Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Interni modem nebo externi?

Interni modem nebo externi?

Radovan Laga (6.1.2004 19:44:40)

Ma nekdo zkusenosti s internim modemem? Vetsinou je nabizen externi (USB/Eth). Klidne si hodim do PC PCI-modem, ale zatim vaham. Ta prevaha externich ma mozna sve opodstatneni. Diky vsem za odpved. Radovan Laga

Miroslav Šilhavý (6.1.2004 19:50:01)

Ani nevím, že by interní ADSL modemy existovaly. Každopádně externí je lepší volba. Interní modemy obecně jsou závislé na konkrétním ovladači pro konkrétní operační systém. A stává se, že výrobci po nějakém čase starší modem přestanou podporovat a s novými windows už by Vám modem nebyl k ničemu. USB modemy mají toto riziko menší, ethernet modem je prakticky naprostá jistota, že bude použitelný pořád.

Sekáč (6.1.2004 20:19:57)

Taky jsem chtěl původně PCI modem. Jeden čas tady byl dokonce jeden typ nabízen (Micronet 3300C), ale ten byl brzy z nabídky vyřazen. Bylo mi sděleno, že "karty jsou nespolehlive a na kvalitu linek nepostacujici". Nyní už bych externí modem neměnil. Mám STHome, udělaný upgrade na router, takže mi teď drží spojení nepřetržitě a odpadá tak neustálé přihlašování k síti vždy, když chci surfovat... :-)