Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > ČTc a modemy

ČTc a modemy

Petr (24.5.2005 10:01:31)

Dobrý den, mám dotaz: Mám IEo 1024/256 a v instalačním balíčku mi přišel USB modem SAGEM, tento modem jel velmi rychle, ale jeho problém byl v tom, že měl vyklajdaný usb konektor. Tak jsem ho úsoěšně vyměnil v Brně v Telepointu za modem USB Siemens, ale u tohoto modemu se mi zdá, že začíná naplno využivat linku až tak po 4-5 sekundách. Kdyz kliknu na odkaz dlouho se nic neděje a až pak začne naplno stahovat, Sagem stahoval okamžitě. Máte podobné zkušenosti???? Díky

David (24.5.2005 10:19:08)

Buď rád, že je to za pět sekund... Kamarád si pořídil Optimal a Siemens USB modem a nejede mu to skoro vůbec, takže bych si celkem hvízdal... Bohužel, USB modemy nebývají nic moc, i když teda (ťuk ťuk ťuk), muj Alcatel SpeedTouch USB ISDN jede suprově :)

tatik (24.5.2005 12:44:50)

muj microcom taky ok:-)) ale prej je to shit asi mam dobrej kousek jo taky USB

Anonym (24.5.2005 17:04:42)

USB modem je tak dobrý,jak dobrý je PC a sw konfigurace PC,tedy OS,nainstalované programy atd..USB modemy používají pro svůj provoz procesor a jakákoliv chyba v sw má vliv na stabilitu usb modemu.

Peter Pan (26.5.2005 14:34:29)

Jo to zaprve, a zadruhe jde take o to jak se zarizeni na usb snaseji. Popripade kompatibilitu s chipsetem na desce. Hold obcas to neni tak trivialni jak si tady dost lam mysly. Ke vsemu, dost lidi ani necte manualy a hned vse co ma tu spravnou koncovku narvou do portu usb a potom nasledne delaji instalaci. :) Coz se ne vzdy musi povest. A vetsina usb veci tenhle postup trebas ani nerozdejcha. Dalsi vec je take spravne nastaveni encapsculace na modemu. Dnes hold maji zakaznici telecomu nekde protocol pppoa a nekde pppoe. Jeden ma encapculaci vcmuc a druhy llc. Coz dost nekterym radoby odbornikum zamota hlavu spolu s hlasenim windows o spatnem tf. cisle pri vytaceni! ,))))

Anonym (27.5.2005 11:46:37)

No vono uz prezdivka Peter Pan svedci o urcity inteligenci...

Anonym (27.5.2005 11:48:39)

No vono uz kdyz si clovek dava prezdivku Peter Pan to o jeho inteligenci nejak svedci...

David (27.5.2005 12:44:29)

No a jak to tedy chces resit? Bud vyrobci deklaruji, ze jejich zarizeni je "easy to install, easy to use", a nebo at teda zrusi samoinstalacni balicky, protoze na druhou stranu zase nemuzes nutit kazdyho, kdo potrebuje jen pripojit k inetu treba pro zabavu a aby tam mohly deti, aby si nastudoval buhvico o teto problematice? Nebo si myslis, ze kazdy kdo jezdi autem rozumi do detailu tomu, jak funguje? :)))

Anonym (27.5.2005 18:41:13)

vono uz kdyz si clovek da prezdivku Peter Pan to neco svedci o jeho inteligenci...

Anonym (25.5.2005 12:09:12)

Má USB modem a nechal jsem si to naistalovat a nastavat kámošem (odborníkem přes kompy) a jede mi to v pohodě. Tak důležitou věc bych si nikdy sám neistaloval. Vím že i malá chyba při nastavovnání a isntalaci může způsobovat obrovské potíže...........

Panther (25.5.2005 12:28:44)

Nainstalovat USB modem neni preci zadna veda, to zvladne i naprosty amater.Navic se tam ani nic nenastavuje :-)))

David (25.5.2005 13:02:58)

No přímo u modemu ne, ale občas je problém v PC a proto to nejede... Zrovna dneska jsem takovou příhodu vyslechl :) Takže pokud se na to někdo necítí sám, tak bych rozhodně nezatracoval to, že požádá zručnějšího a zkušenějšího kamaráda o pomoc :)

Anonym (25.5.2005 13:58:45)

Ja to nezatracuju. Kdyz bych byl uplna lama, taky bych radeji pozadal o pomoc kamarada :-)

Auotor prý LAMA (25.5.2005 15:36:04)

Ale ja Lama nejsem. Vše si na PC dělám sám. Ale jak jsem četl ty příspěvky v diskuzích, že tomu nejede to a tomu zase nefunguje to, rozhodl jsem se, že si to radši nechám naistalovat 100% odborníkem. A jsem rád, protože mi to funguje na 100% :o)

TomM (25.5.2005 20:18:09)

ale to je nesmysl, na nastavení modemu se nedá nic spackat, to nastaví i moje babka!

David (25.5.2005 20:42:36)

Na modemu možná ne, ale některá PC to ne vždy uplně dobře schroustají :)

tatik expres 1024/256 (25.5.2005 23:38:12)

tak to ses dobrej ze aaspon umis sam zapnout pc:-)) nebo volas kamose??:-))))

Petr (25.5.2005 22:54:34)

Autor není LAMA, Já jsem měl pouze dotaz jak Vám šlapou USB modemy, protože se mi zdá co kus to unikát. Je zajímavé, že co mě FUPli na 512/128 tak je to rychlejší, co se týče i pingů. Zajímavé.... Ale opravdu nevím co se dá na nainstalovaní USB modemu zkazit!!! Počítač si již několik let opravuju a skládám sám a vždy mě fungoval a funguje bez problémo... Mohli byste tady doporučit nějaký dobrý USB modem nebo ještě lépe ETHERNETOVÝ s routerem? Díky

Anonym (25.5.2005 23:35:37)

No já právě taky nevím co se dá na isntalování modemu zkazit. Tak jsem si to radši nechal udělat odborníkem. Kdybych to věděl to by byla jiná.........

Anonym (26.5.2005 12:47:44)

Jako odborník v jakym slova smyslu? Hergot kurna lidi. Podívejte odborníci se nezabývaj věcma ke kterym neni dokumentace a fungujou tak nějak uzavřeně. Odborník se věnuje nějaký specifickýmu oboru. Jestli nazýváte odborníka člověkem kterej upraví nějakou hodnotu v registru, přičemž druhej člověk ač může mít DSL v malíku tak o nějaký týhle specifický věci neví tak potěš kokeš. Instalace softwaru zvládne každý lamovník. Pak záleží už jenom na výrobci sw jestli to nebude fungovat. Vy lamy nechápete jak jsou IT věci složitý(komplexní). To neni jako auto kde stačí bejt mechanik plus nějakej ten briefing od výrobce daný značky. Každej model funguje na stejných principech liší se v detailech. Naproti tomu v IT jsou i blbý digitální hodinky složitější než auto co se funkce týče. Když to k tomu autu přirovnám k IT tak tam máte odborníka kterej se věnuje volantům,pak odborníka na blinkry a tak dál. A jelikož odborník na volanty je drahej, tak se prasklej volant radši vymění než aby se kupoval novej. Tak to funguje v IT Vysvětleno? OK pokračujem v reálu. V případě že by to nešlo je zapotřebí spolupráce následujících odborníků: vývojář ovladačů od výrobce,vývojář adsl chipu,vývojáři síťové části windows,vývojář usb chipu popř i výrobce desky, nakonec je třeba specialista na dsl s dsl měřákem-to je takovej minidslam kterej ukazuje spoustu grafů a čísílek;) Popřípadě na to stačí jeden člověk ale ty lidi mu musí poskytnout dokumentaci,možnost konzultace a tak dál. Tomu člověku to může trvat i několik měsíců i když je v tom kované. A to mluvim o jednom konkrétnim modelu modemu. Za spolupráce těchto lidí je možno problém devadesátidevítiprocentně odhalit a vyřešit. Jinak ne. Sory4errors máme tu slizký klávesnice a píšu na nich nehtama

Anonym (26.5.2005 13:21:01)

Předpokládám že modem je v pořádku i software. Ale windows to může celé pokazit. Tak v tom případě si pozvat odborníka přes WIndows! Někteří co si chtějí naistalovat ADSL, nemají v PC zavedenou sít. U win 98 je to pro laika docela problém. Hlavně při přechodu z modemu do serial portu na modem přes síťovku. U win 98SE a vyšších už je to v poho. Pak může dělat poříže, když má někdo v kompu naistalované ovládače na modem do serial portu (dual-up), přes to má naistalované ovládače na ISDN modem do USB a ještě na to všechno naistaluje ADSL přeš siťovku. Doporučuji všechny nepotřebné typy připojení a ovládačů odnistalovat. Když bude v pc jen jediná možnost připojení na net tak nic nemůže dělat probém. Těch problémů může nastav více. Hlavně na starších počítačích se starýmy systémy! Zas tak jendoduché to neni. Idál je pokud máte WIn 2000 nebo XP. Tam opravdu stačí vložit CD, připojit modem a zmáčknout instal, a vše včetně ikonek na připojení se vytvoří samo!

David (26.5.2005 16:53:04)

Wow, ze by prevlecenej Radek Hulan? To byla ale "odborna prednaska" :) Mam jen par dotazu... Co je dual-up pripojeni? To se jede v uploadu pres dva modemy nebo co? :) Jakej je rozdil mezi vymenit volant a koupit novej? Vymenit volant znamena odsroubovat ten pokazenej a dat ho tam zpatky nebo co? Sorry ze nechapu :) A rad Dale jste napsal : "I blby digitalni hodinky jsou v IT slozitejsi nez auto co se funkce tyce" no souhlasim, ale jen bavime-li se o trabantu ci podobne tride ;) "Idál je pokud máte WIn 2000 nebo XP. Tam opravdu stačí vložit CD, připojit modem a zmáčknout instal, a vše včetně ikonek na připojení se vytvoří samo!" Cimz trosku popirate svoji predchozi stat o tom co se muze a nemuze pokazit... Jinak receno, Win2k nebo WinXP a odborniku netreba? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! :) Ale jinak pekny obecny popis toho co vsechno se muze pos... , tomu cloveku co se ptal to urcite pomuze :)

Anonym (26.5.2005 17:03:13)

Oba anonym příspěvky jsou od jiného autora ;)

David (26.5.2005 17:08:46)

No a kdo se ve vas ma vyznat, k...koti? Mno... Dobra, takze mensi korekce - prvnimu autorovi vzkazuju, ze prdy rozumi autum a auto neni jen stredoskolsky pochopeni zakladu funkce ctyrdobyho motoru :) A taky bych mu vzkazal, ze je sice hezka jeho idea ctyr expertu poskakujicich kolem jednoho domaciho PC, ale bohuzel tezce nerealna. Takze "lamam" asi budou i nadale pomahat zejmena vyskoleni technici daneho ISP :) Druhemu autorovi se timto omlouvam, ze jsem ho vzal smahem s tim prvnim "expertem", ale na tom, ze W2k a WXP nevyresi vzdy vse trvam :)

David (26.5.2005 00:18:13)

Pokud ti jde o nový, tak nemám osobní dlouhodobé zkušenosti, ale pokud jde o starší , tak bych s klidným svědomím doporučil svůj Alcatel SpeedTouch USB ISDN (má Annex B) a jede SUPROVĚ! :wink:

Petr (autor dotazu) (26.5.2005 22:39:36)

Pánové, řeknu Vám zeptal jsem se jak Vám šlape USB modem. Ta diskuze ale sklouzává trošku jinam, než jak jsem si představoval. Původní otázka byla funkčnost a rychlosti USB modemů. Dostal jsem zde zajímavé odpovědi, kterých si vážim. Ale počítač přirovnávat k autu???? To se mi zdá trošku mimo mísu. Autor tohoto názoru, má trošku pravdu, ale ...??? (To jako znamená, že když se mi pokazí HDD, tak mám vyhodit celý komp????) - beru to s nadsázkou :) Jinak mám WIN XP SP2. Modem Siemens od ČTc. Pro toho co se ptal co je dial-up. Je to vytáčené spojení přes telefon nebo ISDN. V našich končinách silně neekonomické. Jinak děkuji všem co se zde vyjádřili. Velmi mě zajímá, jak se tato diskuze bude dále vyvíjet. Petr

Anonym (26.5.2005 23:42:40)

Tam byl překlep Dual-up a Dial-up :o) Jinak mám tak ČT IE Optimla USB modem Microcom deskporte atd Zaznamenal jsem nasledující potíže: (sice drobné,přesto nemilé): A) připojení se podaří jen na porduhé (poprvé to hodí chybu že někoho nenašel atd). Na porduhé se to připojí vždy :o) B) net se rozjede až 5 sekund po připojení C) občas mám vyšší pingy Zaznamenal jsem náseldující výhody: (co mi jede a druhým někdy) A) můžu být připojený i týden v kuse a nevykopne mně to B) i když mám neveřejnou a nepevnou IP, je pořád stejná tím pádem můžu být na DC++ active C) kromě výše popsaného je modem spolehliví an 100%, nemusím se obávat nepřevidaných situací. Modem má nějaké nevýhody, ale jinak je OK :o) Tak co Petře, spokojen s odpovědí?

Anonym (27.5.2005 11:23:36)

U ČTc je IP adresa VEŘEJNÁ, ale nepevná (dynamická)

titan (27.5.2005 11:45:47)

No nevim nevim ja sem adsl od telecomu zavadel v zari za tu dobu sem jednou i menil sluzbu a porad mam stejnou adresu...

David (29.5.2005 20:50:49)

No já bych to s USB modemy shrnul asi takhle... Použiju jednu upravenou větu z mého celkem oblíbeného filmu jménem Forrest Gump... "USB modem je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co se skrývá uvnitř, dokud to nevyzkoušíš" :) Jinak mě na Alcatel SpeedTouch USB ISDN a připojení FUN 1M od Telenoru, s OS W2k, ZoneAlarm Firewallem a NOD32 antivirem jede vše jak má, stačí jako odpověď? :) Downstream obvykle tak 880, up tak 260, pingy na seznam kolem 15 ms :)

Petr (27.5.2005 18:29:29)

Já mám IP adresu pořád stejnou... A mam IEo 1024/256. Díky za odpovědi...

R. (29.5.2005 16:52:55)

U modemu Siemens je potvrzeno, že na rychlosti 1024/256 má problémy. Proto byl již stažen u CTc z trhu a již se nanabízí.

PzVPanther (29.5.2005 22:31:23)

No ja s nim problemy na teto rychlosti nemam :-)

jira77 (30.5.2005 19:54:41)

Mě jede taky v pohodě.

R. (1.6.2005 11:07:03)

To máš fajn. je možné, že se jedná o určité série.

Petr (2.6.2005 21:04:23)

Díky za všechny názory, asi dám nove winy a bude. Dík