Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > BitComet - nastavení

BitComet - nastavení

Goldberg (4.3.2006 13:10:32)

Objednal jsem si připojení ADSL Bluetone Premium a mám problém s funkcí BitCometu. Může mi, prosím někdo poradit s nastavením? Jsem naprostá LAMA. Můj modem je CellPipe 22a-fx-cz. Dříve jsem měl připojení přes kabel a vše bylo v pořádku.

Nargon (4.3.2006 13:23:48)

A co ti vlastne v BitCometu nefunguje? co ja vim tak je to tak jednoduchej bittorrent client, ze se tam ani nic moc nastavovat nemusi (a pomalu ani nejde), vse je to automaticky detekovano.

Anonym (4.3.2006 14:25:14)

Prostě dřív,když sem měl připojení přes kabel,tak sem do toho vložil torrent soubor a hned mi to začalo stahovat od spousty lidí velkou rychlostí.Teď se nemůžu připojit na žádnej tracker a vůbec mi to nezačne stahovat.

Anonym (4.3.2006 17:36:20)

Protoze Cellpipe neni modem, ale router. Musis u nej vykonfigurovat NAT, jinak se zvenci nic nedostane.

Nargon (4.3.2006 17:57:19)

Mno tohle az tolik nevadi. BitComet je totiz tak jednoduchej, ze kdyz nema namapovane porty, sam se prepne do "nizsiho rezimu", takze stahovani je trochu omezene. Ostatni programy hlasi treba nejakou chybu. Ale i v tom "nizsim rezimu" by se mel pripojit na tracker, protoze ten je to dulezity u torrentu, ani nastavenim natu to nezlepsis, protoze tracker se nepripojuje na tebe, ale ty na nej.

Lovok (4.3.2006 18:51:17)

Lovok (4.3.2006 18:59:24)

1. problem: je potreba si nasmerovat ("namapovat") porty ktere BT pouziva v modemu na tvuj pocitac, resilo se to tu asi milionkrat, takze nebudu opakovat. Vetsinou to jede i bez toho, ale s mnohem nizsim vykonem, nebot jiny klienti se na tebe nejsou schopni pripojit, pouze ty na ne. 2. problem: CellPipe ma hrozne malou NAT tabulku, takze nejspise budes mit po rozjeti BT na plny vykon problemy se spojenim (padani, vysoke latence, mrznuti). Castecne se to da zlepsit zvysenim NAT table size v modemu. Opet to tu jiz bylo, takze hledej smudlo ...

Anonym (5.3.2006 04:51:44)

Pokud ti na kabelovým modemu běhal BitComet v pořádku, tak je nejspíš chyba jinde než v BitCometu. Bohužel jsi neuvedl jestli ti přístup na internet vůbec funguje. Jestli ten Cellpipe máš nastavenej jako bridge, už by ti to asi chodilo. Pokud jako router, musíš správně nastavit NAT a porty. Pokud jsi na kabelovým modemu a v BitCometu používal automatický nastavení "všeho" (včetně portů) pomocí UPnP, a teď ti to nefachá, tak se ujisti že je v tom Cellpipu podpora UPnP zapnutá. Ale může to bejt i zmiňovanej problém s kapacitou NAT v tomhle modemu. Projdi si fórum, najdeš...