Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Port forward

Port forward

HNUSAq (23.10.2004 12:10:40)

Žádám odbiorníky o radu. Mám tu modem-router Lucent a potřebu nastavit Port FWD pro hru XIII abych mohl zakladat servery. Při aktivaci ZipB a vypnutí NATu dostane jeden comp veřejnou IP a ten druhý je odříznut od netu. Prosím jak nastavit ten zatracený NAT nebo portfwd aby to fungovalo? díky moc

Nargon (23.10.2004 14:48:10)

Kdyztak si we win zapni Sdileni pripojeni. Nebo zkus zapnout ZIPB a pak i NAT nekdo tu psal ze na Zyxelu po tehle uprave je jeden PC pripojenej primo a ten druhej pres NAT.

Jeff (23.10.2004 23:48:18)

Zjisti si, o jaké porty, na jakých protokolech, se jedná. Pokud to budeš vědět, ZIPb nepotřebuješ, stačí zapnout NAT a nastavit ten port forwarding. A jak na to? Takhle: Záložka Services -> NAT. Zde dáš NAT Options: NAT Rule Entry. Tlačítko Add. A teď: Rule Flavor: RDR, Rule ID: někajé nepoužité číslo (pokud tam ještě nic nemáš, tak třeba 2), IF name: ALL, Protocol: buď TCP nebo UDP, nebo ANY (podle toho, pro jaký protokol chceš ten port povolit),¨ Local Address From a To: lokální IP adresa počítače, kde bude ta hra, Global Address From a To: nechat tam ty nuly, Destination Port From: Any other port a číslo portu, Destination Port To: opět to samé, nebo, pokud je potřeba povolit rozsah portů, tak do From dáš počíteční port a do To koncový, Local Port: nechat Any other port a nulu. Toť vše, už stačí zmáčknout jen Submit. Postup opakuj pro všechny porty, co jsou ke hře potřeba. Pak nezapomeň nastavení potvrdit na záložce Admin -> Commit & Reboot -> tlačítko Commit. Hodně štěstí a pevné nervy!