Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Zyxel Prestige 630

Zyxel Prestige 630

Crown (30.1.2004 12:12:51)

Je tenhle modem dobra volba? A dale. Nema typ pripojeni modemu k pocitaci (USB/Eth) vliv na ping? Dik

y2k (30.1.2004 13:05:43)

Neznám modem Zyxel Prestige 630, takže Ti nemůžu dát žádné reference. Všeobecně ale patří značka ZYXEL k takovému průměru. Já třeba velmi rád používám značku Edimax. Je to levné, má to samozřejmě své chyby, ale funguje převážně tak jak má(až na drobné nedostatky((VPN)). Ping bude naprosto shodný jak při zapojení přes Ethernet, tak při zapojení přes USB.

Miroslav Šilhavý (30.1.2004 13:08:59)

ZyXEL byl vždy, a doufám že je i dosud, výrazný nadprůměr. Narozdíl od Edimaxu, kterážto "značka" vznikla až v době, kdy na Taiwanu zjisitili, že síťové komponenty umí sestavit ze součástek každý ;-)

y2k (30.1.2004 13:30:37)

No, nesouhlasím s tebou, rozhodně si myslím, že Zyxel nikdy "nadprůměr" nebyl. Myslím si, že byl odjakživa spíše průměr. O nadprůměru by se dalo hovořit tak maximálně v případě Cisca a jemu podobných profesionálních výrobců, kteří ovšem neradi a velmi sporadicky vyrábějí takovéto "pouťové" zařízení jako jsou Zyxel a Edimax. Netvrdil jsem, že je Edimax něco extra, pouze jsem říkal, že jsem s touto firmou spokojen. Mám od nich switch, modem-router a v zaměstnání jedeme přes 24port switch od Edimaxe a máme v použití printserver USB. Vše má své mouchy, ale v kategorii těchto pouťovek je Edimax jeden z lépe fungujících. Nevím proč, si se tady Mirku prohlásil za samozvaného vládce či boha všeználka, ale zdá se mi, že disponuješ pouze velkým množstvím chytrých knih, z kterých pouze opisuješ. Protože, když se tě na něco zeptám (viz problém z routerem Edimax AR 6004A), tak mi odpovíš cosi zmateného o IPsec a pak radši hraješ mrtvého brouka, aby si neukázal svoji skutečnou tvář. No nic proti Tobě, pravda je, že jsem začal číst toto fórum jen díky Tobě, protože jsem si ze začátku myslel, že se třeba i něco přiučím :-)))))))))))))

Miroslav Šilhavý (31.1.2004 13:09:20)

ZyXEL, už v době, kdy se všichni na modemech modlili, aby jim to vyrdželo 14k4 aspoň chvíli, ZyXEL už letěl 19k2 (i U.S: Robotics se mohl jít vycpat). A u Edimaxu snad v tý době nebyli na světě ještě ani jeho majitelé...

Anonym (31.1.2004 19:04:27)

Pánové. Otázka zněla, jestli je tento modem dobrej, respektive, jestli by mohl byt dobrej. Takže vaše komentáře nejsou na místě. Já osobně si myslím, že je to podobné, jako se standartem pro internet přes klasický dial-up. Taky nejsou významné rozdíly mezi jednotlivými zařízeními. Může být možná rozdíl v možnostech nastavení.

Petr (31.1.2004 23:25:02)

Co se tyce nastaveni, tak nemohu posoudit, ale co se tyce znacky, radeji bych volil Zyxela (oproti Edimaxu).

Loockey Fish (1.2.2004 03:28:37)

Ackoliv jsem priznivcem Zyxelu, tak USB modem bych vam jaksi nedoporucil. Tyto modemy jsou stejne jako jejich dialupovi bratricci softwarove.Samozrejme ze ADSL je treba trochu kodovat hardwarove pac by to USB neutahlo(a jine duvody ktere tu nebudu rozvadet) a princip kodovani(u nas pouzivane DMT) je uplne jiny. Modem tudiz jen maly firmware.Pokud si chcete usetrit problemy ,tak si radeji poridte modem s ethernetem. Cipova sada je stejna jake v modemu Alcatel Speedtouch a ten ma problemy s kompatibilitou na neintelich deskach. Drivery pod Linuxem jsou. Ale to vas asi nebude zajimat neb z vaseho dotazu(...ma vliv na ping?) je patrne ze asi budete spise hrat hry. Kde to jde, tak drzim se pravidla :Od USB ruce zpatky!

Anonym (1.2.2004 07:52:05)

Když už tady něco píšeš, tak si to nejdřív ověř. Externí modem nemůže být nikdy softwarový. Takže tvoje důvody jsou zcela liché a tvůj příspěvěk je tudíž uplně k ničemu. A i kdyby softwarový externí existoval, tak by to na rychlost nikdy nemělo vliv. Softwarový modem pouze užírá rychlost počítači. A port USB je dostatečně rychlý na cokoliv, co dnešní doba vyžaduje a má i dost velkou rezervu. Já naopak kde to jde, tak se držím USB. Samozřejmě ETHERNET modem by byl lepší respektive vhodnější, ale jsou taky jednou tak drahé.

Loockey Fish (2.2.2004 19:38:05)

Kdyz uz neco pisu tak si to take overim. Ano overil jsem si to. A se softwarovymi modemy USB jsem se v praxi ne setkal ale pral jsem se s nimi! Par jsem jich i rozebral. Tvrdit ze externi modemy nemohou byt nikdy softwarove je uplne zcestne. Modemy se deli na uplne softwarove(emuluje se i DSP), na castecne softwarove(to jsou ty u kterych je emulovan pouze uart chip nebo jine stykove zarizeni napr. ovladac generuje ethernet ramce atd.) a na uplne hardwarove(tam je primo stykove rozhrani jako napr uart chip nebo chip ze sitove karty a zarizani ma vetsinou slozitejsi firmware). Prvni USB modemy pro telefonni linky byly hardwarove ale ty se brzo prestaly prodavat a nahradili je modemy softwarove . Nemyslete si ze kdyz ma modem ledky ze je hned hardwarovy. Naprosta vetsina dnes prodavanych USB telefonnich modemu je softwarovych(bud HSP nebo HCF jak bylo zmineno vyse). ADSL ,,modemy" jsou polovicne softwarove jestlize nedodrzuji standartni class USB Network device a potrebuji proprietarni ovladace od vyrobce. Seriovy externi modem nebuze byt nikdy sofwarovy protoze ma uzke hrdlo(seriovy port). Vam neni jedno jestli bude modem uzirat vykon vaseho pocitace? Kde to jde tak se drzite USB. To je sice pekne reseni jak zabranit bordelu v kabelech ale implementace nekterych USB standartu pokulhava. A ze je problem s chipsetem Alcatel Dynamite na nekterych neintelich deskach tak za tim si take stojim. O USB vypravejte technikum.Myslim ze by vam brzo utrhli hlavu(vcetne me). Chcete-li vice podrobnosti kontaktujte mne prosim na mailu.

Loockey Fish (1.2.2004 03:55:09)

Zyxel je nadprumer ve sve tride a cenove kategorii. Vsadim se ze kdyby byly Zyxely delane v provedeni do 19ckoveho racku tak nic nepoznas a budes si je pochvalovat stejne jako Cisco. Jo jinak Cisco je pro uplne jinou sferu zakazniku. Nebudu si kupovat nejaky modularni switch Cisco 6500 kdyz vim ze doma mam jenom sest pocitacu v siti(este schazi zachod). Je jasne ze Cisco nikdy nebude vyrabet pro maly zakazniky. Edimax ma hodne levne male switche. Sam jich nekolik pouzivam(doma) a jsem s nimi spokojen. Router bych si od nich nekoupil. To uz je dost softwarova zalezitost. Ve vyvoji softu uz maji vyrazne plus vetsi vyrobci(on ten ZyxOS v zyxelech uz zacina byt takovy IOS lite). Na vasem miste bych misto Edimaxu radeji zamestnal nejakou tu 386tku.Integrace umi balit do plastu kazdy nouma. Ale vyvinout firmware pro nejake to sitove zarizeni to je kumst.

Crown (10.2.2004 11:26:12)

Tady je specifikace tohoto modemu a jelikoz sem totalni lama, tak netusim co se tam pise. Muze me nekdo prosim rict jestli se z toho da poznaz, ze ten modem za neco stoji? Dikec USB powered; an external power supply is not required Compliant Universal Serial Bus Specification 1.1 Support ANSI T1.413 Issue 2; G.dmt (G.992.1); G.lite (G992.2) Support speeds of up to 8Mbps downstream and 1024kbps upstream Auto-negotiating rate adaptation Multi-protocol over AAL5 (RFC1483) PPP over ATM AAL5 (RFC2364) Classical IP over ATM (RFC1577) PPP over Ethernet ( PPPoE, RFC 2516) * SoftWare upgradeable Support Win98, WinME, Win2000 and Mac* Physical Specifications Physical Interfaces One ADSL port (RJ-11) One USB port Visual Indicators Status LEDS : USB ; ADSL

Adin (10.2.2004 12:44:37)

Kdyby si nenapsal ze je to Zyxel, tak by nebylo poznat co je to za modem, same standartni veci. Ale namtkou: Rozhrani k pocitaci pres USB 1.1, podporuje G.dtm (modulace ktera se momentalne v CR pouziva), maximalni prichozi datovy tok 8 Mbit/s, odchozi 1Mbit/s, protokol PPPoA (taky dulezity pro CR), moznost nahrani noveho firmware, jeden port do telefoni linky a dve diody :-)