Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Problem s pripojenim na net s ASU-8000, nezna to nekdo?

Problem s pripojenim na net s ASU-8000, nezna to nekdo?

martin (25.8.2004 00:49:30)

Lidi, kamaradka ma nove pripojeni na net a prosila me abych ji nainstaloval modem ASU-8000 k Internet Express Start. MOdem zapojen OK, instalace driveru OK, nikde zadny problem az na to, ze manual i help a vsechno rika, ze pri isntalaci driveru se zaroven nainstaluje programek ("zastupce na plose" tam pisou konkretne) do ktereho po spusteni zadate uzivatelske jmeno a heslo. Veschno mam korektne, ale ten zastupce ani program do ketreho by se to melo zadavat tam neni. Nenainstaluje se! Takze jsem k ADSL pripojeny, ale nemuzu se pripojit k internetu IOLu, protoze se nemam kam prihlasit. Stalo se to nekomu taky? Ne technicke podpore delaj mrtveho brouka. Operacni system WinXP Professional CZ.

nikola (25.8.2004 11:10:59)

Včera jsem to instaloval, stalo se mi totéž. Odpoj modem z USB, zkus všechno odinstalovat, restartuj počítač, z CD znova nainstaluj ovladače (je jich docela dost :) - pozor musíš přes setup na CD, když nejdřív připojíš modem, widle rozpoznaj nový hardware, najdou si ovladače na CD a zmíněný program se už neinstaluje) a až to bude chtít připojit modem, tak ho vraž do USB. Následuje test modemu, restart počítače a ikona je na ploše.

martin (25.8.2004 13:43:36)

Diky moc, no ja to tak zkousel. Mozna jsem tu odinstalaci neudelal poradne. Ale je fakt, ze jsem odinstaloval celej program, odebral ovladac, restartoval pocitac (odpojeny USB modem) a instaloval pres setup z CD, az chtelo modem tak jsem ho zapojil a stejne nic... Shit. Jak odebrat vsechny ty nainstalovane soucasti poradne a nafurt? Odinstalovat program a odebrat ovladac zrejme nestaci... Nejaky napad please? :-(

Jarda (27.8.2004 14:11:44)

Mel sem stejny problem nepomohlo nic az nova instalace win.XP

Anonym (25.8.2004 20:43:34)

Pokud tam jsou W XP Prof. tak ti stačí se vrátit k poslední funkční konfiguraci - resp. bod obnovy (nejlépe nějaký před instalací) :-))

martin (25.8.2004 20:57:32)

LOL... Je to pocitac ctrnactileteho kluka... :-)))

Hony (26.8.2004 21:36:13)

Právě jsem řešil obdobný problém a vypadá to, že úspěšně. V mém případě byla nepřítomnost zástupce na ploše způsobena na pozadí běžícím programem "optimaccess dial", který slouží k zabezpečení vytáčeného připojení. Nedovolil vytvořit nové připojení k internetu. Po jeho odinstalaci je již vše v pořádku. A vyskočila i ta ikonka. Tak koukni jestli tam taky neběží něco takovyho.

Dedo (27.8.2004 09:18:53)

Bohužel s tímto USB modemem jsou problemy. Doporučuji vrátit a vymněnit za jiny ne USB. Pokud jej mate z Telcomu tak tam ani snad s výmněnou nebudou dělat žádný problém. Bohužel obecně s modemy jedoucími přez USB jsou nějaké problémy.

Dedo (27.8.2004 09:25:25)

Ještě bych vyzkoušel nové ovladače z této stzránky http://www.joyce.cz/stranka.php?kat=29

Petr (27.8.2004 14:50:06)

Grrrr, všechno mě jenom štve.Co udělám, dělám blbě. Kdych věděl že jsou s usb modemama takový problémy tak do toho nejdu. Kdybych věděl že je GTS takový problémový tak do toho nejdu. Kdybych věděl že je moje holka tak problémová tak do ní nejdu. Kdybych věděl že... sakra. :-)

dedo (27.8.2004 15:22:34)

No jedině snad testni ten nový ovladač pro daný modem. Jinak vyměnit za jiný s ethernet rozhraním.

martin (28.8.2004 12:58:30)

Ja se na to vykaslu! Tak po poradne instalaci se "ikona na plose" objevila, takze sme se pripojili, jenze spojeni k providerovi (internetove spojeni k IOL, ADSL connected drzi porad) pada v rozmezi 30 minut az 5 sekund. To je fakt v riti... LIDI DEKUJU VSEM ZA RADY, kdyby nekdo vedel jak na to padani spojeni, budu rad. Pomohlo by teda vymenit modem? A kdyz tak, tak jaky? Dekuju

Nargon (28.8.2004 13:11:00)

nejakej s Ethernet, USB maj sem tam problemy. s Ethernet to takovyhle blbosti nedela.

martin (29.8.2004 12:19:12)

OK, dik za radu... Sam mam AST 510i4v a jsem naprosto v pohode...