Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Padající net

Padající net

Petr (27.1.2005 15:57:34)

Zdravím! Mam problem s pripojenim k internetu. Mam ADSL 512/128 3GB od Emey, modem DrayTek Vigor 2500We. Nastaveno automaticke pripojeni po zapnuti pocitace. Pokazde, kdyz chci pracovat na netu (www, ftp, cokoliv) musim pockat asi 30s než se podaří spojit a potom to funguje jak má, ale jen pokud se stále něco přenáší. Jakmile chvilku nepracuju přímo na netu, tak spojení spadne, ICQ offline, FTP offline... Pak zase spustim třeba Mozillu, nactu Google, hodí mi to po asi 30s pokusu o načtení, že stránka neexistuje, musím dát refresh a stránka se hned načte. Používám ZoneAlarm, ale ten je podle mě správně nastaven a problém přetrvává i pokud tento firewall vypnu, hardwarový firewall na Vigoru jsem také zkoušel vynout, ale nepomohlo to. PC jsem projel také Ad-Aware a AVG, ale nic. Poraďte prosím, už mě to začíná značně štvát. Dík

Anonym (27.1.2005 16:16:57)

V nastavení modemu v menu Internet access setup musí být nastaveno Always ON a Idle timeout 0.Pokud je v Idle timeout třeba 30 s ,pak po 30 s nečinnosti se modem odloguje z internetu a při požadavku na komunikaci se zase zaloguje.Pokud je timeout 0 s,pak je modem zalogovaný stále.

Petr (28.1.2005 15:34:57)

Vyzkouším to! Moc dík za odpověď. Nechápu, že jsem si toho nevšiml - asi jsem se moc zaměřil na chybu ve firewallu. Ještě jednou dík - s největší pravděpodobností to bude ono :)