Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Vypnutí NATu při PPPoE

Vypnutí NATu při PPPoE

ChewieDC (28.2.2006 11:13:55)

Dobrý den. Dokážete mi někdo poradit, co musím nastavit na modemu, abych mohl vypnout NAT? Připojen jsem teď přes protokol PPPoE.

Anonym (28.2.2006 11:36:31)

Prosil bych ještě tu křišťálovou kouli.

ChewieDC (28.2.2006 22:05:48)

Já myslel, že nezáleží na konkrétním modemu. Zajímá má všeobecné možnosti. Ale jde o klasický Cellpipe, který dává Bluetone nebo Telecom.

JOE (1.3.2006 17:06:36)

Spíše by bylo vhodné uvést, proč chceš vypnout NAT. Pokud potřebuješ mít přístupnou veřejnou IP až na PC, je nejjednodušší vytvořit pravidlo v NATu (add NAT Rules), a povolit si nejlépe jen porty které chceš mít přístupné. Druhou možností je již uvedené přepnutí do bridge módu. A jeko klasické vypnutí NATu, bych viděl možnost zakoupit si více veřejných IP adres, na modemu vypnout NAT (oním zaškrtávátkem u NAT Enable), a nastavit modem jako čistý router bez NATU. Předpokládá to zadání jedné veřejné IP na PC, jedné na ETH0 modemu a jedné na PPPoE rozhraní modemu. Ale nevím k čemu by to bylo dobré, snad krom vyřazení NATu pro nedostatečně veliký buffer pro NAT záznamy. Takže zakup tři veřejné IP adresy, vypni si NAT a hurá na Internet....

Anonym (1.3.2006 21:06:26)

Důvodem může být třeba protokol který nemá citový vztah k natu.Třeba ipsec nebo h323 telefonování.

Nuda (28.2.2006 22:35:29)

Vypnuti NAT je naprosty nesmysl, protoze bez nej nebude internet vubec fungovat. NAT nahrazuji v odchozich paketech na vnejsim rozhrani (to ktere je pripojeno do Internetu) zdrojovou IP adresu (ktera odpovida pocitaci vnitrni site) adresou tohoto vnejsiho rozhrani. Pokud se bude NAT vypnuty a k nahrazeni nedojde, bude do Internetu vyslan paket se zdrojovou IP odpovidajici vnitrni adrese site. Paket dorazi do cile, ale ten paket okamzite zahodi a nevygeneruje zadnou odpoved (protoze ani nevi kam ji poslat - IP adresy vnitrni site nejsou v Internetu smerovatelne a jsou jakymkoliv firewallem po trase spojeni zahozeny). Takze asi tak nejak :-).

Anonym (1.3.2006 07:46:10)

Nesnaž se to vysvětlit lidem kteří teprv objevili že existuje něco jinýho než tlačítko on-off.

Nuda (1.3.2006 16:30:09)

Nesnaz se delat z lidi blbce kteri vi jenom ze to ma on-off.

Nargon (1.3.2006 01:00:27)

Jediny zpusob je prepnout modem do Bridge modu, a navazovat spojeni az z dalsiho zarizeni, pokud to umi navazat PPPoE :) Pak se nat v modemu nepouzije, a vlastne z toho routeru vznikne jen "modem" a veskere funkce (nat, firewall...) zustane na tom stroji co navazoval spojeni.

Anonym (1.3.2006 02:40:46)

Tak tak. Leda režim bridge. Veřejnou IP nastavit na kompu ručně, nebo si nechat přidělit. A počítat s tím, že veškeré svinstvo zvenčí projde nerušeně až ke kompu, na všechny porty, kde provětrá všechny možné díry microsoftího firewallu, tedy pokud nemá nějaký lepší. Pokud jde o připojení PPPoE přímo z počítače skrz ten bridge, tak PPPoE jde myslím nastavit i "průvodcem nastavení sítě" ve Windoze, je tam jako jedna z voleb. Pro víc počítačů na jedné veřejné IP to bez NATu ani nepůjde. Ale i s jediným kompem je to celé celkem blbost, zbavovat se NATu.

Anonym (1.3.2006 07:49:02)

Taky je možný udělat transparentní bridge. Že modem bude navazovat spojení, ale pak se bude tvářit jako normální ethernet přípojka do netu. Takže pak stačí buď si upravit dhcp server aby poslal veřejnou ip,masku,bránu a dnsky a nebo to ručně naklepat do compu. Je to míň problémový. Lepší než řešit že se na compu zase vydělal PPPoE klient.