Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > ASUS AAM6310EV pod WinXP

ASUS AAM6310EV pod WinXP

Frantisek (17.12.2003 23:43:05)

Dotaz: Mam modem ASUS AAM6310EV a jediny zpusob jak ho pripojit do internetu je pres jeho interni webove rozhrani (na adrese 10.0.0.138). Nevite nekdo jak to nakonfiggurovat, aby to bylo snadnejsi? Mam WinXP a IOL Broadband 512/128/10GB/1:50. Moc diky!

pepa (18.12.2003 10:54:11)

Vždyť je to router.Ten je připojenej pořad.V jeho nastaveni sinastavíš jméno a heslo a je to.Pak je pořad připojenej i když vypneš PC!

Jirka (18.12.2003 15:12:18)

A DC++ ti facha ? Já mám to samí,ale DC nejde, jen kazaa a tyhle sračky :(((

JOE (18.12.2003 16:35:08)

Vždyť je to pořád dokola. Je to router kterej nemá možnost režimu PPTP. Používá ve standartu NAT a nověji je dokonce přednastaven IP Filter, aby byla zaručena bezpečnost na lokální síti. Tudíž nastavit NAT, nastavit IP Filter, podívat se jestli není zapnut Firewall, popř. také nastavit.

Frantisek (20.12.2003 00:01:10)

Moc diky za odpovedi typu: vzdyt je to router... je to porad dokola... atd... Ale ja jsem pres ADSL uplna lama a od fora na DSL jsem si sliboval, ze mi nekdo odpovi ponekud shovivaveji a hlavne, ze mi poradi co mam udelat, nebo kde najdu nejaky navod. Myslim, ze nas bude vic, co budou potrebovat pomoc, protoze IOL k nemu neposkytuje praktick zadne informace. Jo, a jestli je to porad dokola, prosim, JOE, reknete mi, kde jste to uz probirali, ja si to rad prectu a nebudu vas obtezovat hloupymi dotazy. Diky.

JOE (23.12.2003 21:29:48)

OK, pokud tomu opravdu vůbec nerozumíš,tak to zkusím jemně. Modem Asus je z výroby nastaven tak, že přes jeho webové rozhraní stačí pouze zadat správné jméno a heslo a toto uložit. Modem pak už sám naváže spojení a také jej sám udržuje (po výpadku jej zase sám naváže). Na připojeném PC tak stačí už jen normálně otevřít Internetový prohlížeč nebo poštovního klienta a pracovat s Internetem. Nikde se nic nepřipojuje ani neodpojuje. Pokud chceš hrát hry nebo používat některé peer to peer sítě, je potřeba udělat ještě některá další nastavení (NAT,IP Filter..),což je o něco složitější. Jméno a heslo se zadává na kartě WAN a uloží se s karty commit & reboot, tlačítkem commit.

Frantisek (23.12.2003 23:11:30)

No JOE, to uz bylo lepsi :-) Nicmene, asi jsi spatne cetl muj dotaz. Ulozit heslo do confu modemu umim (zas takova lama nejsem). Hrat hry i pouzivat p2p site jde i bez nastavovani (ale pokud je zpusob jak to jeste vylepsit, rad se poucim), ale ja jsem chtel, protoze ten pocitac pouziva i dcera, aby to bylo stejne jednoduche, jako pripojit Dial-up. Tedy kdyz otevru prohlizec, vyskoci okno ze se pripojuje a pak uz to fici. Ted musim nejdriv do nastaveni modemu, na zalozce ADSL kliknout na Loop Start a pak teprve to jede. Pak kdyz to chci odpojit, musim zase na loop stop. Navic nemam v trayi ikonu, ktera by signalizovala, ze jsem pripojen. A proc to vsechno? Protoze mam limit na data a nechci riskovat, ze kdyz to necham porad pripojene, ze se mi tam bude nekontrolovane neco prenaset. I kdyz ted uz to mam docela vyresene, mam na plose URL odkaz na modem, jenom kliknu Loop Start a pak Loop Stop, v trayi mam ikonu DUMeteru a vsechno je OK, ale musel jsem na to prijit sam. Predtim jsem to nevedel a tak jsem se ptal :-) Dik za odpovedi :-)

porter (24.12.2003 01:25:46)

a co ikonka Pripojeni k siti tak si ji zaskrni at se ti signalizuje v tray

Frantisek (24.12.2003 21:47:30)

Muzes to trosku upresnit? Jedina ikona, kterou lze v trayi zapnout pri pouziti Asus AAM6310EV je ikona pro ethernetovou kartu, ale ta nesignalizuje pripojeni k internetu, ale pouze LAN. Teda pokud nebudu mit nakonfigurovane VPN. A o tom byl ten dotaz: Lze nakonfigurovat VPN na ASUS AAM6310EV? Zatim to vypada, ze nelze a proto nelze ani zobrazit nejakou ikonu v trayi. Pokud ale nekdo vi jak na to, prosim napiste to sem. Dik.

JOE (28.12.2003 20:30:51)

No, že by jsi se zrovna ptal na možnost VPN a výstižně popsal problém v úvodním dotazu, to jsem opravdu nepochopil. VPN na Asusu nejde, protože nepodporuje protokol PPTP. Myslím že jsi to vyřešil celkem dobře a jednoduše. Šlo by to asi ještě přes telnet, nebo nějakým skriptem, aby jsi nemusel ještě klikat na ten loop, ale snad to není až taková dřina...

Frantisek (30.12.2003 23:11:57)

Vis JOE, kdyz jsem psal ten dotaz, ani jsem nevedel, ze nejaka VPN poradne existuje. Tudiz jsem ani nemohl svuj dotaz nejak blize specifikovat. Napsal jsem co jsem vedel a hlavne jsem zadal o pomoc. Ze existuje VPN, PPTP atd, na to vsechno jsem postupne prichazel kdyz jsem se to bez pomoci (ted nemyslim ani tak vasi, ale spis IOL) snazil resit. Bohuzel, tenhle modem/router nelze najit ani na oficialnich strankach ASUS, prestoze ho vyrabi. Uz jsem psal na jejich mail, cekam na odpoved. JOE, pokud vis o nejakych strankach, kde se o tom modemu da najit vsechno to, co vis ty, a hlavne pokud tam budou nejaka HOWTOs, dej vedet. Diky.