2011 17:32:21)

Jsem na tom dosti podobně vypadky jsou taktež sotva postřehnutelne pouze u stahovní, které se kousne to člověk pozná. Taktéž jsem měl rozhovor s Techniskou podporou a nic, na jejich straně se vše jeví v pořádku. Od O2 jsem dostal Comtrend VR-3026e a k němu jsem si pořídíl Tenda W300A. NA podpoře mi bylo zděleno, pokuď problémy přetrávají je nutné reklamovat modem. Takže se teď rozhoduji zda budu reklamovat.

OSPF (19.9.2011 23:29:41)

Prosim vas, muzu se vas zeptat, co presne pocituje za problem? To co popisuje clovek nad vama je totalni zmatenost. Pokud vam na TP rekli, ze neco je, tak to je. Ten clovek nema duvod vam lhat.