Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Mám Internet Expres a nejdou mi vytvořit servery ve hrách na intenetu

Mám Internet Expres a nejdou mi vytvořit servery ve hrách na intenetu

Tvoření serverů ve hrách (4.8.2004 13:11:38)

Mám Internet Expres a nejdou mi vytvořit servery ve hrách na intenetu.Místo na intenrnetu se mi vytvoří v síti.Mám modem přez LAN a podporuje i USB(CellPipe).Jak to mám vyřešit?

Nargon (4.8.2004 13:43:35)

A "vidi" tvuj pocitac tvoji verejnou IP? pokud ne tak tu hru zalozi jen na siti. Co jsem zkousel zalozit par her, tak mi vsechny hry zalozily jeden server, kterej byl pristupnej jak z internetu tak ze site. Proste zalozily server pod vsema IP co na pocitaci nalezli. Skus spustit ipconfig, winipcfg, nebo cokoli podobneho. A podivej se jestli tam uvidis tvoji IP, kterou muzes zjistit napr. ip.iol.cz Take muze byt chyba ze ten modem prichozi komunikaci z internetu nepropusti, pak je treba nastavit NAT a FIREWALL nebo je vypnout a pouzit sw firewall. Jak nastavit nat a firewall by melo byt zde: http://cellpipe.wz.cz/blog/cellpipe.html

jo dik (4.8.2004 14:10:31)

kdyby něco tak ještě napíšu

Zjistil sem že muj komp (4.8.2004 16:21:42)

zapnul sem ipconfig a DNS tam není.Takže muj počítač jí nevidí.Na té stránce sem o nastavování NATu moc nenašel.Já si myslím že to je tím,že mám vytvořené připojení k inernetu jinak než by mnělo být.(Mám WinXP).V připojení k místni síti sem nastavil ip 192.168.1.1 masku 255.255.255.0 ,bránu 192.168.1.254 (prože mám Router) a pak sem ještě vypsal DNS adresy.Po tomhle nastavení mi jde sít,bezdrátová síť a internet.Všichni mi říkají že připojení k Inetu mám udělat Virtuální privátní sítí(VPN) ale na tenhle způsob sem nepřišel.Co s tím?

Nargon (4.8.2004 21:14:37)

Hm no ten VPN zpusob, funguje u starych modemu, ktere nemaji firewall ani nat a podporuji PPTP, coz nevim jestli u tech novych modemu pujde. Ja toto VPN pripojeni pouzivam, je to vlastne dost podobne pripojeni jako bylo pres dial-up. Mohu vam popsat jak se to vytvori, ale nerucim ze to bude fungovat. start, nastaveni, sitova nastaveni, vytvorit nove. obevi se pruvodce, prvni informacni obrazovku odkliknout

Nargon (4.8.2004 21:32:40)

V dalsi nabidce vybrat Pripojeni k privatni siti pomoci site internet. (nebo to kde bude napsano VPN, melo by byt pouze u jedne moznosti). a potvrdit Nevytacet pripojeni, potvrdit dale musite vypnit IP adresu adsl modemu na vasi siti a potvrdit. Pro jake uzivatele nainstalovat necham jen na vas :) a potvrdit. Nejak to pojmenovat a potvrdit. Pripojeni je temer hotove, asi se vam otevrelo nove okno, kde musite nastavit uzivatelske jmeno a heslo, ktere vam isp dal. a kliknout na vlastnosti. Do pole vyplnit opet IP adresu modemu. na zalozce Zabezpeceni vybrat rozsirene a kliknout na nastaveni Sifrovani dat: Volitelne sifrovani. a dale vlastni nastaveni protokolu: Nezasifrovane heslo (PAP) Protokol SPAP Protokol CHAP Protokol MS-CHAP Starsi verze MS-CHAP Protokol MS-CHAP v2 NEZASKRTAVAT: pro protokoly zalozene na MS-CHAP pouzit prihlasovaci jmeno a heslo do windows a samozrejme potvrdit Zalozka Site: Typ volaneho serveru nastavit PPTP (point to point tunelling protokol) V protokolech nastavit Protokol site internet TCP/IP takto: IP adresu radeji nevypnovat, DNS servry nevim, pokud je od isp mate muzete ho skusit vypnit (ja mam oboje automaticky) A vsechno odklikat a potvrdit. Nyni by to melo fungovat, pro pripojeni k internetu budete muset toto pripojeni "vytocit" (zde podobnost s dial-upem) A toto pripojeni bude vyhradne pro vas a pokud nekdo ze site bude chtit na internet tak nejspise bude potrebovat aby jste vy toto pripojeni zdilel. Mozna ne. P.S. Mam win 2000 ale od XP by zmeny v nastaveni nemely byt o mnoho vetsi.