Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > PROSÍM RADU

PROSÍM RADU

NEŠTASTNEJ (27.2.2006 18:45:54)

PROSÍm PORADTE Pořídil jsem si ADSL od Nextry s routherem Zyxel xxx .ADSL využívám na online hraní a začal 1problém.Nedokázal jsem nastavit NAT abych mohl spouštet server u her.Mořil jsem se stím s Vaší pomocí mnoho hodin a poté jsem router rošlapal a koupil modem Mikrocom.Vše šlapalo jak má ale..ted jsem postavil přítelkyni PC a taky chce hrát.Vše jsem nastavil a jeden ale..Microcom nestíhá 2PC tak jsem se dočetl ře routher Alcatel Speedtouch 4xET je to prave co potřebuji.Koupil jsem ho a po sand hodině instalování a nastavování jsem to rozjel.Vše šlapalo jak má 2dny a ted zničeho nic neudrží spojení ani u 1PC.Prostě načtu www a druhou už ne nebo spíš třeba 3 ale po cca. minutě přestane komunikovat-spojení odmítnuto.Poradte PROSÍM kde je chyba.

y2k (27.2.2006 20:56:43)

Vím, že Tě to asi moc nepotěší, ale chyba je ve Tvojich ručičkách. Neumíš-li něco, tak to raději nedělej. Doporučuji najít někoho, kdo Ti to za mírnou úplatu nastaví. Případně, jestli máš povolen WEB managment, tak Ti to za děkuji nastavím sám. Jinak si udělal asi katastrofální chybu, protže ten ZyXEL byl asi nej. Ten Microcom je pěknej DesktShit. Proti Alcatelu nic nemám, je to slušný modem, ale na ZyXELA většinou nemá. Pravda je, že jsem do techniky od ZyXELA dost zažranej a myslím si, že vyjma Cisca není lepšího zařízení na našem trhu. Budeš-li mít zájem o nastavení, tak mi zašli do uvedeného mailu Tvoji IP, username a password k routeru, povol přístup z WANu na portu 15000 (ať Ti tam nevleze napoprvé každá LAMA) a nezapomeň na porty, které chceš směrovat dovnitř v kombinaci se správnou vnitřní IP. POZOR, není technologicky možné směrovat z jedné veřejné IP jeden identický port na dva PC ve vnitřní síťi !!! Jestli není náhodou problém zde, že chceš křížit kočkopsa z psemkočkou.

Anonym (1.3.2006 02:20:18)

Jo ZyXEL, toho je škoda... to byla hodně dobrá márka už v éře faxmodemů 9600 a 14400 baudů : ) V tomhle se ti asi přímo pořádně poradit nedá, protože jsi sdělil asi tak jedno procento z podstatných informací. Není jasný jak máš přidělovaný adresy, jestli UPnP nebo ne, jestli je modem stabilní nebo padá do výchozích nastavení (včetně přístupovýho jména a hesla), jestli běží ten herní server a jak intenzivní je jeho zatížení (při zahlcení modemu provozem se do něj nedostaneš, vyzkoušeno) atakdále... Opravdu bys udělal líp, a rychleji, kdyby ses obrátil na nějakýho technika, kterej ti to vyřeší na místě, protože možných příčin je až dost.