Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Pevná IP adresa u ADSL

Pevná IP adresa u ADSL

Nobloch (8.8.2004 22:43:33)

Mám ADSL od Contactelu a ten neposkytuje pevnou IP adesu, kterou potřebuju ke hraní. Nedalo by se to nějako obejít (napsat nějakou IP adresu do protokolu v síťových připojeních), abych mohl zakládat. Možnost platit navíc 300 měsíčně je pro mě nepřijatelná.

Nargon (9.8.2004 02:04:32)

Dynamicka nebo staticka IP adresa nema zadny vliv na funkci adsl. Staticka adresa znamena ze tvoje adsl pripojka bude mit stale stejnou verejnou IP adresu. Dynamicka znamena ze se ti muze IP adresa menit, ale stale je verejna. To ze nemuzes zakladat servery je zpusobeno tim ze verejnou IP adresu ma Modem a ne tvuj PC, ktery je na siti. Je potreba nastavit modem aby jsi dostal IP adresu na PC a nezustavala na modemu a ten na pc neposilal neverejnou IP.

Simor (9.8.2004 18:28:01)

Taky se trochu připojím.Mám stejný problém a ty jsi mi to objasnil.Ale nevím jak to provést.Mám Siemens Santis.Jestli by jsi to věděl a poslal mi to na e-mail,byl by jsem ti za to vděčný.Ještě mi nikde nepomohli. Roman

Nargon (9.8.2004 20:00:03)

Bohuzel o ovladani tohoto modemu, nic nevim, jedine co mohu poradit, pokud to jde tak ten modem/router vyuzivat pouze jako modem, v nastaveni by mohl byt BRIDGE mod, na ktery je potreba modem nastavit. Vetsinou se tim vypne router, nat, firewall a dalsi veci co jsou v tom modemu a vyuziva se to pouze jako modem. Pak by mel propustit ip na pocitac. Takze je doporuceno si pak poridit nejaky SW firewall. Pokud mate na siti vice PC tak internet bude fungovat pouze na jednom a pokud by chteli i dalsi je nutne to provest pres zdileni pripojeni ve windowsech.