Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > domácí LAN- KERIO 4.x blokuje přístup k internetu

domácí LAN- KERIO 4.x blokuje přístup k internetu

Belisarius (22.2.2006 05:49:58)

Dobrý den! Vytvořil jsem si malou síť o dvou počítačích s WIN XP SP2 propojených síťovými kartami, kde jedno PC je poskytovatelem internetového připojení. Připojení mi bez problémů funguje (prohlížeč, aktualizace antiviru apod.), dokod nezapnu Kerio, potom se klientský počítač tváří off-line. LAN připojení (a most vytvořený XP) jsem zahrnul mezi důvěryhodná spojení, a těmto jsem povolil co jen šo, stále stejný výsledek. Netušíte, jakou skužbu musím ještě povolit, aby se druhé PC mohlo i s Keriem přihlašovat? Firewall bych měnil jenom nerad...

Nargon (22.2.2006 10:56:27)

Doufam ze mas Kerio Personal Firewall. Jestli Kerio winroute firewall tak neporadim. Takze ke kpf, Otevres ho Vlevo karta Sitova bezpecnost. Nahore zalozka pokrocile. Zatrhnout Rezim internetove brany (Povolit rezim internetove brany, tento rezim by mel byt nastaven pokud je pocitac konfigurovan pro sdileni internetoveho pripojeni.) Myslim ze ten popisek mluvi za vse :-)

Belisarius (22.2.2006 12:05:56)

Děkuji za radu, jsem slepý. Ale možná jsem si nevšiml jenom proto, že to chce plnou verzi...

Nargon (22.2.2006 12:54:45)

Jojo, to chce. Holt KPF je zdarma pro domaci uziti, ale tohle se uz blizi k pripojeni cele site a tento PC by mel delat server, tak proto. Ale keygen na plnou verzi neni zas az tak tezke sehnat. Jen jsem se tak podival na DC, a tam toho je.

Anonym (23.2.2006 01:52:18)

Už se stalo, jenom to bylo přes torrenty...

David (22.3.2006 20:54:16)

Mám problém s připojením (resp. s udržením připojení od Volného). Připojení mi vypadává, ale tak že se po čase "kousne" obslužný program Access Runner DSL nelze přenášet data, ale ukazatel připojení na liště (ty dvě obrazovky) tam pořád je jako online, klasicky odpojit nelze - jen odpojením telefonního kabelu (po opětovném zastrčení konektoru je vše OK). Mluvil jsem se zaměstnancem Helpdesku Volný a ten mi řekl, že to je nejspíš firewalem, zvlášť když jsem mu řekl, že mám Kerio. Poradíte mi prosím co mám dělat? Firewall se mi rozhodně vypínat nechce.

Nargon (22.3.2006 22:48:21)

No, sice to neni nejlepsi reseni, ale muzete zkusit jestli je to opravdu firewallem. Nejlepe tak ze zapnete ten integrovany ve win a kerio vypnete. Pripadne zkusit jiny firewall Zone Alarm, napriklad. Pokud by to slo bez keria, tak nevim co s keriem, o tomto problemu slysim prvne. Pokud i s jinym firewallem to nepojede, problem bude nejspise jinde, mozna antivir.