Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Modem Siemens Santis ADSL 150

Modem Siemens Santis ADSL 150

Michal (19.7.2005 20:13:40)

Zdravím. Mám nově zřízenou službu Expres od Českého telekomu a nemohu to za živého boha rozchodit. Je nějaké speciální nastavení PPP protokolu? Nebo kde by mohla být chyba. Jak to je se jménem a heslem? Jako jméno mám telefonní číslo a heslo je referenční účastnické číslo nebo jak to tam je...díky moc.

Arne (20.7.2005 11:56:41)

Nemůžu najít na internetu u ČTc stránku, na které uváděli nastavení modemů pro jejich nové služby, mám ale jejich kopii a tam se mimo jiné uvádí: "Noví zákazníci (objednávky služby Internet Expres od 1.4.2005) Od 1. dubna budou všichni noví zákazníci Internet Expres a Internet Broadband automaticky připojeni prostřednictvím protokolu PPPoE. Tento protokol bude nutné nastavit v ADSL modemu dle přiložených návodů." Pro modem Siemens Santis ADSL 150 tam samozřejmě návod není, protože ČTc jej neprodával. Nastavení tohoto modemu by mělo být následující: Spustit konfigurační menu modemu, otevřít Advanced Configuration a přejít na Home do složky Quick Configuration a v položce Encapsulation pomocí rolety nastavit PPPoE LLC a potvrdit tlačítkem Apply. To by mělo být vše, odzkoušeno to ale nemám. Sděl tady, až to vyzkoušíš, jestli to funguje, bud řešit asi za dva měsíce stejný problém.

Michal Světlík (21.7.2005 13:33:29)

Tak už jsem to vyzkoušel. Instaloval jsem to u kámoše, vše jsem měl kupodivu nastaveno dobře (po konzultaci s jiným kamarádem - který nahradil funkci ČTc a oznámil mně, že od dubna přešli na nový protokol) ale ani za mák no nefungovalo. Pořád mně to házelo "link down" a nikde "link up". Tisíckrát jsem zkušel telefonovat na poruchy nebo podobné operátory a vždy mně asi po 10 - 20 minutách odpojili a nikoho jsem se nedovolal. Tak jsem potom jen tak z haluze vyplnil nějaký formulář na webu internetexpres.cz a druhý den mně volal ráno kolík s tím, že mně chce pomoci. Bez problémů jsme se domluvili na pozdější hodinu, až budu u počítače a začalo to...nastavovali jsme furt dokola WAP a PPP a nic...potom se mně mimochodem zeptal, kolik že je v domě telefonů. Jsem nejdřív myslel, že jeden, ale později jsem se dopočítal uctyhodných 3! A zde byla ta chyba...protože, a pozor na to, musí být splitter umístěn hnedka za hlavní přípojku v domě a teprve za něj všechny ostatní telefony v domě. Tedy nejedná se o ISDN připojení. To doma nemají, tam nevím jako to funguje. Takže s přenastavením na PPPoE nou problem a přeji všem, kteří budou 3 dny tápat, proč jim to nejde poprvé zapojit, aby dali na mé zkušenosti. Hezký den či noc všem :-))

TomM (21.7.2005 17:21:11)

mno tak ty si ovšem borec, za to by sis zasloužil nobelovku, fakt dík žes mi řekl, že splitter musí být před všemi telefony!

Nargon (21.7.2005 18:00:36)

Presne tak, ja bych mu tu nobelovku dal. Ikdyz je to tady pomalu v kazdy treti diskuzi, ze spliter musi bejt na zacatku a az za nim vsechny telefony a adsl. A taky telecom to pise na strankach, mozna v navodu u samoinstalacniho balicku je napsano linka- Spliter - adsl, telefon. Nikoli linka - telefon, spliter - adsl.

TomM (21.7.2005 19:00:43)

mno v samoinstalačním balíčku je to tak kráásně nakreslené (a to myslím vážně), že by to zvládla správně zapojit i děda :)

Anonym (21.7.2005 22:10:10)

noo v tom co sem mel ja to sice bylo pekne nakresleny ale byli prehazeny popisky na splitteru na obrazku oproti originalu :))

Petr (21.7.2005 23:26:23)

Toto můžu potvrdit, přímo to bylo u Sagema. ČTc dělá z lidí blbce... (mají dva druhy splitteru, jeden na obr, druhy skutecny :-( pak na to clovek cumí a neví proc to nejde.... ) obrázkum neverim, radsi si to prectu na splitteru

TomM (21.7.2005 23:43:14)

mno jo, to že člověk přehodí dráty ve splitteru se ještě dá pochopit, ale když někdo z úžasem zjistí, že všechny linky musí být před splitterem, to je potom hodně LOL!

Anonym (22.7.2005 12:15:59)

no jo muze to mast ale musel bych bejt poradnej noobik abych nepochopil co mam kam zapojit. napisy na splitteru LINE,PHONE a DSL sou bych rek vic nez pochopitelny