Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Modem D-Link DSL-G664T, neprijemny ultrazvuk a jak ho zabezpecit pres WLAN

Modem D-Link DSL-G664T, neprijemny ultrazvuk a jak ho zabezpecit pres WLAN

Pavel (2.4.2006 12:14:48)

Tak jsem ho take poridil a samozrejme i s ultrazvukem. Trochu pomuze natoceni priblizne cca 15 stupnu od osy. To se zvuk stava skoro nepostrehnutelny. Asi ho necham bezet na WIFI a dam do nejake mistnosti, kde nikdo dlouho nepobude (chodba etc.). Muze mi nekdo, prosim, poradit, jak nejjednoduseji nastavit zabezpeceni WIFI? Mam CISCO AIRONET 350 a chodi s D-Link DSL-G664T skvele, ale neumim ji zabezpecit resp. z tech rad v navodu nejsem moc moudry a nejak jsem vydedukoval, ze bez zabezpeceni je to o hubu. Pak konecne zavru generator ultrazvuku, ale skvely modem nekam, kde nebude skodit:-). Diky moc predem.

Lukáš (2.4.2006 19:36:57)

Řeším stejný problém, jen s wifi pcmcia kartou Nokia D211. Prostě ty dvě mrchy nemůžu rozchodit...

Pavel (3.4.2006 07:18:19)

Me to chodi, jak na LAN, tak na WLAN, ale nevim si rady, jak to dobre pres WIFI zabezpecit. CISCO pouzivam i do firemni WLAN site a nastavil jsem jen dalsi profil, kde jsem vsechno nechal neomezene a ihned se nasly s D-Link DSL-G664T. Prenos mam i pres 2 40cm cihlove zdi (kvuli otravnemu ultrazvuku) GOOD nebo EXCELLENT.Signal quality cca 97% a signal strength 73-77%. Vzdalenost je tak cca 10-12 metru. Nastavil jsem zatim staticky WEP key na obou a doufam, ze mne to ochrani alespon do dneska odpoledne, nezli nekoho sezenu, kdo mi poradne poradi, jak to zabezpecit. Zatim to chodi a komunikuje super. Z utrazvuku uz mne za dva dny od patecniho vecera bolela hlava:-(. Take si rozmyslim, jestli pujdu do Telepointu shanet nejaky, co min pisti. Manzelka s relativne mladyma usima ho ale pry vubec neslysi.

Anonym (4.4.2006 09:55:02)

Zdravim vsechny. Nastaveni na tomto zarizeni je miliony. Jak nastavit abych mohl jit do nastaveni pres web (myslim z internetu, ne z lokalni site). Druhy problem co mam je ze se z internetu nedostanu pomoci VNC do pocitace za timto routerem. Proste mne to nepusti. Zna nekdo reseni? DIky moc. Laurel

Pete (4.4.2006 12:33:41)

Musis si nastavit presmerovani portu - natukej do prohlizece ip adresu modemu, klikni na kartu Advanced, pak v levem sloupecku na Access Control, na radku LAN IP vyber IP adresu pocitace, na kterem bezi VNC, o kousek niz pod napisem Category oznac policko s nazvem Apps, posleze vyber - oznac - radek VNC ve sloupci Available Rules a klikni na modre tlacitko Add >. Nakonec vse potvrd zelenym tlacitkem Apply a je to. Pro jistotu bych to jeste ulozil "naporad" do modemu pres Tools - System Commands - Save All...

Pete (4.4.2006 12:39:16)

Pro Laurela... jeste k te prvni cast... podle me se na webove rozhrani modemu "zvenku" dostanes po vypnuti firewallu, ale to bych nedelal. S tim nemam zkusenosti. Ja jsem to resil tak, ze mam na serveru za modemem rozjety proxy server a diky nemu se dostanu nejen na ten modem z internetu.

Laurel (4.4.2006 14:34:58)

Pete, To jsem zkousel a nic. Na webu pisi, ze se to dela pres user pristupy a to v karte port forwarding. V tom access pry zakazujes co se nema povolit. Mas to v praxi vyzkousene ze to VNC jede? Muzes mi poslat screenshots a ja bych to zkusil nastavit? DIky btw. poslal jsem oficialni dotaz na dlink.cz a ozvali se ze jeste potrebuji verzi firmware, tak uvidim co napisou. a FW mam nejaky z 2006.

Pete (4.4.2006 12:42:02)

Ja pouzivam sit nezabezpecenou, je to na zadost zadavatele. Pokud bych to chtel zabezpecit, tak zvolim WEP 128bit v kombinaci s povolenim pristupu jen urcitym MAC adresam. Ovsem zkusenosti s WEPem a timto modemem mam spatne, problem bude nejspis v klientech, protoze nektery se pripoji, nektery (Microcom PCMCIA) se nepripoji.

Herkis (4.4.2006 20:24:54)

Mam wifi v notebooku Dell, potom co jsem zvolil zabezpeceni WEP, nedokazal jsem se pripojit. Tak jsem zvolil WPA s PSK autorizaci (klic alespon 40 znaku) a chodi to bezvadne. Pro zvyseni bezpecnosti mam zakazane SSID a povolene pouze urcite MACky. Nevite nekdo, jak nastavit radius server (=802.1X)? Prijde mi to jako nejlepsi zabezpeceni z danych moznosti. H. P.S. Dnes jsem upgradeoval firmware na v.3, je tam spousta dalsich nastaveni (ADSL2+ apod.), ale pro WiFi to je stejne.